Искаш ли малко помощ от Джей Кътлър?

Добавена на 11 Януари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Джей Кътлър (Джейсън Айзък Кътлър), роден на 3 август 1973 в град Уорчестър, Масачузец, САЩ е американски професионален културист, който печели титлата Мистър Олимпия през 2006 и 2010. Състезателното тегло, с което печели титлата е 129 кг и само 3% мазнини. През подготвителният период теглото му достига 140 кг. Кътлър започва да работи в семейният бизнес (бетонови кострукции) на 11 години, на 18 започва да се занимава с вдигане на тежести.

Този ‘великан‘ в културизма подготвя за вас няколко специални съвета, които ако следвате бихте имали бърз и качествен резултат в борбата за красиво и атлетично тяло!

    •  Не експериментирай, прави това, което е доказано, че работи
Джей Кътлър не прави екзотични упражнения. В неговите тренировки има много лег преса, клякане, кофички и набираня. Причината за това е ясна, тези упражнения работят!

    •  Прибавяйте серии, а не повторения

Мнозинството смята, че по-големите мускули в тялото се нуждаят от 12-16 повторения на серия, за да растат, но мнозинството не е печелило Мистър Олимпия дори веднъж!

Често срещано при тренировките на Джей е да намалява бройката на повторенията 3-4 пъти. Много други културисти добавят повторения и ограничавт сериите, но Cutler споменава, че предпочита повече тежки серии с по малко повторения. Според него повечето повторения с малко тежест само ще изгорят калории, а неговата цел е да е просто Огромен. Това допринася в голяма степен за плътна мускулатура и непрекъснатия растеж.

    •  Почивката трябва да е на ниво!

Нужните часове сън са от ключово значение, това е едно от най-важните неща за процеса на растеж на мускула!

    •  Не се глезете с големи почивки между сериите!

Джей Кътлър почива не повече от минута дори и при най-тежките си серии. Това му позволява да прави бързи и ефективни тренировки.
Ето и едно проучване на College of New Jersey. То гласи, че когато човек прави лежанка и почива 30 секунди межу сериите гори 50 % повече калории от този, който почива 3 минути.    •  Още един нетипичен съвет : Удвоете тренировките на мускулната група, която Ви изостава

Джей никога не се е притеснявал да тренира една група 2 пъти в седмицата ако усети такава нужда. Известен е с тренировките си за гръб, които прави 2 пъти, но с различен фокус на упражненията. Първата тренировка набляга на мъртва тяга, а втората на придърпване на скрипец.

    •  Яжте само качествена и добре приготвена храна!
Може да направите големи промени върху тялото и здравето си чрез добър хранителен режим. Джей винаги е казвал, че трябва да се влага също толкова услие и в диетата, колкото се влага в самата тренировка. Тренирайте усилено и се хранете здравословно! Влагайте повече време в приготвянето на храната си и забравете за микровълновите фурни задължително!


BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 2

Свободни тежести или машини? част 2

24 Март 2018

Предимства и недостатъци на свободните тежести: Свободните тежести са любими на повечето сериозни бодибилдъри, защото правят тренировката много по-еф...

Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва обър...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...