Калций и магнезий - Приемайте в комбинация!

Добавена на 07 Февруари 2017 | Категория: Без категория | Добави в любими

Когато подбирате суплементите си, непременно търсете комбинация от калций и магнезий. И двата са жизненоважни минерали, но приемът им в комбинация максимизира ефекта.

Калцият е най-важният компонент на костната система, в средностатистическия човек има поне 1кг калций. 98% от него се съхранява в костите, 1% в зъбите и 1% в кръвта.
Калцият е необходим, за да се избегне остеопороза и развалянето на зъбите, а също така участва в съсирването на кръвта като активира фибрина, който превентира кървенето. С магнезия участват в регулиране на пулса и кръвното налягане, връзката между мускулите.Магнезий

Средното количество магнезий в човешкото тяло е 19гр. Костите и зъбите използват 65% от това количество, мускулите 25%, а останалите са разпределени в кръвната тъкан. Магнезият е основен фактор в редица реакции в тялото, основно в енергийните процеси. Заедно с калция отговарят за синхрона на мускулите. Недостатъчното количество води до мускулни спазми, схващания, отпадналост.

Връзката между Калция и Магнезия

Балансът на минерали в организма е едновременно деликатna и динамична материя. Ако има недостиг на калций, останалата част от минералния баланс в организма ще бъде компрометиран. Следователно, магнезия се счита за ключов минерал за усвояването на калция и ако ядем полезни съставки, богати на магнезий, нивата на калций се увеличават драстично.Магнезият стимулира производството на калцитонин, хормон, който повишава нивата на калций, като същевременно и извличане, което вече не е необходима. Много форми на артрит се характеризират с излишък на калций в тъканите, докато костите имат дефицит. В тези случаи, магнезият може да играе важна роля за стимулиране на този хормон. За този тип остеоартрит, както и други заболявания, причинени от калциеви недостатъци, диета, богата на магнезий е препоръчително лечение.

Източници на Kалций и Mагнезий

Добрата новина е, че и двата минерала присъстват в разнообразни хранителни продукти и набавянето на достатъчни количества не е голямо предизвикателство. Добрите източници на Калций са зелени храни, риба, месо, млечни продукти, ядки. На Магнезий - броколи, бобови, слънчоглед, ленено семе, сусам.Имайте предвид, че някои храни пречат на усвояването на калция и магнезия. Шоколад и храни, богати на оксалова киселина, като цвекло и спанак, биха могли да затруднят абсорбацията на минералите в тялото. Други храни, които пречат на процесите на усвояване са богатите на фибри храни, чай, кафе, газирани напитки

Приемът на Калций и Магнезий под формата на хранителна добавка е бърз, лесен и изгоден начин за набавяне на адекватни количества от тези жизненоважни за организма вещества.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от - Без категория -
BLACK FIRE се завърна!

BLACK FIRE се завърна!

22 Юни 2018

След дълги месеци на липса, black fire отново е тук,в нова и модерна опаковка! Освен опаковките по 60 и 120 капсули, фирмата Pure Nutrition пуска и ...

НОВО - Масло от шам-фъстък

НОВО - Масло от шам-фъстък

21 Юни 2018

Fitness1.bg иска да ви представи един иновативен, свръх полезен продукт от марката OSTROVIT! Хранителните сп...

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

19 Юни 2018

Fitness1 има удоволствието да ви предложи още една марка на световно равнище! Dorian Yates ! Дориан Андрю М...

Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна ...