Black Cohosh

Добавена на 31 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
В миналото, гроздовидният ресник се е ползвал при проблеми с кръвообращението, ревматизъм, артрит и за намаляване на холестерола. Сега той е най - добре познат за свойството да лекува симптомите на менопаузата при жените.

Гроздовидният ресник се е доказал като много ефективен при лечение на предменструалния синдром, менструалните болки и оплакванията, свързани с менопаузата като горещи вълни, сухота на влагалището и умора. Поради естрогенния си ефект, гроздовидният ресник се превърна в популярна алтернатива на хормоно- заместителната терапия.Немските учени са установили, че това растение съдържа фито-естрогенни съединения, които действат като естроген. Тези съединения се свързват с естрогенните рецептори и намаляват лутеинизиращия хормон в тялото. Това възстановява баланса на хормоните в тялото и контролира симптомите на менопаузата.

Гроздовидният ресник се използва за лечение на високо кръвно налягане и има противовъзпалително действие, както и свойства за защита на костите.

Не бъркайте гроздовидният ресник с други подобни растения, които са токсични и не трябва да бъдат приемани никога. Дори той може да бъде отровен, ако се консумира в големи количества. Винаги следвайте инструкциите на опаковката.

Въпреки че има много ползи от приемането на гроздовидния ресник, то съществуват и определени рискове. Някои учени смятат, че тази билка кара имунната система да атакува черния дроб, което води до възпаление (автоимунен хепатит). Хората с това заболяване може да изпитат болки в ставите, болки в корема и жълка, сърбяща кожа. Без медицинско лечение може да се стигне дори до смърт.Някои изследвания сочат, че хора, които консумират гроздовиден ресник, развиват по - често чернодробна недостатъчност.

Трябва да се направят допълнителни проучвания, за да се установи дали растението е напълно безопасно.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Релеф, релеф и пак релеф!

Релеф, релеф и пак релеф!

25 Април 2018

Ако искате да постигнете желания релефен вид за кратко време, следващият нисковъглехидратен план от 7 стъпки е точно за вас. Търсенето на релефа за...

Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

22 Април 2018

Коензим Q10 Коензим Q10, повишава производството на енергия в тялото, което ви зарежда за през деня и по врем...

Чай за намаляване на стреса!

Чай за намаляване на стреса!

21 Април 2018

Намалете нивата на кортизола с няколко чаши от напитката на баба Вече трябва да сте разбрали с вредите, които...

Кога е най - удачно да тренираме?

Кога е най - удачно да тренираме?

19 Април 2018

Кое време в денонощието се смята за оптимално за провеждане на една тренировка? Активността на човешкия орган...