Измама ли е патентованият бленд?

Добавена на 22 Юни 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

"Патентована бленда" е често използван термин, използван в света на хранителните добавки. В тази статия ще хвърлим светлина на този израз и ще разкрием, какво точно означава “Proprietary blend”.

Кратко обяснено, това е комбинацията от съставки. Вероятно ги срещата почти на всяка хранителна добавка . Енергиен бленд, Напомпващ бленд и т.н.След като намерите някой от тези блендове, срещу него ще забележите милиграми, а по – долу са изброени съставки, които за нещастие не са посочени в какво количество са разпределени. Точно това е така нареченият патентован бленд.

Всичко това звучи супер, но замисляли ли сте се, че производителите на хранителни добавки се възползват от това чисто и просто прикриване на количеството съставки? Предполагам сте наясно, че има съставки, които са направо почти без пари и такива, които са скъпи. Е когато видите един блен от 5 гр, а вътре изброени 10 съставки, как мислите, коя ще е в най – голямо количество?

Да разгледаме Animal Rage XL, бленда му е 3635 мг, малък като количество, но в същото време съдържа 18 съставки! До тук добре, бета аланин, цитрулин, таурин, холин, н-ацетил цистеин и куп други хубави съставки, но уви креатин монохидрат и то сложен най – отгоре. При така наречените блендове има едно правило, съставките са подредени спрямо количеството, казано с други думи, от тези 3535 мг пудра най – много е креатина, а дали е случайно, че това е най – евтината съставка от всички 18 изброени в бленда?Проблемът идва точно от това, че нямате гаранция, че другите съставки, които ви печелят вниманието са в нужните, потнентни и работещи дози. Подобен тип добавки могат да са напълнени с кофеин и креатин, пак ще има ефект, но уви, ако искахте кофеин и креатин, можехте да го закупите за 30 лв общо и да ви стигне за повече от месец. В случая купувате продукт за над 60 лв, който в повечето случай не се знае дали си заслужава.

Ето и един добре направен отворен бленд:

Решението на проблема е отворени блендове, все повече и повече марки пускат подобен тип продукти, избирайте внимателно и четете етикетите, това е съветът от нас!

Разбира се, не казваме, че всички затворени блендове са лоши, има марки, които не искат да пестят от суровини и да ви излъжат, те просто искат наистина да скрият състава, за да не го използва конкуренцията. Освен състава, изчетете и малко мнения за продукта, който искате да си купите. Винаги ще е от полза мнението на някой, който го е пробвал.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...