Как да преборим апетита за лоша храна?

Добавена на 11 Февруари 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Вероятно една от най-големите пречки по нашия път към перфектното тяло е нашата неспособност да елиминираме апетита към нездравословната храна. Но какво би станало, ако сме имали различен поглед в миналото? Би ли ни помогнало това да премахнем този глад за нездравословна храна?

Психологията, която се крие зад това, е доста завладяваща. Само трябва да се сетим как сме били награждавани със сладолед или други вредни сладкиши като деца. Усещате ли накъде бием?Нашият мозък има невероятната способност да прави асоциации. Удоволствието от наградата кара мозъка ни да отделя ендорфин, когато тези храни ни се поднасят, а този цикъл е изключително трудно да се наруши. Всеки път, когато се чувстваме зле, мозъкът ни иска да реагира и поправи това, а ние дори не забелязваме, че определена храна се е превърнала в нещо като дрога, която успокоява болката.

Ако това е свързано с вас, то прочетете следващите няколко параграфа, за да се замислите малко повече преди да награбите нездравословната храна следващия път.
Нека направим крачка напред.

Нека елимираме нуждата от вредна храна преди още да се е появила. Какъв е най-добрият начин да направим това?

Отговорът е прост: не съхранявайте подобни продукти вкъщи. Има периоди от деня, когато може да изпитате силна психическа нужда да хапнете нещо нездравословно и решението е просто да го няма около вас. Всички имаме нашите слабости, така че това е нормално. Заменете вредната храна с някои алтернативи като плодове, зеленцуци и т.н.

След време може да направите следващата стъпка напред и да започнете да купувате различни овкусени протеини, с които да си правите вкусни шейкове- пълни с аминокиселини и хранителни вещества, които ще ви помогнат да се възстановите и да станете по-силни. Това е може би най-доброто нещо, което ще направите! Не само ще се сдобиете с нещо вкусно, но ще елиминирате нуждата от нездравослона храна и ще помогнете за развиването на мускулите си.Заключение

Така, вече сме изхвърлили вредната храна от дома си, а в същото време сме накупили много плодове, протеин на прах и други полезни продукти. Освен това сме по-информирани за психологията около всичко това и нещата определено ще започнат да се променят в положителна посока.

След всичко казано, можем да споменем и това, че е добра идея да си позволите ден или два, в които може леко да нарушите стриктния си хранителен режим, но без да прекалявате. Това ще намали натиска от това да сте перфектни през цялото време и ще помогне да си създадете успешен план.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 2

Свободни тежести или машини? част 2

24 Март 2018

Предимства и недостатъци на свободните тежести: Свободните тежести са любими на повечето сериозни бодибилдъри, защото правят тренировката много по-еф...

Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва обър...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...