Синергията при хранителните добавки (III – та част)

Добавена на 10 Октомври 2011 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Стак за сила и издръжливост: Креатин Монохидрат, Бета – Аланин, Аргинин Алфа – Кетоглутарат (AAKG)


По – голямата част от компаниите, които произвеждат хранителни добавки, продават предтренировъчни формули, предназначени за увеличаване на силата/ мощта/ издръжливостта по време на тренировка. Постигането на тази цел е от съществена полза, тъй като по – голямата тежест, която може да вдигнете по време на упражнение, повишава анаболния отговор и растеж на мускулите.

Няколко хранителни добавки са се доказали научно в това, че увеличават силата и мощта, всъщност, данните доста убедително показват, че комбинацията от тях дава още по – голям тласък на вашите тренировки.

Бета – аланинът повишава нивата на карнозин в скелетните мускули. Наличието на високи нива на карнозин в мускулите подобрява функцията и производителността на мускулите, тъй като той работи като мощен буфер на pH (киселинност) в скелетните мускули по време на натоварващи упражнения. Тъй като високата киселинност може да попречи на силата, по – високите нива карнозин са от много важно значение за бодибилдърите.

Както вече беше посочено, креатинът е една от най – научно подкрепените добавки. Изследванията, проучващи взаимодействието между креатин и бета – аланин по време на упражнение, показват, че тази комбинация повишава мускулната издръжливост и подобрява силата по време на анаеробни упражнения. За съжаление, поради специфичните изследвания, трудно е да оценим степента на взаимодействие. При всички положения, данните показват, че тази комбинация има измерими ползи, когато се използва преди тренировка.

AAKG е добавка, която съдържа смес от л – аргини алфа – кетоглутарат. Л – аргинин е условна есенциална аминокиселина, която се използва от всяка клетка в тялото. Тя участва в множество процеси и е от съществено значение за производството на азотен оксид (NO), което води до вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове, напомпване) и увеличаване на притока на кръв в мускула.

Интересно е обаче, че напоследък има противоречиви доклади за ефикасността на Л-Аргинин за увеличението нивата на азотен оксид и/ или притока на кръв по време на тренировка. Независимо от това данните сочат, че аргининът подобрява силата при физически упражнения. Изследване, публикувано в Nutrition, твърди, че приемането на AAKG в продължение на 8 седмици в силови тренировки чувствително увеличава кръвните нива на аргинин и подобрява силата по време на упражнения. Друго проучване, публикувано в International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, отбелязва, че консумирането на креатин заедно с AAKG води до по – големи постижения при лежанката, а и при другите анаеробни упражнения.

Дозировка


Направете си коктейл от 3 – 5 грама креатин, 5 грама бета – аланин и 5 грама AAKG в захарна напитка. В тренировъчни дни, пийте една доза около 30 минути преди тренировка и една веднага след нея. В почивните дни, консумирайте една доза сутрин и една преди лягане.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    симеон малко зор ще има със спането, ако се пие аланин преди спане..
    26 Юли в 09:30
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
BLACK FIRE се завърна!

BLACK FIRE се завърна!

22 Юни 2018

След дълги месеци на липса, black fire отново е тук,в нова и модерна опаковка! Освен опаковките по 60 и 120 капсули, фирмата Pure Nutrition пуска и ...

НОВО - Масло от шам-фъстък

НОВО - Масло от шам-фъстък

21 Юни 2018

Fitness1.bg иска да ви представи един иновативен, свръх полезен продукт от марката OSTROVIT! Хранителните сп...

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

19 Юни 2018

Fitness1 има удоволствието да ви предложи още една марка на световно равнище! Dorian Yates ! Дориан Андрю М...

Царят на бърнарите - OxyELITE Pro /OLD Version/

Царят на бърнарите - OxyELITE Pro /OLD Version/

31 Май 2018

Знаете ли, че точно този продукт е най - продаваният и най - силният бърнар създаван някога? Преди да ви каж...