Измама ли е патентованият бленд?

Добавена на 22 Юни 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

"Патентована бленда" е често използван термин, използван в света на хранителните добавки. В тази статия ще хвърлим светлина на този израз и ще разкрием, какво точно означава “Proprietary blend”.

Кратко обяснено, това е комбинацията от съставки. Вероятно ги срещата почти на всяка хранителна добавка . Енергиен бленд, Напомпващ бленд и т.н.След като намерите някой от тези блендове, срещу него ще забележите милиграми, а по – долу са изброени съставки, които за нещастие не са посочени в какво количество са разпределени. Точно това е така нареченият патентован бленд.

Всичко това звучи супер, но замисляли ли сте се, че производителите на хранителни добавки се възползват от това чисто и просто прикриване на количеството съставки? Предполагам сте наясно, че има съставки, които са направо почти без пари и такива, които са скъпи. Е когато видите един блен от 5 гр, а вътре изброени 10 съставки, как мислите, коя ще е в най – голямо количество?

Да разгледаме Animal Rage XL, бленда му е 3635 мг, малък като количество, но в същото време съдържа 18 съставки! До тук добре, бета аланин, цитрулин, таурин, холин, н-ацетил цистеин и куп други хубави съставки, но уви креатин монохидрат и то сложен най – отгоре. При така наречените блендове има едно правило, съставките са подредени спрямо количеството, казано с други думи, от тези 3535 мг пудра най – много е креатина, а дали е случайно, че това е най – евтината съставка от всички 18 изброени в бленда?Проблемът идва точно от това, че нямате гаранция, че другите съставки, които ви печелят вниманието са в нужните, потнентни и работещи дози. Подобен тип добавки могат да са напълнени с кофеин и креатин, пак ще има ефект, но уви, ако искахте кофеин и креатин, можехте да го закупите за 30 лв общо и да ви стигне за повече от месец. В случая купувате продукт за над 60 лв, който в повечето случай не се знае дали си заслужава.

Ето и един добре направен отворен бленд:

Решението на проблема е отворени блендове, все повече и повече марки пускат подобен тип продукти, избирайте внимателно и четете етикетите, това е съветът от нас!

Разбира се, не казваме, че всички затворени блендове са лоши, има марки, които не искат да пестят от суровини и да ви излъжат, те просто искат наистина да скрият състава, за да не го използва конкуренцията. Освен състава, изчетете и малко мнения за продукта, който искате да си купите. Винаги ще е от полза мнението на някой, който го е пробвал.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат на голям риск от контузии. Ако натовар...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

14 Януари 2018

Ето няколко основни съставки, които ще поддържат имунната Ви система силна през студените месеци. Глутамин О...

Правилен преход след диета!

Правилен преход след диета!

13 Януари 2018

Отказали сте се от вредните навици, гледали сте нетърпеливо всяко движение по кантара, брояли сте дните до пос...