Bodybuilder vs Powerlifter

Добавена на 06 Юни 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Основната разлика между бодибилдинга и пауърлифтинга се изразява в различните цели. Бодибилдърите се концентрират върху симетрично, прецизно изваяно тяло, пауърлифтърите целят по-високи силови постижения за сметка на външния вид.

Бодибилдърите целят да усетят добре движението при упражненията, като по този начин достигнат повече напомпване и по-добра стимулация на мускула. В пълен контраст, пауърлифтърите целят да включат възможно най-много мускули и сухожилия, с цел да вдигнат работните тежести. За много хора отстрани, това може да изглежда като "правилен" срещу "грешен" начин за изпълнение на упражненията. Идеята е, че и двете са правилни сами за себе си, просто целите са различни.Друг аспект, освен изпълнението и стила, е разликата в обема, продължителността на тренировката. Бодибилдърите, макар с много по-малко тежести, тренират по-продължително, с по-къси почивки между сериите. Целта при изграждане на мускулна маса, е мускулите да се държат в непрекъснато напрежение, а при силовите постижения се дава по-цялостно възстановяване преди следващата серия.Въпреки целите, в никакъв случай не може да се каже, че силата не е важна при бодибилдинга. Напротив, няма как да очаквате развитие на мускулатурата без да повишавате работните тежести. Просто помнете, че правилното изпълнение най-често надвишава резултатите от безсмислени силови напъни, които често могат да приключат с контузии, характерни за пауърлифтърите.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...