Алкохол и тренировки?

Добавена на 10 Август 2017 | Категория: Хранене | Добави в любими

Алкохолът понижава нивото на тестостерон

Едно от най-важните неща при изграждането на мускулна маса е поддържането на добри естествени нива на тестостерон.

Една пиянска нощ ще доведе до толкова голямо увеличаване на кортизола (хормон на стреса) в организма, че ще намали тестостерона чувствително поне за една седмица. В резултат от алкохола се произвежда и ацеталдехид, който е токсичен за свободния тестостерон в кръвта. Трябва да споменем и че ацеталдехидът увеличава нивото на естроген.

Той нарушава съня

Ако пиете, вероятно го правите навън и до късно през нощта. Това означава, че сте нарушили обичайния си график, а тялото ви няма да е радостно от това. Когато най-накрая си легнете, нощта не е свършила. Алкохолът влияе на съня, тъй като пречи на приятните сънища, но това не е основното. Той намалява секрецията на хормон на растежа по време на сън с до 70%, което изобщо не е благоприятно за фитнес целите ви.

Алкохолът дехидратира организма

Когато пиете, се налага да ходите често до тоалетната. Това е в природата на диуретиците. Проблемът е, че вие ще се дехидратирате. Дехидратацията може да намали синтеза на протеин до 20%. Прекарали сте цялото това време в залата, но ще прецакате възстановяването си. Ето защо трябва да пием достатъчно вода, за да трупаме мускулна маса.

Всички тези празни калории...

Истината е, че калориите от алкохола не могат да се използват като енергия. Те са празни и ненужни. Това означава, че не разходвате никаква енергия, за да изгорите калориите, които приемате чрез алкохола. И не, пиянските танци не се броят за кардио... В алкохола има наистина много празни калории. Той увеличава нивото на ацетат в организма и причинява смущения в цикъла на Кребс (където мазнините се използват за гориво), така че горите ацетата, а не мазнините. Това определено не е добре, ако искате да стегнете тялото си.

Алкохолът увеличава глада

Навярно сте имали някоя пиянска вечер и знаете много добре за какво говорим. След партито се връщате гладни у дома и какво правите? Мазен дюнер? Повярвайте ни, причинили сте си достатъчно вреда със всичките тези празни калории от алкохола, за да прибягвате и до допълнителна вредна храна преди лягане. Всичко това води до увеличаване на мазнините.

Как да постъпите, ако все пак не искате напълно да оставите алкохола?

Сериозен културист никога няма да си помисли за алкохол. Но повечето не сме такива. Поставяме здравето си на пиедестал, но също така искаме да излизаме и да се забавляваме. Добрата новина е, че е възможно да пиете от време на време и да спазвате определен режим. Ако се храните чисто за седем дни и пиете веднъж седмично, то това е допустимо.

Има и техники за предотвратяване на част от негативните ефекти на алкохола, което ще намали вредата върху режима ви:

➡ Пийте 40-50 грама протеинов шейк веднага, след като се приберете вкъщи. Използвайте вода.

➡ Вземете ZMA, естествен тестостеронен бустер, който помага за отделяне на хормон на растежа по време на сън

➡ Изпийте половин литър вода и закусете обилно на следващата сутрин. Може да добавите малко глутамин, тъй като това е аминокиселина, която спомага за увеличаване нивото на тестостерон.BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
Кои са най - калоричните зеленчуци?

Кои са най - калоричните зеленчуци?

27 Февруари 2018

Учени от Харвард публикуваха резултатите от мащабно изследване, след приключването на което са съставили негативен списък. В него са включени зеленчу...

Пица за закуска?

Пица за закуска?

09 Февруари 2018

Не само, че не е вредна, но пицата може да бъде по-полезна дори от традиционната зърнена закуска с мляко. Тов...

Помощ - липса на Б-12

Помощ - липса на Б-12

17 Януари 2018

Като остаряваме, способността на тялото ни да абсорбира витамин В12 се забавя. Витамин В12 е отговорен за про...

Какво ще стане с нас ако спрем захарта?

Какво ще стане с нас ако спрем захарта?

15 Декември 2017

Какво ще се случи с организма, ако човек престане да яде захар. Медиците обобщиха няколко основни момента: ...