Изгорете мазнини без термогенни бърнъри!

Добавена на 26 Декември 2016 | Категория: Статии | Добави в любими
Най-изобилстващата част от продуктите за горене на мазнини на пазара са термогениците. В тази категория фетбърнъри влизат съставки като кофеин, синефрин, йохимбин, теобромин, гуарана и много други.

Термогениците са характеризират като силни енергитици - стимуланти, които увеличават топлината в тялото, засилват метаболизма и така горят мазнините. Освен, че са изключително ефективни, термогениците имат и някои неприятни ефекти като:➡ термогениците са стимуланти, а много хора не понасят силните енергетици;
➡ възможно е да пречат на заспиването и спокойния сън;
➡ възможно е да предизвикват тревога или агресия;
➡ не се препоръчват на хора със сърдечни проблеми;
➡ противопоказни са при високо кръвно налягане;
➡ противопоказни са при хора с емоционални проблеми;
➡ дългосрочната им употреба може да доведе до пристрастяване;

Много потребители предпочитат да избягват термогениците и често търсят алтернативи, които нямат техните странични ефекти. За тяхно щaстие, пазарa предлага подобни продукти.

Ацетил Л-Карнитин

Ацетил Л-Карнитинът е по-активна форма от обикновения л-карнитин. Начинът на действие на ацетиловия л-карнитин е същият като при л-карнитина в свободна форма - транспортира телесните мазнини в митохондриите, където се използват за енергия.Ацетил Л-Карнитинът е по-добре усвоима и по-биактивна форма. Той притежава и няколко допълнителни свойства, които не са характерни за обикновения л-карнитин. Ацетил Л-Карнитинът подобрява менталната дейност и стимулира нервната система, което го прави подходящ и за чисто силови тренировки.

За разлика от л-карнитинът в свободна форма, за Ацетил Л-Карнитинът съществуват изследвания, които подкрепят ефекта му.

Алфа Липоева Киселина

радиционно алфа липоевата киселина се счита за мощен антиоксидант. Освен антиоксидантната си активност, алфа липоевата киселина увеличава производството на енергия, подобрява инсулиновата чувствителност и въглехидратния метаболизъм, и крайният резултат от това е горене на мазнини.

Алфа липоевата киселина засилва отслабващия ефект на ацетил л-карнитина, поради което се препоръчва тяхната комбинация.

За горене на мазнини се препоръчва биоактивната форма R-ALA , която научно е доказано, че подобрява инсулиновата чувствителност.

Бележка: Ацетил Л-Карнитинът и алфа липоевата киселина са част от стария Anarchy Stack, които придобива популярност във фитнес средите в началото на 21-ви век.

CLA

CLA е омега-6 мастна киселина, която влияе положително върху метаболизма и регулирането на теглото.

Интересно е да се отбележи, че CLA спомага както за горене на мазнини, така и за покачване на мускулна маса. Различният ефект се постига в зависимост от тренировъчния и хранителния режим.

За да е ефективна CLA, е нужни да се приема в стабилни дози. Повечето изследвания препоръчват днева доза от 5+ грама и комбинирането на CLA с креатин.

Зелен чай

Зеленият чай е един от най-мощните антиоксиданти в природата. Неговите отслабващи свойства са известни от няколко десетилетия.

Зеленият чай спомага за отслабването като контролира апетита към сладко и ускорява метаболизма на тялото. Установено е, че основният фактор за подобряването на метаболизма е катехина EGCG, поради което препоръчваме специализирани екстракти с високо съдържание на тази съставка.

Хром Пиколинат

Хромът се използва от много години в спортните среди за отслабване. Подобно на алфа липоевата киселина, хромът също подобрява инсулиновата чувствителност и въглехидратния метаболизъм. Особено открояващ се ефект е контрола на апетита.Малинови Кетони

Малиновите кетони са мощни антиоксиданти, които имат благоприятен ефект върху метаболизма.

Характерно за малиновите кетони е използването на мазнините като енергия. Поради това, е препоръчително да се намалят въглехидратите при прием на малинови кетони.

Ефектът на отслабването настъпва по-бавно, но е по-траен.

Зърна от Зелено Кафе

Зеленото кафе е един от последните хитове на пазара за хранителни добавки.

Зърната от зелено кафе съдържат мощни антиоксиданти, които ускоряват метаболизма. Основната активна съставка в зеленото кафе е хлорогенната киселина.

На този етап липсват категорични научни доказателства за ефекта на зеленото кафе върху отслабването.

Гарсиния Камбоджа

Гарсинията е една от най-ефективните добавки за ускоряване на метаболизма и отслабване.

Гарсинията влияе пряко върху въглехидратния метаболизъм, като притежава свойството да блокира въглехидратите. Това я прави подходяща при нисковъглехидратни диети, но не е препоръчителна при високовъглехидратни хранения.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да забележим обезводняването навреме!

Да забележим обезводняването навреме!

23 Януари 2018

В света няма нещо по-освежаващо, отколкото ледено студена чаша вода. Едва ли има човек, който да отрече, че понякога само чаша вода може да утоли жаж...

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

21 Януари 2018

Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тял...

Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...