Чудото зелен чай!

Добавена на 05 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Зеленият чай е използван като лекарство от хиляди години. Той произлиза от Китай, но е широко разпространен не само в Азия, но и по-целия свят. Първоначално се е пиел в манастирите от монасите, за да ги поддържа будни по време на медитация.
За разлика от любимия чай на запада - черния, зеленият не ферментира, затова е толкова здравословен.Той се прави чрез обработване на изсушени листа на пара. Ферментацията за създаването на черния чай засилва тъмния му цвят и силния му аромат, но същевременно унищожава необходимите за човешкия организъм вещества, които се съдържат в него. Обичайната дневна доза зелен чай е около 200 - 300 милиграма дневно. Един от най-ефективните му функции са намаляване на високото кръвно налягане, предпазва от рак.
Зеленият чай съдържа максимално количество антиоксиданти, катехини, танини, витамин C и витамин Р. Той спомага за сваляне на килограми - ускорява метаболизма.

Този чай съдържа също така танини, които намаляват усвояването на желязо и фолиева киселина от организма, така че ако сте бременна или се опитвате да заченете той не е препоръчителен за вас.Зеленият чай се грижи и за кожата ви. Изследвания доказват, че приемането му забавя стареенето на кожата и намалява бръчките. Той лекува изгаряния, сърбежи, хемороиди и неприятни миризми по ходилата и в устната кухина.


BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...