Добавки за подмладяване!

Добавена на 25 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Учените постепенно напредват в разбирането на процеса на стареене и откриват как натуралните биоктиви могат да изиграят важна роля за забавянето му, както и за овладяването на свързаните с възрастта заболявания.

Натуралните биоактивни компоненти се намират в растенията, животните и морския свят.

Основен пробив в изследванията на анти-стареенето е идентифицирането на нови биоактиви, които, ако се консумират в малки количества, пряко засягат физическата активност в организма и подобряват здравето му.Ресвератрол

През 2006 г., Ресвератрол, фитохимичен елемент намерен в червеното грозде, даде нова храна на медиите за това как може би е намерено хапчето против стареене, което един ден ще удължи човешкия живот и ще ни дава перфектно здраве. Макар че това все още не е потвърдено, търсенето на добавки с Ресвератрол продължава да расте.

Популярен със силното си антиоксидантско действие, Ресвератрол подобрява здравето на сърцето, засилва имунитета на организма, подобрява физическата издръжливост и стимулира притока на кръв към мозъка.

Витамин D

През 2009 г. американски екип от учени спечели Нобеловата награда за мир за научни изследвания в областта на теломерите. Те представляват защитният край на ДНК нишките и се считат за предвестник за заболяванията, които са свързани с възрастта.

Според едно изследване, публикувано в американско списание, по-високият прием на витамин D укрепва дължината на теломерите и от там увеличава човешкия живот с 5 години в сравнение с ниско ниво на прием.

Каретеноиди

Kаретеноидите, лутеин и зеаксантин, имат висока концентрация в ретината и лещата на окото. Епидемиологичните проучвания показват, че лутеинът и зеаксантинът могат да изиграят положителна роля за предотвратяване на свързанитете с възрастта- макулна дегенерация и катаракт.

Холин

Kогнитивният здравен пазар е приоритетен за възрастното поколение. Витамините от Б групата, особено холинът, са сред популярните натурални биоактиви. Холинът показва ефективност при подобряване на паметта, а недостигът му води до слаба памет.

Омега 3 мастни киселини

Допринасят за подобряване на когнитивните функции и поведение. Според Framingham Heart Study, дневен прием на 180 мг DHA намалява деменцията наполовина. Редовният прием на добавки с рибено масло помага за по-добро здраве в напреднала възраст.Натуралната слонова мембрана ( NEM )

Новооткрит биоактив, който поддържа доброто здраве. Осем седмично наблюдение върху 67 пациенти показва, че след третиране с този биоактив се забелязва значително подобрение в ставите още на десетия ден от неговата употреба.

Добавките срещу стареене са много популярни сред около 30% процента от американското население ( според американското бюро за проучвания).

15 % от продажбата на специализирани хранителни добавки е свързани с продукти, които са насочени към забавяне на стареенето и подобряване на здравето на хората в напреднала възраст.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...