Да научим малко повече за един от най-важните минерали!

Добавена на 29 Август 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими


В тази статия ще разберем някои важни неща за една от най-разпространените хранителни добавки и изключително важен минерал в човешкия организъм, а именно Magnesium Citrate!

Магнезият е един от най-важните минерали в нашите тела, който играе роля в повече от 300 жизненоважни биологични процеси. [/b]Въпреки това много хора не получават достатъчно от този важен минерал в ежедневните си диети. Въпреки че магнезият се среща в много органични храни, включително листни зеленчуци, ядки, семена и пълнозърнести храни, много от тези храни съдържат само малки количества, и получаването на достатъчно само чрез диетата може да отнеме грижливо планиране.Поради тази причина има изключително голямо разнообразие от хранителни добавки съдържащи магнезий. В тази статия ще обърнем внимание на Magnesium Citrate 200 mg на американската марка Pure Nutrition. Магнезият, който е използван в продукта на Pure Nutrition е в цитратна форма, което ще рече че организма Ви, безпроблемно може да го усвои, без да имате големи загуби.
Магнезиев цитрат се получава, когато се комбинира магнезий с лимонена киселина. Това е една от най-често използваните форми на Магнезий и повечето висококачествени фирми за хранителни добавки се доверяват именно на тази форма, за да гарантират максимална усвоимост на своите клиенти. Магнезиевият цитрат помага за отпускане на мускулите и една доза приемана преди лягане, може да помогне на много хора да се отпуснат, да заспят по-бързо и по-спокойно, а приемът му през деня предпазва от болезни и неприятни схващания на мускулите. Също така се абсорбира много по-добре от тялото, отколкото някои други форми на Магнезий, включително и широко достъпния Магнезиев оксид, който има по-висока концентрация на Магнезий, но е много по-труден за абсорбиране и използване от организма.
Pure Nutrition Magnesium Citrate 200 mg Ви осигурява 200мг Магнезий с приема на само една таблетка, което го прави изключително концентриран и по този начин не се налага да приамете шепа хапчета, за да си набавите необходимите Ви за деня количества от ценния минерал.

Pure Nutrition Magnesium Citrate 200 mg може да се използва от всякакъв тип хора: както от спортисти, така и от неспортуващи хора, възрастни и дори деца, като единствената применлива в случая е дозиворката.

Pure Nutrition Magnesium Citrate 200 mg би следвало като най-удачно да се приема от спортуващи хора 2 пъти на ден, като тези приеми да са сутрин и след тренировка или след тренировка и преди лягане, за отпускане на мускулатурата и по-спокоен сън.

От неспортуващи дозата от 200 мг приети еднократно със сутрешното хранене е напълно достатъчна за да покрие нормалните дневни нужди от този минерал, освен ако лицето не страда от силен недостиг.
За деца дозировката не бива да превишава 200мг на ден, ако храненията им са пълноценни или няма специално предписание от лекар.Pure Nutrition Magnesium Citrate 200 mg е Вашият идеален източник на Магнезий в лесно усвоима форма и с гарантирано качество!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Защо имаме дефицит на витамин Д!

Защо имаме дефицит на витамин Д!

10 Ноември 2017

Около 80% от населението на САЩ страда от дефицит на витамин Д под една или друга форма. След като научите някои от причините за това, ще разберете з...

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

08 Ноември 2017

Трудно е да си представим по – популярни десерти, отколкото Snickers, Mars, Bounty и Milky Way! Това са мож...

Глухарче (Dandelion)

Глухарче (Dandelion)

07 Ноември 2017

Глухарчето е често срещано тревисто растение, което виждаме най- вече по пасищата, ливадите и поляните в сев...

Качество без компромиси - Puritan's Pride

Качество без компромиси - Puritan's Pride

03 Ноември 2017

Предлаганите марки от Fitness1.bg не спират да се умножават, ето малко повече информация за най – новия бранд...