Жена + Фитнес = Невероятно добра комбинация!

Добавена на 17 Ноември 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Започването на фитнес тренировки често е плашещо за жените. В България залите са се превърнали в традиционно "мъжка зона" и обикновено дамите не получават правилната информация за това как да тренират и как да се хранят. Ето някои често срещани заблуди около тренирането с тежести при жените.

Жените не трябва да тренират като мъжете

Истината е, че жените трябва да тренират както си искат. Границата между това кое е мъжко и кое женски при фитнес тренировките често се свежда до броя повторения, интензитета, тежестите. Няма мъжки или женски упражнения. Да, повечето жени не трябва да тренират като мъжете, но не защото не са способни, а просто защото целите им се различават от мъжките.
Всички жени са в залата, за да свалят килограми

Както мъжете, повечето жени имат различни планове за тялото си. Това е ценното на фитнеса, всеки е индивидуален, всеки търси и цели нещо, което да задоволи неговата суета. Затова и търсенето на информация и правилния начин на трениране е есенциално.

Жените имат нужда от специална протеинова пудра

Протеинът е протеин! И мъжкото, и женското тяло го усвояват по един и същ начин. Всичко свързано с различни протеинови пудри, специално за жени, е маркетингов подход. Избирайте протеина според количеството въглехидрати, мазнини, количество протеин в доза, а не според розовия етикет.

Вдигането на тежести прави жените мъжествени.

Определено, най-разпространеният мит сред жените. Няма как да станете мускулести и мъжествени от днес до утре. Повечето жени дори не тренират бицепс и трицепс с идеята, че ще им пораснат ръцете. Това е напълно грешно. Всички мускули имат нужда от стягане, просто трябва да използвате по-малки тежести и повече повторения.

Фитнесът приключва с достигане на желаното число на кантара

Повечето дами си имат на ум едно мечтано число за идеалните, според тях, килограми. Най-често срещаната грешка, макар често това число да е нереалистично като цел, е спирането на високата физическа активност и неминуемото, рязко връщане на излишните килограми. Здравото цяло и здравословният начин на живот не приключват с достигането на дадена форма. Продължавайте да отделяте време и да надграждате!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...