Гугулстерон - чудото на балсамовото дърво!

Добавена на 29 Декември 2016 | Категория: Статии | Добави в любими

Гугулстероните са растителни стероли, съдържащи се в така нареченото балсамово дърво.

Дребно дръвче, което се среща най-вече в Индия. То отделя смолист сок, който се събира чрез предварително направени разрези в кората. Индийците използват смолата като ценен лек в аюрведическата медицина.

Прилагат я при ревматизъм, артрит, неврологични заболявания, хемороиди, уринарни инфекции и кожни заболявания.

Учените ясно доказват, че гугулстероните намаляват производството на холестерол от черния дроб, тъй като действат като антагонисти на рецепторите за солите на жлъчната киселина. Така наред с общия, намаляват нивата и на „лошия холестерол” (LDL) и триглицеридите.



Съдържащите се в гугулстероните тритерпен и миранол А имат мощни противовъзпалителни свойства. Изследванията на гугулстероните показват, че те могат да спрат превръщането на доброкачествените в злокачествени тумори, освен това прекъсват цикъла на размножаване и провокират апоптоза (саморазрушаване) в редица видове ракови клетки, включително и в резистентните на химиотерапия клетки, без да засяга здравата тъкан.Друг важен ефект е оптимизиране на функцията на щитовидната жлеза.
Както става ясно, гугулстероните стимулират производството на хормоните на щитовидната жлеза, увеличавайки нивата на метаболизма и производството на енергия в тялото. Освен че стимулират термогенезата, гугулстероните предотвратяват отлагането на нова мастна тъкан.



Екстрактът от гугул не трябва да се приема заедно с Варфарин, аспирин, нестероидни противовъзпалителни средства или други медикаменти за разреждане на кръвта (антикоагуланти).
Препоръчителният прием на гугулстероните


Той се движи в интервал от 30 ди 60 мг приет на дози от 3 пъти дневно с основните хранения за деня.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:





Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Заместители на захарта! част 2

Заместители на захарта! част 2

18 Февруари 2018

Наистина е трудно на учените да сложат всички подсладители под един знаменател и да ги нарекат вредни или полезни, тъй като те са станали неизменна ча...

Заместители на захарта! част 1

Заместители на захарта! част 1

17 Февруари 2018

Днешно време хората масово разчитат на изкуствени овкусители, при спортуващите фитнес най-често се използват з...

Как да преборим апетита за лоша храна?

Как да преборим апетита за лоша храна?

11 Февруари 2018

Вероятно една от най-големите пречки по нашия път към перфектното тяло е нашата неспособност да елиминираме ап...

Важносста на ензими те и кой за какво служи! част 2

Важносста на ензими те и кой за какво служи! част 2

10 Февруари 2018

• Протеази (пепсин и трипсин) Rнзими, които разграждат белтъчините. Пепсинът разгражда белтъчините до по-прос...