Bodybuilder vs Powerlifter

Добавена на 06 Юни 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Основната разлика между бодибилдинга и пауърлифтинга се изразява в различните цели. Бодибилдърите се концентрират върху симетрично, прецизно изваяно тяло, пауърлифтърите целят по-високи силови постижения за сметка на външния вид.

Бодибилдърите целят да усетят добре движението при упражненията, като по този начин достигнат повече напомпване и по-добра стимулация на мускула. В пълен контраст, пауърлифтърите целят да включат възможно най-много мускули и сухожилия, с цел да вдигнат работните тежести. За много хора отстрани, това може да изглежда като "правилен" срещу "грешен" начин за изпълнение на упражненията. Идеята е, че и двете са правилни сами за себе си, просто целите са различни.Друг аспект, освен изпълнението и стила, е разликата в обема, продължителността на тренировката. Бодибилдърите, макар с много по-малко тежести, тренират по-продължително, с по-къси почивки между сериите. Целта при изграждане на мускулна маса, е мускулите да се държат в непрекъснато напрежение, а при силовите постижения се дава по-цялостно възстановяване преди следващата серия.Въпреки целите, в никакъв случай не може да се каже, че силата не е важна при бодибилдинга. Напротив, няма как да очаквате развитие на мускулатурата без да повишавате работните тежести. Просто помнете, че правилното изпълнение най-често надвишава резултатите от безсмислени силови напъни, които често могат да приключат с контузии, характерни за пауърлифтърите.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Каскара Саграда

Каскара Саграда

26 Май 2018

Магическата билка за прочистване на дебелото черво Каскара саграда - известна още като каскара, калифорнийски зърнастец и свещена кора- традиционно е...

Началото на ФИТНЕСА !

Началото на ФИТНЕСА !

22 Май 2018

Да започнем с един интересен и малко известен факт. Намирате ли нещо общо между камбаните и дъмбелите? Общо...

Фолиева киселина! част 2

Фолиева киселина! част 2

20 Май 2018

Витамините В6, В9 и В12 участват активно в метаболизма на аминокиселината метионин, а техният дефицит води до ...

Фолиева киселина! част 1

Фолиева киселина! част 1

19 Май 2018

Фолиевата киселина или т.нар. фолацин принадлежи към водноразтворимите витамини от групата В (по-точно В9) и е...