Каскара Саграда

Добавена на 26 Май 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Магическата билка за прочистване на дебелото черво

Каскара саграда - известна още като каскара, калифорнийски зърнастец и свещена кора- традиционно е била използвана от индианците за миене на червата. Страхотните качества като лаксатив (разхлабително), които предлага каскара саграда, я правят чудесна билка за прочистване на дебелото черво, дори когато е използвана самостоятелно.Ефективността на тази билка при прочистване на дебелото черво обикновено се свързва с антрахинон, очистително, което може да бъде срещнато в различни билки като сена, алое, ревен, също както и в каскара саграда. Антрахинонът помага в перисталтиката.

Ползите от Каскара Саграда

Въпреки че основната полза на тази чудна била за прочистване на дебелото черво е облекчаването на запека, каскара саграда помага и за укрепване на мускулите в чревния тракт. Тя е изключително ефективен лаксатив и има силни храносмилателни качества, съчетани със способност за значително повишаване на мускулния тонус на стените на дебелото черво и следователно перисталтиката- я правят една от най- добрите билки за прочистване на дебелото черво в света.

Дозировка

Каскара саграда се предлага под формата на капсули, сушена кора и като течен растителен екстракт. Предписаната доза нормално е една капсула от 300 милиграма, която се приема вечерта, за да се улесни движението на червата рано на следващата сутрин. Сушената кора може да се използва като билков чай.Няколко предпазни мерки при употреба

➡ Не използвайте каскара саграда в продължение на повече от седмица.

➡ Не употребявайте прясна кора от каскара, тъй като тя може да доведе до кървава диария и повръщане. Използваемите трябва да са поне на една година.

➡ Не използвайте билката при хора с проблеми в черния дроб или бъбреците, с улцерозен колит, тежки хемороиди, коремна херния, заболявания на кръвоносните съдове, застойна сърдечна недостатъчност, сърдечни заболявания, болест на Крон, диверкулит, тежка анемия, карцином на стомашно- чревния тракт или апендицит, както и при лица, които наскоро са претърпели операция на дебелото черво.

➡ Да не се прилага от бременни жени и деца.

Винаги се допитвайте до лекаря си преди да консумирате каскара саграда!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – ред...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...

Чудотворният чесън!

Чудотворният чесън!

09 Юни 2018

Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективнос...