Гравиола

Добавена на 19 Април 2017 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Гравиола е растение, което се среща в дъждовните гори и е част от народната и традиционната медицина на Централна, Южна Америка и Карибския басейн от векове. Гравиола е малко, вечнозелено дърво, високо 5 – 6 метра, с големи, лъскави, тъмнозелени листа. Дървото ражда големи, сърцевидни плодове, годни за консумация. Плодовете достигат до 15 - 23 см в диаметър и са жълтозелени на цвят с бяла вътрешност.Гравиола се среща в най-топлите тропически райони на Южна и Северна Америка, включително и Амазония.

Ползите от Гравиола

Растението има изключително широк спектър от лечебни свойства, които се разпространяват чрез различните части на растението. Плодовете или сока му намаляват високата температура, работят срещу диарията и дизентерията, и убиват червеите и други паразити. Семената имат мощни антипаразитни свойства и традиционно се ползват срещу въшки.
От корите, листата и корените може да се направи успокояващ лечебен чай, който да се ползва като успокоително или спазмолитично средство.

Изследванията показват, че чаят от гравиола може да се ползва като лекарство за високо кръвно налягане. Кората може да се ползва за лечение на треска. Листата може да се втриват локално за заздравяване на рани. Неузрелите плодове може да са от ползва за храносмилателната система.Документирана е допълнителна употреба на гравиолата в рамките на традиционната медицина. В планинските вериги на Андите в Перу, листата на гравиолата се варят и се използват за успокояване на възпалени лигавици. На изток, в района на Амазонка, корите, листата и корените се използват от диабетиците за стабилизиране на кръвната захар. Чаят от листата се ползва за сърдечен тоник в Гвиана, като средство за защита на черния дроб в Бразилия, както и за лечение на кашлица и грип в Западна Индия. Гравиолата се ползва срещу артрит и ревматизъм, а някои майки се хранят с плодовете на растението, за да стимулират кърменето.

New York Memorial Sloan – Kettering Cancer Center потвърждава полезните свойства на растението, включително антивирусни, антипаразитни, антиревматични, на своя уеб сайт.
Много хора вярват, че растението има положително за организма влияние върху туморите и раковите клетки, но това не е доказано.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Готови ли сте за голямата клечка при азотните бустери?

Готови ли сте за голямата клечка при азотните бустери?

15 Май 2018

Искало ли ви се е да респектирате в залата? Да ви гледат и да не вярват, че можете да поместите многобройни дискове, които сте сложили на лоста? Е ...

Добавка за СПАРТАНЦИ!

Добавка за СПАРТАНЦИ!

24 Април 2018

Искате ли ексползивна сила, концентрация и мотивиращо изгаряне в мускула? Намерихте точната добавка, CVETI...

Колагенът и 7-те негови ползи!

Колагенът и 7-те негови ползи!

30 Март 2018

Какво представлява колагенът? Колагенът е вещество, което играе важна роля в образуването на костите, хрущял...

Как да разерем дали имаме дефицит на Омега 3?

Как да разерем дали имаме дефицит на Омега 3?

23 Март 2018

Независимо дали искате да качвате мускулна маса, да свалите излишните килограми или просто да заздравите орга...