Чудото зелен чай!

Добавена на 05 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Зеленият чай е използван като лекарство от хиляди години. Той произлиза от Китай, но е широко разпространен не само в Азия, но и по-целия свят. Първоначално се е пиел в манастирите от монасите, за да ги поддържа будни по време на медитация.
За разлика от любимия чай на запада - черния, зеленият не ферментира, затова е толкова здравословен.Той се прави чрез обработване на изсушени листа на пара. Ферментацията за създаването на черния чай засилва тъмния му цвят и силния му аромат, но същевременно унищожава необходимите за човешкия организъм вещества, които се съдържат в него. Обичайната дневна доза зелен чай е около 200 - 300 милиграма дневно. Един от най-ефективните му функции са намаляване на високото кръвно налягане, предпазва от рак.
Зеленият чай съдържа максимално количество антиоксиданти, катехини, танини, витамин C и витамин Р. Той спомага за сваляне на килограми - ускорява метаболизма.

Този чай съдържа също така танини, които намаляват усвояването на желязо и фолиева киселина от организма, така че ако сте бременна или се опитвате да заченете той не е препоръчителен за вас.Зеленият чай се грижи и за кожата ви. Изследвания доказват, че приемането му забавя стареенето на кожата и намалява бръчките. Той лекува изгаряния, сърбежи, хемороиди и неприятни миризми по ходилата и в устната кухина.


BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – ред...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...

Чудотворният чесън!

Чудотворният чесън!

09 Юни 2018

Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективнос...