Как да горим мазнини, но да не губим маса!

Добавена на 09 Май 2018 | Категория: Статии | Добави в любими

Има един често срещан сценарии, който се повтаря отново и отново при доста хора. Те си поставят за цел свалянето на излишните мазнини, но същевременно губят и много мускули, които са трупали с много пот през годините.

Намаляването на мускулната маса е нормално следствие на целия процес. Метаболизмът работи простичко- трябва да имаме дефицит на калории, за да горим мазнините, а за покачване на мускулната маса ни е необходим излишък от калории.

Балансът изглежда много труден за постигане, затова нека разгледаме някои начини, чрез които можем да запазим възможно най-много мускули, докато в същото време топим излишните килограми.

Съвет 1:


Да, вие определено трябва да намалите приема на калории, ако искате да свалите теглото си, но умният подход, по който трябва да го направите е следният: ограничете ненужните калории и тези от нездравословни източници, докато в същото време консумирате храни, които са богати на хранителни вещества. Този прост подход ще ви помогне да постигнете желания дефицит, а същевременно ще захраните организма си с нужните витамини и минерали.

Съвет 2:


Ще забележите, че намаляването на калориите често води до усещане за глад. Това, което трябва да направите, е да замените въглехидратите с протеин, защото протеинът се усвоява по-бавно и ще ви даде много по-добро усещане за ситост.

Ако не можете да си добавяте нужното количество протеин само с храната, то може да се насочите към пазара на хранителни добавки. Има достатъчно качествени протеинови продукти от най-различно естество, които ще ви помогнат да постигнете целта си.

Съвет 3:


В протеина се съдържат основните незаменими аминокиселини, от които имате нужда, но има и други, които ще ви бъдат от изключителна полза за запазването на мсукулната маса. Става дума за глутамина и аминокиселините с разклонена верига (БЦАА).

Повечето меса и млечни продукти са богати на глутамин и БЦАА, но за максимизиране на ефекта може да пробвате специализираните продукти на пазара. Аминокиселините с разклонена верига са важен елемент за поддържането на мускулите, за възстановяването и за премахването на умората. Приемането на 10-20 грама дневно би могло да окаже изключително влияние върху резултатите ви.

Съвет 4:


Сега нека поговорим малко за вашата тренировка. Въпреки че физическите натоварвания за издръжливост като бягането и колоезденето помагат за горенето на мазнините, много често допринасят за използването на мускулите като гориво, което определено не искате.

Имате нужда от перфектен предтренировъчен хранителен режим, а същевременно с това и от малко калории, които да приемате по време на тренировка. На пазара съществуват продукти, които биха ви помогнали. Можете да направите това или просто да опитате с високо интензивни кардио тренировки, които са по-краткотрайни и ограничават вероятността за преминаване в катаболно състояние, при което ще горите мускулна маса.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...