Чудотворният чесън!

Добавена на 09 Юни 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективност и ползи за здравето, той съперничи дори на някои от конвенционалните лекарства на 20-ти век, включително лабораторните антибиотици.

Чесънът като изключително лекарство в естествена форма

Познат от 3500 години по целия свят с лечебните си и превантивни свойства, чесънът днес е преоткрит от учените. Изследователите са открили, че той съдържа над 400 различни химични съединения и компоненти, които укрепват здравето. Това представлява природна фармацевтична съкровищница.Разграждането на алицина в чесъна предизвиква отделянето на повечето от химическите му компоненти. Това става най-вече при смачкването и дъвченето на суров чесън. Мощните серни съединения в чесъна убиват и инхибитират поразително разнообразие от бактерии, вируси, гъбички, плесени, паразити и червеи. Те работят в рамките на жизненоважни системи на организма като кръвоностната, храносмилателната и имунната. Насърчават детоксикацията, прочистването на оргназима, намаляването на кръвното налягане, укрепването на организма и изцелението от различни болести. Всичко на всичко, чесънът помага за постигането на добро здраве.

Какво може чесънът? Кратък списък:

➡ Неутрализира респираторните заболявания
➡ Помага в битката с рака
➡ Убива херпес при контакт
➡ Прочиства кръвта
➡ Действа като антиоксидант
➡ Детоксикира
➡ Понижава кръвната захар
➡ Понижава холестерола
➡ Третира ХИВ/ СПИН инфекции
➡ Укрепва имунната система
➡ Много важно за бодибилдърите: помага за увеличаване нивото на тестостерон

Забележително е, че учените в такива известни институции като Mayo Clinic и Loma Linda University Medical School в Калифорния са установили, че чесънът може да бъде ефективен и да показва обещаващи резултати при лечението на някои от страховитите болести на нашето време като коронарна болест на сърцето, рак на гърдата и ХИВ/ СПИН инфекции. Чесънът се конкурира с големите конвенционални антибиотици като ефективен убиец на такива супербактерии като Streptococcus и Staphylococcus, които са изключително опасни и резистентни към много антибиотици. Доста бактерии могат да развият съпротива срещу антибиотици като пеницилина, тетрациклина, ванкомицина и други, но не могат да се справят с чесъна! Също така, докато конвенционалните антибиотици унищожават чревната флора, чесънът не го прави.Ако нещо може да се нарече „чудотворно лекарство”, то това е чесънът!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – ред...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...

Чудотворният чесън!

Чудотворният чесън!

09 Юни 2018

Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективнос...