Осем насоки при избирането на перфектната фитнес зала

Добавена на 23 Май 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

Мястото


Ако изберете фитнес зала, която се намира в другия край на града, ще бъдете ли постоянно мотивирани да я посещавате редовно? Вероятно не. Особено в дните, когато мотивацията ви е на минимум и сте натоварени от ежедневието.

Най-добрата локация на фитнес залата би била някъде между дома ви и работата. Нивото на стреса ви ще е по-малко, ако има фитнес зала във вашия район, тъй като ще си спестите много време.

Цените


Купуването на карта от определена фитнес зала може да е голяма финансова инвестиция. Цената е определящ фактор за повечето хора. Евтината фитнес зала може би изглежда добра опция в началото, но може да се окаже грешен избор, ако не отговаря на нуждите ви. Същото се отнася и за по-скъпите. В някои случаи плащате повече, отколкото получавате. Трябва внимателно да проучите цените в няколко различни зали, а също така да разберете с какво разполагат те и дали то ви е достатъчно.

Предлагани услуги


Фитнес удобствата и цената вървят ръка за ръка. Ако не планирате използването на повечето от услугите, които предлага залата, то може би плащате повече от необходимото. Обратното, ако искате сауна или масаж след тренировка, то евтин фитнес, който не предлага тези услуги, може би не е подходящ за вас. Трябва да разберете какви услуги предлага залата и колко често ще може да ги ползвате.

Работно време


Ще работи ли фитнеса в часовете, когато искате да тренирате? Много хора го правят рано сутринта, а някои предпочитат вечерните часове. Доста фитнеси не работят през уикенда. Трябва да търсите зала, която пасва на вашите планове.

Персонал


В отличните фитнес зали работи добър персонал, който оказва подкрепа, отнася се любезно и приятелски към клиентите, а освен това има достатъчно умения. Персоналът трябва да отговаря на всички ваши въпроси, трябва да ви помогне да направите тренировъчния и хранителния си режим. Може да попитате за квалификацията на служителите, за да сте сигурни, че сте на правилното място. Приятелското и добронамерено отношение правят голямо впечатление. Ако ви посрещнат депресирани и враждебни физиономии, то може да загубите цялата си енергия.

Фитнес оборудване


Има ли достатъчно машини във фитнеса? Има ли достатъчно тежести и дъмбели за всички? Чакате ли за реда си? Всички тези въпроси са изключително важни, защото един сериозен бодибилдър няма време за губен и разчита на наистина сериозно фитнес оборудване, за да изпълнява пълноценна тренировъчна програма.

Грижи за хигиената


Няма нищо по-лошо от зала, която не спазва никакви хигиенни изисквания. Естествено, че трябва да подберете фитнес, където оборудването, съблекалните, баните и тоалетните постоянно се поддържат чисти. Внимателно се огледайте при първото си посещение в залата. Ако не оценявате положително това, което виждате, може да се обзаложите, че хигиенните стандарти не се прилагат по принцип в този фитнес.

Добри приятели


Поискайте съвет от приятели и ги попитайте дали са доволни от фитнеса, който посещават. Тези съвети са изключително ценни, тъй като са верни в повечето случаи и могат да ви дадат реална представа за залата, за която се колебаете.


A това е снимка на любимата зала на екипа!
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...