Да научим малко повече за един от най-важните минерали!

Добавена на 29 Август 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими


В тази статия ще разберем някои важни неща за една от най-разпространените хранителни добавки и изключително важен минерал в човешкия организъм, а именно Magnesium Citrate!

Магнезият е един от най-важните минерали в нашите тела, който играе роля в повече от 300 жизненоважни биологични процеси. [/b]Въпреки това много хора не получават достатъчно от този важен минерал в ежедневните си диети. Въпреки че магнезият се среща в много органични храни, включително листни зеленчуци, ядки, семена и пълнозърнести храни, много от тези храни съдържат само малки количества, и получаването на достатъчно само чрез диетата може да отнеме грижливо планиране.Поради тази причина има изключително голямо разнообразие от хранителни добавки съдържащи магнезий. В тази статия ще обърнем внимание на Magnesium Citrate 200 mg на американската марка Pure Nutrition. Магнезият, който е използван в продукта на Pure Nutrition е в цитратна форма, което ще рече че организма Ви, безпроблемно може да го усвои, без да имате големи загуби.
Магнезиев цитрат се получава, когато се комбинира магнезий с лимонена киселина. Това е една от най-често използваните форми на Магнезий и повечето висококачествени фирми за хранителни добавки се доверяват именно на тази форма, за да гарантират максимална усвоимост на своите клиенти. Магнезиевият цитрат помага за отпускане на мускулите и една доза приемана преди лягане, може да помогне на много хора да се отпуснат, да заспят по-бързо и по-спокойно, а приемът му през деня предпазва от болезни и неприятни схващания на мускулите. Също така се абсорбира много по-добре от тялото, отколкото някои други форми на Магнезий, включително и широко достъпния Магнезиев оксид, който има по-висока концентрация на Магнезий, но е много по-труден за абсорбиране и използване от организма.
Pure Nutrition Magnesium Citrate 200 mg Ви осигурява 200мг Магнезий с приема на само една таблетка, което го прави изключително концентриран и по този начин не се налага да приамете шепа хапчета, за да си набавите необходимите Ви за деня количества от ценния минерал.

Pure Nutrition Magnesium Citrate 200 mg може да се използва от всякакъв тип хора: както от спортисти, така и от неспортуващи хора, възрастни и дори деца, като единствената применлива в случая е дозиворката.

Pure Nutrition Magnesium Citrate 200 mg би следвало като най-удачно да се приема от спортуващи хора 2 пъти на ден, като тези приеми да са сутрин и след тренировка или след тренировка и преди лягане, за отпускане на мускулатурата и по-спокоен сън.

От неспортуващи дозата от 200 мг приети еднократно със сутрешното хранене е напълно достатъчна за да покрие нормалните дневни нужди от този минерал, освен ако лицето не страда от силен недостиг.
За деца дозировката не бива да превишава 200мг на ден, ако храненията им са пълноценни или няма специално предписание от лекар.Pure Nutrition Magnesium Citrate 200 mg е Вашият идеален източник на Магнезий в лесно усвоима форма и с гарантирано качество!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Готови ли сте за голямата клечка при азотните бустери?

Готови ли сте за голямата клечка при азотните бустери?

15 Май 2018

Искало ли ви се е да респектирате в залата? Да ви гледат и да не вярват, че можете да поместите многобройни дискове, които сте сложили на лоста? Е ...

Добавка за СПАРТАНЦИ!

Добавка за СПАРТАНЦИ!

24 Април 2018

Искате ли ексползивна сила, концентрация и мотивиращо изгаряне в мускула? Намерихте точната добавка, CVETI...

Колагенът и 7-те негови ползи!

Колагенът и 7-те негови ползи!

30 Март 2018

Какво представлява колагенът? Колагенът е вещество, което играе важна роля в образуването на костите, хрущял...

Как да разерем дали имаме дефицит на Омега 3?

Как да разерем дали имаме дефицит на Омега 3?

23 Март 2018

Независимо дали искате да качвате мускулна маса, да свалите излишните килограми или просто да заздравите орга...