Искаш ли малко помощ от Джей Кътлър?

Добавена на 11 Януари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Джей Кътлър (Джейсън Айзък Кътлър), роден на 3 август 1973 в град Уорчестър, Масачузец, САЩ е американски професионален културист, който печели титлата Мистър Олимпия през 2006 и 2010. Състезателното тегло, с което печели титлата е 129 кг и само 3% мазнини. През подготвителният период теглото му достига 140 кг. Кътлър започва да работи в семейният бизнес (бетонови кострукции) на 11 години, на 18 започва да се занимава с вдигане на тежести.

Този ‘великан‘ в културизма подготвя за вас няколко специални съвета, които ако следвате бихте имали бърз и качествен резултат в борбата за красиво и атлетично тяло!

    •  Не експериментирай, прави това, което е доказано, че работи
Джей Кътлър не прави екзотични упражнения. В неговите тренировки има много лег преса, клякане, кофички и набираня. Причината за това е ясна, тези упражнения работят!

    •  Прибавяйте серии, а не повторения

Мнозинството смята, че по-големите мускули в тялото се нуждаят от 12-16 повторения на серия, за да растат, но мнозинството не е печелило Мистър Олимпия дори веднъж!

Често срещано при тренировките на Джей е да намалява бройката на повторенията 3-4 пъти. Много други културисти добавят повторения и ограничавт сериите, но Cutler споменава, че предпочита повече тежки серии с по малко повторения. Според него повечето повторения с малко тежест само ще изгорят калории, а неговата цел е да е просто Огромен. Това допринася в голяма степен за плътна мускулатура и непрекъснатия растеж.

    •  Почивката трябва да е на ниво!

Нужните часове сън са от ключово значение, това е едно от най-важните неща за процеса на растеж на мускула!

    •  Не се глезете с големи почивки между сериите!

Джей Кътлър почива не повече от минута дори и при най-тежките си серии. Това му позволява да прави бързи и ефективни тренировки.
Ето и едно проучване на College of New Jersey. То гласи, че когато човек прави лежанка и почива 30 секунди межу сериите гори 50 % повече калории от този, който почива 3 минути.    •  Още един нетипичен съвет : Удвоете тренировките на мускулната група, която Ви изостава

Джей никога не се е притеснявал да тренира една група 2 пъти в седмицата ако усети такава нужда. Известен е с тренировките си за гръб, които прави 2 пъти, но с различен фокус на упражненията. Първата тренировка набляга на мъртва тяга, а втората на придърпване на скрипец.

    •  Яжте само качествена и добре приготвена храна!
Може да направите големи промени върху тялото и здравето си чрез добър хранителен режим. Джей винаги е казвал, че трябва да се влага също толкова услие и в диетата, колкото се влага в самата тренировка. Тренирайте усилено и се хранете здравословно! Влагайте повече време в приготвянето на храната си и забравете за микровълновите фурни задължително!


BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Енергия в изобилие! КАК?

Енергия в изобилие! КАК?

13 Декември 2017

Всички ние се нуждаем от много енергия, особено по време на най-натоварените часове от деня. Има безброй материали, които са посветени на тази важна ...

Само на 7, а вече по здрав от повечето в залата!

Само на 7, а вече по здрав от повечето в залата!

12 Декември 2017

Джулиано Строе (Giuliano Stroe) се превърна в знаменитост още през 2009 година, когато на 5-годишна възраст е...

Ползите от гъбата Кордицепс?

Ползите от гъбата Кордицепс?

10 Декември 2017

Кордицепс (Cordyceps) е странно-изглеждаща гъба, с трудно за произнасяне име, която, обаче, заслужава внимание...

Често срещаната болка в китките!

Често срещаната болка в китките!

09 Декември 2017

Травмата Болка в китките при сгъване с щанга с прав лост. Чувството Остра болка, обхващаща кутрето и киткат...