Гравиола

Добавена на 19 Април 2017 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Гравиола е растение, което се среща в дъждовните гори и е част от народната и традиционната медицина на Централна, Южна Америка и Карибския басейн от векове. Гравиола е малко, вечнозелено дърво, високо 5 – 6 метра, с големи, лъскави, тъмнозелени листа. Дървото ражда големи, сърцевидни плодове, годни за консумация. Плодовете достигат до 15 - 23 см в диаметър и са жълтозелени на цвят с бяла вътрешност.Гравиола се среща в най-топлите тропически райони на Южна и Северна Америка, включително и Амазония.

Ползите от Гравиола

Растението има изключително широк спектър от лечебни свойства, които се разпространяват чрез различните части на растението. Плодовете или сока му намаляват високата температура, работят срещу диарията и дизентерията, и убиват червеите и други паразити. Семената имат мощни антипаразитни свойства и традиционно се ползват срещу въшки.
От корите, листата и корените може да се направи успокояващ лечебен чай, който да се ползва като успокоително или спазмолитично средство.

Изследванията показват, че чаят от гравиола може да се ползва като лекарство за високо кръвно налягане. Кората може да се ползва за лечение на треска. Листата може да се втриват локално за заздравяване на рани. Неузрелите плодове може да са от ползва за храносмилателната система.Документирана е допълнителна употреба на гравиолата в рамките на традиционната медицина. В планинските вериги на Андите в Перу, листата на гравиолата се варят и се използват за успокояване на възпалени лигавици. На изток, в района на Амазонка, корите, листата и корените се използват от диабетиците за стабилизиране на кръвната захар. Чаят от листата се ползва за сърдечен тоник в Гвиана, като средство за защита на черния дроб в Бразилия, както и за лечение на кашлица и грип в Западна Индия. Гравиолата се ползва срещу артрит и ревматизъм, а някои майки се хранят с плодовете на растението, за да стимулират кърменето.

New York Memorial Sloan – Kettering Cancer Center потвърждава полезните свойства на растението, включително антивирусни, антипаразитни, антиревматични, на своя уеб сайт.
Много хора вярват, че растението има положително за организма влияние върху туморите и раковите клетки, но това не е доказано.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Как да бъдем неуморни в залата?

Как да бъдем неуморни в залата?

18 Юли 2018

Продължителните тренировки изчерпва бързо запасите от енергия.Така настъпва умората и ползите на тренировките намалява. Един от най – успешните на...

Хапче, което ще накра мозъка да РАБОТИ!

Хапче, което ще накра мозъка да РАБОТИ!

12 Юли 2018

Swedish Supplements Peppermind е предназначен да повиши когнитивните резултати, да повиши фокуса и енергията....

The Whey, протеинът, който няма да ви разочарова!

The Whey, протеинът, който няма да ви разочарова!

29 Юни 2018

Ново от MyProtein! Най - чиситата протеинова бленда, създавана от марката, съдържаща допълнително ензими, ко...

BLACK FIRE се завърна!

BLACK FIRE се завърна!

22 Юни 2018

След дълги месеци на липса, black fire отново е тук,в нова и модерна опаковка! Освен опаковките по 60 и 120 ...