Какво е ЮКА?

Добавена на 23 Юни 2017 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Юка е род дълголетни храсти и дървета от семейство “Asparagaceae”, подсемейство “Agavoideae”. Тези растения се отличават с вечнозелени, жилави листа, които има формата на меч, а цветовете им са бели или белезникави.

Техният произход е от горещите и сухи части на Северна Америка, Централна Америка, Южна Америка и Карибите. Трябва да се прави разлика между “Yucca” и “Yuca”, тъй като това са различни растения.

Първото, за което е и нашата статия, е добре познато в САЩ, особено в централните и западните части. Yucca е използвано от народните лечители за справяне с артрит и ревматизъм, както и за косата, скалпа. Особено се цени високото съдържание на сапонини.
Юка (Yucca) се среща под различни форми, включително като течност, прах, капсули и т.н.Ползите от растението Юка (Yucca)

Има малко медицински изследвания, свързани с юка. Тъй като растението съдържа много фибри, то може да бъде много полезно за намаляване нивото на холестерола. Корените на юка съдържа фитостероли.

Няколко проучвания показват, че екстракта от юка има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.
Това растение има високо съдържание на сапонин, което обяснява факта, че се използва за изготвянето на разнообразни видове натурални шампоани и сапуни. Освен това, юка има много благоприятни за здравето свойства, които позволяват използването на билката за изготвяне на различни медикаменти.
Коренът от юка съдържа ресвератрол. Това е естествен антиоксидант, който предпазва тялото от вредата на свободните радикали, които пък могат да доведет до по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания.

Веднъж попаднал в стомаха, сапонинът, който се съдържа в билката, се прикрепя за холестерола и помага на организма да предотврати неговото усвояване.

Когато се приема орално, коренът от юка помага за справянето със симптомите, свързвани с артрит, бурсит и подагра. Счита се, че сапонинът спира производството на определен тип химикал в тялото, който пречи на растежа на хрущялите. Затова приемът на юка води до заздравяване на ставите.

Коренът от юка притежава и противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на подуванията и болките, свързани с гореизброените заболявания. Направените дотук научни изследвания действително сочат, че тази лековита билка представлява ефективно средство за борба с артрита.Ето основните ползи, които носи юка на човешкия организъм:

➡ Образува защитен слой върху чревните стени.
➡ Помага да се елиминират патогенните организми. Насърчава растежа на добрите бактерии.
➡ Помага за справяне с някои чревни инфекции. Намалява възпалението и подуването.
➡ Намалява стомашно-чревните разстройства.
➡ Помага при колит и дивертикулит.
➡ Премахна полепналите отпадъци от чревните стени.
➡ Помага при запек и газове.
➡ Облекчава спазми и болки в корема.
➡ Намалява възпалението, подуването и сковаността на ставите.
➡ Намалява вредния холестерол.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Колагенът и 7-те негови ползи!

Колагенът и 7-те негови ползи!

30 Март 2018

Какво представлява колагенът? Колагенът е вещество, което играе важна роля в образуването на костите, хрущялите и кожата. Той е важен както за нашет...

Как да разерем дали имаме дефицит на Омега 3?

Как да разерем дали имаме дефицит на Омега 3?

23 Март 2018

Независимо дали искате да качвате мускулна маса, да свалите излишните килограми или просто да заздравите орга...

Cvetita Herbal отново с нов продукт!

Cvetita Herbal отново с нов продукт!

20 Март 2018

Л-карнитинът е най-ефективното вещество за изгаряне на мазнини. Той играе важна роля в метаболизма на маз...

Carbo Stop Pro Series!

Carbo Stop Pro Series!

20 Февруари 2018

Cvetita Herbal не случайно са лидери в натуралните добавки! Добрият билков продукт винаги е по – добър от хи...