BCAA - Необходимият суплемент!

Добавена на 26 Октомври 2017 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Ако сте решили постоянно да отделяте време и сили на стабилна тренировъчна програма във фитнеса, следващате стъпка е да оправите хранителния си режим и да се снабдите с нужните хранителни добавки, така че да максимизирате резултатите си.
Ще бъде грешка да не предвидите тези неща в програмата си, защото не само няма да бъдете достатъчно ефективни в изграждането на мускулатурата си, но и няма да имате енергията, която ви е нужна за добра тренировка.

Едно от най-важните и задължителни неща е да се снабдите с пълния спектрум на аминокиселините. А най-ценните от тях са тези с разклонена верига (BCAA). В следващите редове ще обясним защо трябва да инвестирате точно в тях.

BCAA и имунната система

Първото нещо, което ще усетите, ако решите да ползвате BCAA е, че те помагат на за доброто функциониране на имунната ви система. Всеки път, когато отивате в залата и вдигате тежести, вие стресирате излючително много организма си. Ако тялото ви не е готово да поеме нивото на това голямо натоварване, тогава се появяват проблеми не само от фитнес естество - слабо възстановяване, липса на растеж, умора и т.н., но и цялостни проблеми със здравето ви!

Незаменимите аминокиселини не могат да бъдат произведени от тялото ви и трябва да се консумират директно. Организмът ви се нуждае от тях и липсата им ще доведе до нарушено имунно здраве.

Осигурете си достатъчно количество аминокиселини, за да не усещате техния дефицит

Втората голяма полза от консумирането на BCAA е, че може да бъдете спокойни в това, че организмът ви е снабден с нужните количества аминокиселини като цяло. Тези, които са на строги диети или пък примерно са вегетарианци, ще могат да набавят липсващите незаменими аминокиселини в тялото си чрез допълнителния прием на BCAA.

Винаги трябва да внимавате, когато ограничавате консумирането на богати протеинови храни като месо, яйца, млечни продукти и т.н. Това може да има тежки последствия, така че бъдете сигурни, че това не е грешка. Винаги трябва да поддържате добро ниво на незаменими аминокиселини в тялото!

Увеличават синтеза на мускулна тъкан

Като трениращи атлети, трябва да бъдете сигурни в оптималния синтез на протеин в тялото ви. Нова мускулна маса може да бъде изградена, когато протеиновият синтез е на лице, а от там- старата тъкан се възстановява добре, докато едновременно с това се създава нова мускулна тъкан. Колкото по-бърз е този процес, толкова по-скорошни резултати ще забележите.
Уверете се, че предоставяте нужните хранителни вещества, за да изграждате оптимално мускулна тъкан и едновременно с това да имате енергия, за да се натоварвате максимално в залата.

Глюкозата от въглехидратите ще ви даде енергията, а аминокиселините ще свършат другото. BCAA ще ускорят този процес на изграждане на мускулна маса дори още повече, ако се комбинират с молекулите на глюкозата.

Предотвратяват загубата на мускулна маса

Всеки път, когато тялото ви е подложено на стрес или пък обратно- нямате достатъчно физическа активност, ще има рикс от загуба на чиста мускулна маса. Това се отнася най-вече за тези, които са подложени на хирургически процедури. Вие трябва да направите всичко възможно, за да предотватите този катаболен ефект.

Изследването

че тези, които използват трите незаменими аминокиселни с разклонена верига- левцин, изолевцин и валин, отслабват значително катаболния процес, т.е. губят по-малко мускулна маса.

Ако не сте физически активни заради някаква травма, то за вас е изключително важно да се снабдите с BCAA възможно най-рано, за да ускорите скоростта на възстановяване на организма, както и поддържането на азотния баланс.

Много хора вършат много добра работа с това, че взимат достатъчно протеин и въглехидрати преди и след тренировка. Често те прибягват и до допълнителни хранителни добавки, за да подобрят малко повече резултатите си- креатин или глутамин, но въпреки това не се отказват и от незаменимите ползи от BCAA!
Не бъдете човек, който не се стреми да изпълни оптимално целите си. Винаги искайте максималното!

BCAA може да изглеждат обикновена хранителна добавка, но определно ще усетите позитивна разлика, ако ги използвате добре. Направете го!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
НОВО - INTRA FORMULA от Swedish Supplements

НОВО - INTRA FORMULA от Swedish Supplements

28 Ноември 2017

Както знаете, Swedish Supplements набират все повече сили! Благодарение на усилените проучвания на шведските изследователски центрове на марката на б...

Whey Protein Deluxe идва вече и ГОЛЯМ!

Whey Protein Deluxe идва вече и ГОЛЯМ!

22 Ноември 2017

Ето я и най - накрая голямата опаковка, на един от най - добрите суроватъчни протеини на пазара! Вече ще се ...

Защо имаме дефицит на витамин Д!

Защо имаме дефицит на витамин Д!

10 Ноември 2017

Около 80% от населението на САЩ страда от дефицит на витамин Д под една или друга форма. След като научите ня...

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

08 Ноември 2017

Трудно е да си представим по – популярни десерти, отколкото Snickers, Mars, Bounty и Milky Way! Това са мож...