Синергията при хранителните добавки ( I-ва част )

Добавена на 06 Октомври 2011 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими


4 перфектни комбинации между различни хранителни добавки за оптимална сила, мускулен растеж, изгаряне на мазнини и енергия!Думата синергия се отнася за взаимодействието между две или повече вещества, които произвеждат комбинират ефект, който е по - голям от сумата на вещества по отделно. В забързаната индустрия на добавките, където постоянно се появяват нови и нови продукти, постоянно се говори за синергичен ефект, но без никакви доказателства в повечето случаи.

Много комбинации са се препоръчвали нон-стоп през годините без подкрепа черно на бяло. За щастие, научната общност в момента започва да вижда ползите от това реално да се разберат синергичните ефекти между отделните продукти, за да се постигне максимален резултат на взаимодействие. Независимо дали целта ви е горене на мазнини, изграждане на мускули, увеличаване на силата или подобряване на фокуса и енергията, ние ви даваме най - добрите комбинации от хранителни добавки, въз основа на отчетените интерактивни ефекти.

Стак за горене на мазнини: кофеин, екстракт от зелен чай, йохимбин и синефрин


Ако проучите съставките на най- добрите формули за изгаряне на мазнини, то най - вероятно ще откриете точно тази комбинация от добре познати елементи.

Проучванията през годините са показали, че тези съставки, приемани самостоятелно или в комбинация, насърчават намаляването на теглото и усвояването. Тази смес усъвършенства изгарянето на мазнините чрез синергично подобряване на освобождаването и окислението на мазнините. Трябва да се отбележи, че няколко показват, че въздействието им може да се подобри, ако се приемат преди кардио дейност.

Специално в този стак, йохимбинът блокира алфа-2 адренорецепторите на близките неврони, което води до по- усилено отделяне на норепинефрин. Изобилието на норепинефрин прави възможно свързването с бета-рецепторите на адипоцитите (мастните киселини) и сигнализира за мобилизацията на мазнините. Този ефект се усилва от добавянето на синефрин, тъй като той е с подобна структура като норепинефрина и се свързва със същите рецептори.

Кофеинът е класически стимулант на централната нервна система, но изследванията показват, че положителното му въздействие върху метаболизма на мазнините се дължи на увеличаването на мобилизацията на мазнините от адипоцитите в кръвообращението. В резултат на това повече мазнини се използват за енергия. А с по- добрата мобилизация на мазнините идва реда на зеления чай да свърши своята работа.

Зеленият чай съдържа висока концентрация на полифенолни съединения, известни като катехини, а епигалокатехин- 3 – галат (ECCG) е най - важен от тях. ECCG подобрява скоростта на метаболизма сам по себе си с около 4%. Изследванията показват, че екстракт от зелен чай и кофеин действат в синхрон като инхибират ензимите катехол- О- метилтрансфераза и фосодиестераза, които обикновено разграждат катехоламините (като норепинефрин). В резултат на това катехоламините може да се запазят по- дълго в организма, на по- високи нива, като по този начин засилват окисляването на мазнините.

Доза


Има стимулантни свойства, които са присъщи на тези добавки, така че винаги трябва да се започне с най- ниската препоръчителна доза и постепенно да се увеличава на основата на изграден толеранс и резултати.

Кофеин


За оптимални резултати вземете 100- 200 милиграма по 3 пъти на ден между храненията. В тренировъчни дни: 200- 400 милиграма, около 30 минути преди тренировка.

Екстракт от зелен чай


Вземете 200- 400 милиграма стандартизиран EGCG три пъти на ден между храненията. В тренировъчни дни взимайте по една доза 30 минути преди да тренирате.

Йохимбин


Взимайте 2- 20 милиграма йохимбин 3 пъти на ден между храненията. В тренировъчни дни консумирайте една доза 30 минути преди тренировка.

Синефрин


Използвайте стандартизиран екстракт от цитрусов сок заедно с 5- 20 милиграма синефрин. Взимайте го 3 пъти на ден между храненията. В тренировъчни дни- една доза 30 минути преди тренировка.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

 • Anonimus
  Емил А има ли продукт който да ги комбибира ?
  06 Октомври в 13:55
 • Anonimus
  simo ЕМИЛ има, казва се OXYELITE PRO!
  06 Октомври в 14:18
 • Anonimus
  Емил В Оксито няма Зелен чай и Синефрин ;) СИМО ... :)
  06 Октомври в 14:24
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Хапче, което ще накра мозъка да РАБОТИ!

Хапче, което ще накра мозъка да РАБОТИ!

12 Юли 2018

Swedish Supplements Peppermind е предназначен да повиши когнитивните резултати, да повиши фокуса и енергията. Swedish Supplements Peppermind е подход...

The Whey, протеинът, който няма да ви разочарова!

The Whey, протеинът, който няма да ви разочарова!

29 Юни 2018

Ново от MyProtein! Най - чиситата протеинова бленда, създавана от марката, съдържаща допълнително ензими, ко...

BLACK FIRE се завърна!

BLACK FIRE се завърна!

22 Юни 2018

След дълги месеци на липса, black fire отново е тук,в нова и модерна опаковка! Освен опаковките по 60 и 120 ...

НОВО - Масло от шам-фъстък

НОВО - Масло от шам-фъстък

21 Юни 2018

Fitness1.bg иска да ви представи един иновативен, свръх полезен продукт от марката OSTROVIT! Хранителните сп...