Жена + Фитнес = Невероятно добра комбинация!

Добавена на 17 Ноември 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Започването на фитнес тренировки често е плашещо за жените. В България залите са се превърнали в традиционно "мъжка зона" и обикновено дамите не получават правилната информация за това как да тренират и как да се хранят. Ето някои често срещани заблуди около тренирането с тежести при жените.

Жените не трябва да тренират като мъжете

Истината е, че жените трябва да тренират както си искат. Границата между това кое е мъжко и кое женски при фитнес тренировките често се свежда до броя повторения, интензитета, тежестите. Няма мъжки или женски упражнения. Да, повечето жени не трябва да тренират като мъжете, но не защото не са способни, а просто защото целите им се различават от мъжките.
Всички жени са в залата, за да свалят килограми

Както мъжете, повечето жени имат различни планове за тялото си. Това е ценното на фитнеса, всеки е индивидуален, всеки търси и цели нещо, което да задоволи неговата суета. Затова и търсенето на информация и правилния начин на трениране е есенциално.

Жените имат нужда от специална протеинова пудра

Протеинът е протеин! И мъжкото, и женското тяло го усвояват по един и същ начин. Всичко свързано с различни протеинови пудри, специално за жени, е маркетингов подход. Избирайте протеина според количеството въглехидрати, мазнини, количество протеин в доза, а не според розовия етикет.

Вдигането на тежести прави жените мъжествени.

Определено, най-разпространеният мит сред жените. Няма как да станете мускулести и мъжествени от днес до утре. Повечето жени дори не тренират бицепс и трицепс с идеята, че ще им пораснат ръцете. Това е напълно грешно. Всички мускули имат нужда от стягане, просто трябва да използвате по-малки тежести и повече повторения.

Фитнесът приключва с достигане на желаното число на кантара

Повечето дами си имат на ум едно мечтано число за идеалните, според тях, килограми. Най-често срещаната грешка, макар често това число да е нереалистично като цел, е спирането на високата физическа активност и неминуемото, рязко връщане на излишните килограми. Здравото цяло и здравословният начин на живот не приключват с достигането на дадена форма. Продължавайте да отделяте време и да надграждате!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Ползите от гъбата Кордицепс?

Ползите от гъбата Кордицепс?

10 Декември 2017

Кордицепс (Cordyceps) е странно-изглеждаща гъба, с трудно за произнасяне име, която, обаче, заслужава вниманието на всеки. Като се замислим, енергият...

Често срещаната болка в китките!

Често срещаната болка в китките!

09 Декември 2017

Травмата Болка в китките при сгъване с щанга с прав лост. Чувството Остра болка, обхващаща кутрето и киткат...

Интересни неща за мазнините!

Интересни неща за мазнините!

03 Декември 2017

Правилните мазнини правят бодибилдъра наистина добър. Независимо дали целта ви е да сте огромни или просто „на...

Помага ли инсулина, за повишаването на протеиновия синтез, след тренировка?

Помага ли инсулина, за повишаването на протеиновия синтез, след тренировка?

02 Декември 2017

Храненето след тренировка е от решаващо значение за максимални резултати в покачването на мускулна маса. Стиму...