Bodybuilder vs Powerlifter

Добавена на 06 Юни 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Основната разлика между бодибилдинга и пауърлифтинга се изразява в различните цели. Бодибилдърите се концентрират върху симетрично, прецизно изваяно тяло, пауърлифтърите целят по-високи силови постижения за сметка на външния вид.

Бодибилдърите целят да усетят добре движението при упражненията, като по този начин достигнат повече напомпване и по-добра стимулация на мускула. В пълен контраст, пауърлифтърите целят да включат възможно най-много мускули и сухожилия, с цел да вдигнат работните тежести. За много хора отстрани, това може да изглежда като "правилен" срещу "грешен" начин за изпълнение на упражненията. Идеята е, че и двете са правилни сами за себе си, просто целите са различни.Друг аспект, освен изпълнението и стила, е разликата в обема, продължителността на тренировката. Бодибилдърите, макар с много по-малко тежести, тренират по-продължително, с по-къси почивки между сериите. Целта при изграждане на мускулна маса, е мускулите да се държат в непрекъснато напрежение, а при силовите постижения се дава по-цялостно възстановяване преди следващата серия.Въпреки целите, в никакъв случай не може да се каже, че силата не е важна при бодибилдинга. Напротив, няма как да очаквате развитие на мускулатурата без да повишавате работните тежести. Просто помнете, че правилното изпълнение най-често надвишава резултатите от безсмислени силови напъни, които често могат да приключат с контузии, характерни за пауърлифтърите.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на холестерол в кръвта. Високото ниво на хол...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...

Важни, първи стъпки!

Важни, първи стъпки!

23 Юни 2018

Независимо дали ви е писнало да сте залепени за дивана в хола или не сте тренирали от дълго време, този наръчн...