Как да предотвратим застоя и претренирането!

Добавена на 20 Януари 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат на голям риск от контузии.

Ако натоварвате едни и същи мускулни групи без да им дадете достатъчно време за почивка, вие може да причините мускулни разкъсвания, които няма как да зараснат, а последиците могат да бъдат дори по-тежки.Предлагаме ви 3 начина да избегнете претренирането:

1. Отделяйте достатъчно време за почивка

По принцип, след всеки два последователни дни, в които тренирате, трябва да си давате по ден за почивка и възстановяване. Когато сте в залата, вие натоварвате редица мускули. Напрежението, на което ги подлагате, може да доведе до болки и раздразнение в мускулните тъкани, особено ако наскоро сте започнали да ходите на фитнес. След като натрупате достатъчно тренировки и изградите основата, най-вероятно няма да усещате това раздразнение в мускулите. В резултат на това може да си помислите, че нямате нужда от почивка. Ние ви съветваме да почивате по няколко дни в седмицата, за да предотвратите претренирането.

2. Оставете тренировките за определен период от време

Ако продължавате да натоварвате тялото си ден след ден, седмица след седмица, може да забележите, че ден или два за почивка не са ви достатъчни, за да се възстановите напълно.

В резултат на това, тялото ви никога не е готово на 100% за следващата тренировка. За да избегнете това, трябва да отделите повечко време за почивка и да се дистанцирате от залата за 7-10 дни. Това в повечето случаи върши чудеса при предотвратяване на претренирането.

3. Променяйте тренировките си

С времето може да стигнете до задънена улица във фитнеса. Всекидневни тренировки, едни и същи упражнения, но напредък никакъв. Може би не искате да експериментирате с нещо ново, но се налага. За да предотвратите претренирането и да имате напредък, трябва да включите нови упражнения в тренировките си.Например, ако бягате всеки ден и усещате раздразнение в мускулите на краката, то започнете да плувате, да карате колело или да вършите друга дейност, която не оказва толкова много стрес върху краката. Ако се упражнявате с дъмбели и щанги всеки ден, то опитайте тренировки с тежестта на тялото (най-добре на открито): набирания, лицеви опори и т.н., а друг вариант е да се запишете на бойно изкуство. Новите ви занимания не трябва да заместват старите, а просто да ги допълнят и разнообразят, за да се почувствате по-свежи.
Физическите натоварвания могат да бъдат страхотни за вашето тяло. Но както при всичко останало, просто не трябва да се прекалява с тях.

Може да предотвратите претренирането, ако спазвате съветите ни по-горе. Те ще ви помогнат да извлечете максимума от тренировката си и да бъдете в отлична форма.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Важни, първи стъпки!

Важни, първи стъпки!

23 Юни 2018

Независимо дали ви е писнало да сте залепени за дивана в хола или не сте тренирали от дълго време, този наръчник е за вас. Сигурно сте притеснени и не...

Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна ...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...