Какво е Фенилаланин?

Добавена на 25 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Фенилаланинът е незаменима аминокиселина. Тя е от решаващо значение за здравето на човека, но не може да се произвежда от тялото. Поради тази причина, Фенилаланина трябва да се набавя с храната. Тя може да преминава през мембранната структура в Централната Нервна Система, която ограничава преминаването на различни химични субстанции и микроскопични частици (бактерии) между кръвния поток и нервната тъкан. По този начин Фенилаланина влияе директно върху биохимичните процеси в мозъка. В тялото Фенилаланин може да се превърне в Л-Тирозин, която се използва за синтезиране на два ключови невротрансмитера, които повишават чувството за бодрост: допамин и норепинефрин.



Фенилаланинът работи, за да помогне за поддържане на нивата на важни невротрансмитери, да помогне в комуникацията между невроните в мозъка. По този начин може да помогне за подобряване на настроението, намаляване на усещането за болка и да съдейства за редица други процеси на тялото, включително поддържането на добрият сън. Освен това фенилаланина участва в производството на хормони в организма, може да подпомогне за отслабване. Това уникално съединение освобождава хормона холецистокинин, който сигнализира на мозъка, че сте сити след хранене, увеличава чувството за ситост и подкрепя контрола на теглото.

Поради отношението си към процесите в ЦНС, Фенилаланина може да повиши чувството за бодрост и концентрация, да намали болката, подобри паметта, подтисне апетита.



Фенилаланинът помага при артрит, депресии, менструални болки, наднормено тегло, Паркинсонова болест, мигрени и шизофрения. Фенилаланинъ и Тирозинът участват във формирането на хормоните на щитовидната жлеза и имат свойството да стимулират репродуктивните функции.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:





Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Заместители на захарта! част 2

Заместители на захарта! част 2

18 Февруари 2018

Наистина е трудно на учените да сложат всички подсладители под един знаменател и да ги нарекат вредни или полезни, тъй като те са станали неизменна ча...

Заместители на захарта! част 1

Заместители на захарта! част 1

17 Февруари 2018

Днешно време хората масово разчитат на изкуствени овкусители, при спортуващите фитнес най-често се използват з...

Как да преборим апетита за лоша храна?

Как да преборим апетита за лоша храна?

11 Февруари 2018

Вероятно една от най-големите пречки по нашия път към перфектното тяло е нашата неспособност да елиминираме ап...

Важносста на ензими те и кой за какво служи! част 2

Важносста на ензими те и кой за какво служи! част 2

10 Февруари 2018

• Протеази (пепсин и трипсин) Rнзими, които разграждат белтъчините. Пепсинът разгражда белтъчините до по-прос...