5 чудесни упражнения, които може да правите вкъщи

Добавена на 05 Юли 2011 | Категория: Упражнения | Добави в любими

Повечето от нас имат толкова натоварено ежедневие, че физическите упражнения са последното нещо, за което се сещаме. Това от своя страна води до увеличаване нивото на стрес, постоянно затлъстяване и влошено здраве.

Физическите упражнения са нещото, което може да ви стимулира и да ви помогне да се справите с натовареното всекидневие с лекота. Те помагат за намаляване на стреса, за по-добър сън, за по-добро здраве, а и повишават самочувствието.

Спрете с излишните оправдания и се вземете в ръце. В тази статия ще ви предоставим няколко упражнения, които са лесни и могат да се правят у дома. Те могат да се изпълняват навсякъде и по всяко време, а същевременно са изключително полезни. Оставете извиненията и потърсете време, за да ги вмъгнете в ежедневието си. Всичко, което ви трябва, са тежести под формата на предмети от бита и личното ви тегло.

Не забравяйте, че трябва да започнете със загрявка и да приключите с упражнения за отпускане на тялото. Това е важно, за да предотвратите контузии, и е лесно за изпълнение независимо къде се намирате. Леката разходка служи перфектно за загряване и за приключване на тренировката.

1. Лицеви опори


Всеки знае стандартната позиция при лицевите опори, но има някои неща, които може да опитате, за да ги разнообразите малко.

➡ Може да правите лицеви опори като поставите ръцете си на по-голямо разстояние от ширината на раменете ви, за да натоварите повече гърдите и раменете

➡ Можете да натоварите трицепса като поставите ръцете си на близко разстояние една до друга

➡ Може да правите „половин” лицеви опори. Има два начина да увеличите интензитета на натоварването- чрез отпускане до половината разстояние от пода и моментално връщане в начална позиция, или чрез стартиране от пода с повдигане на тялото до определена средна точка, след което следва отпускане до долу

2. Коремни преси


Те са чудесно упражнение за коремните мускули, стига да ги правите правилно. Ако ги изпълнявате грешно, могат да натоварят гърба и шията, което да доведе до контузии, така че работете над техниката си на изпълнение.

➡ Дръжте ръцете и лактите зад главата си

➡ Трябва да използвате единствено коремните мускули, за да вдигнете главата си от пода
След като усвоите техниката, опитайте вертикално повдигане на краката от лег. Това е едно от най-добрите упражнения за долна част на корема. Други варианти са предните и странични опори, както и вакуумките.

3. Кофички за трицепс


Вземете 2 стола, поставете краката на единия, а с ръцете се хванете здраво за другия. Сега пуснете тялото, докато лактите ви не стигнат ъгъл 90 градуса, а след това се изтласкайте нагоре.

➡ Започнете с малко повторения и постепенно надграждайте

➡ Трябва да избягвате това упражнение, ако имате проблеми с китките или раменете

4. Клекове


Те са страхотно упражнение, което може да се прави навсякъде. Може да не клякате съвсем до долу в началото. Дайте време на мускулите ви да свикнат.

Може да създадете по-интензивна тренировка, ако клякате, докато държите някаква тежест във всяка ръка. Ако нямате специални тежести, то решението са бутилки с вода или пясък.

5. Повдигане на пръсти


По време на упражнението петите ви трябва да са във въздуха и да може да се отпускат свободно надолу. Ако нямате машина за това упражнение, трябва да си осигурите и достатъчно висока, равна подложка, на която да стъпите с пръсти. Добър вариант е стълбище, а парапетът може да използвате като опора, за да пазите баланс. Разкрачът по време на изпълнение трябва да бъде на ширината на раменете, а стъпалата да са успоредни или съвсем леко разтворени.

Изправянето на пръсти натоварва всички мускули на прасците.

Заключение


Може да правите тези 5 лесни упражнения у дома си, за да натоварите цялото си тяло по най-добрия начин. Започнете леко в началото, за да дадете време на тялото си да свикне и да добие сила. Може би ще имате мускулна треска, но това не е страшен, а добър признак. Спрете, ако усетите силна болка. Опитайте тези упражнения и ще усетите видимо подобрение в здравословното си състояние.
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Упражнения
Какво става с тялото само след 30 мин. тренирвока?

Какво става с тялото само след 30 мин. тренирвока?

18 Май 2018

Въобще не е толкова трудно да спортуваме, колкото вероятно си мислите. Научните изследвания по темата показват, че само 30 минути тренировки на ден с...

Как да вдигаме по - тежко?

Как да вдигаме по - тежко?

17 Май 2018

Почивката е от съществено значение, когато става дума за добиване на повече мускулна сила. Трябва да почивате...

Умопомрачителна маса за 9 седмици

Умопомрачителна маса за 9 седмици

04 Май 2018

Девет седмична програма за изграждане на чиста мускулна маса Изграждането на мускулната маса може да стане по...

Перфектно изразени коремни мускули?

Перфектно изразени коремни мускули?

02 Май 2018

За да се сдобиете с наистина красива и перфектно оформена коремна преса трябва първоначално да се разгледа ба...