Ползите от корен от Джинджифил (Ginger Root)

Добавена на 19 Февруари 2012 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Джинджифилът е добре познат като лек за болести, породени от пътуване, гадене и стомашно разстройство, използва се при колики, , чревни смущения, загуба на апетит, треска, настинка, грип, лошо кръвообращение, менструални спазми, диспепсия (подуване на корема, киселини в стомаха, метеоризъм), лошо храносмилане и стомашно- чревни проблеми, като газове и стомашни спазми.

Джинджифилът е мощно противовъзпалително средство, а напоследък представлява интерес с това, че може би облекчава ставни проблеми. Използва се и при артрит, главоболие, зъбобол, кашлица, бронхит, остеоартрит, за облекчаване на тендинит, понижаване на холестерола и кръвното налягане, както и за предотвратяване на вътрешните кръвни съсиреци.

Джинджифилът е достатъчно добре проучен и много от традиционните му ползи са потвърдени. Той е добре познат със свойството си да облекчава смущенията в организма, породени от пътуване, изключително полезен е при гадене и стомашно разстройство. Джинджифилът е средство за затопляне, идеален е за стимулиране на кръвообращението, понижаване на високото кръвно налягане и пречистване на кръвта. Той е мощна противовъзпалителна билка, а напоследък се проучват доста сериозно функциите му при решаване на ставни проблеми.

Коренът от джинджифил се използва често и при лечение на диспепсия (дискомфорт след хранене), това включва симптоми на подуване на корема, киселини в стомаха, метеоризъм и гадене. Счита се, че е полезен при морска болест. Поради спазмолитичната си характеристика, някои хора са го използвали, за да облекчават менструални спазми. При някои традиционни системи за лечение се счита, че джинджифилът е полезен при лечение на артрит, треска, главоболие и зъбобол.

Джинджифилът може да се приема орално, като билково лекарство, за да предотврати или облекчи гадене, в резултат на химиотерапия, морска болест, бременност и хирургическа намеса.

Резултатите от лабораторните изследвания, както и от малки проучвания, проведени сред моряци на кораби или пътници с морска болест, установяват, че джинджифилът като цяло е по- ефективен за облекчаване на смущенията от плацебото (или захарни хапчета). Няколко сравнения между джинджифила и лекарствата с рецепта, или без рецепта, показват, че той облекчава гаденето при бременност, но резултатите не са крайни.

В някои проучвания се наблюдава сходна ефективност на джинджифила и компараторните лекарства, а други изследвания твърдят, че растението има малка или никаква ефективност в сравнение с лекарствата.

Като цяло, не са забелязани странични ефекти при употреба на джинджифил, дори при бременни жени. Растението е използвано в народната медицина при лечение на леки стомашни спазми. Последните проучвания потвърждават, че джинджифилът може да окаже пряко влияние върху стомашно - чревния тракт, което помага за подобряване на мускулния тонус и предотвратяване на необичайно бързи и силни чревни контракции.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    Oakley sunglasses for people who want the many leagues. So if you have decided to buy your pair, you can simply order from the nearest retailer branded authentic designer Designer Replica Sunglasses or obtain one online. There are some of the best quotes are waiting for a particular person Fakeoakleysknockoff provide cool transaction is still online retailers. So do not wait, now grab your Oakley sunglasses!sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320626
    26 Юни в 04:54
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
НОВО - INTRA FORMULA от Swedish Supplements

НОВО - INTRA FORMULA от Swedish Supplements

28 Ноември 2017

Както знаете, Swedish Supplements набират все повече сили! Благодарение на усилените проучвания на шведските изследователски центрове на марката на б...

Whey Protein Deluxe идва вече и ГОЛЯМ!

Whey Protein Deluxe идва вече и ГОЛЯМ!

22 Ноември 2017

Ето я и най - накрая голямата опаковка, на един от най - добрите суроватъчни протеини на пазара! Вече ще се ...

Защо имаме дефицит на витамин Д!

Защо имаме дефицит на витамин Д!

10 Ноември 2017

Около 80% от населението на САЩ страда от дефицит на витамин Д под една или друга форма. След като научите ня...

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

08 Ноември 2017

Трудно е да си представим по – популярни десерти, отколкото Snickers, Mars, Bounty и Milky Way! Това са мож...