5 чудесни упражнения, които може да правите вкъщи

Добавена на 05 Юли 2011 | Категория: Упражнения | Добави в любими

Повечето от нас имат толкова натоварено ежедневие, че физическите упражнения са последното нещо, за което се сещаме. Това от своя страна води до увеличаване нивото на стрес, постоянно затлъстяване и влошено здраве.

Физическите упражнения са нещото, което може да ви стимулира и да ви помогне да се справите с натовареното всекидневие с лекота. Те помагат за намаляване на стреса, за по-добър сън, за по-добро здраве, а и повишават самочувствието.

Спрете с излишните оправдания и се вземете в ръце. В тази статия ще ви предоставим няколко упражнения, които са лесни и могат да се правят у дома. Те могат да се изпълняват навсякъде и по всяко време, а същевременно са изключително полезни. Оставете извиненията и потърсете време, за да ги вмъгнете в ежедневието си. Всичко, което ви трябва, са тежести под формата на предмети от бита и личното ви тегло.

Не забравяйте, че трябва да започнете със загрявка и да приключите с упражнения за отпускане на тялото. Това е важно, за да предотвратите контузии, и е лесно за изпълнение независимо къде се намирате. Леката разходка служи перфектно за загряване и за приключване на тренировката.

1. Лицеви опори


Всеки знае стандартната позиция при лицевите опори, но има някои неща, които може да опитате, за да ги разнообразите малко.

➡ Може да правите лицеви опори като поставите ръцете си на по-голямо разстояние от ширината на раменете ви, за да натоварите повече гърдите и раменете

➡ Можете да натоварите трицепса като поставите ръцете си на близко разстояние една до друга

➡ Може да правите „половин” лицеви опори. Има два начина да увеличите интензитета на натоварването- чрез отпускане до половината разстояние от пода и моментално връщане в начална позиция, или чрез стартиране от пода с повдигане на тялото до определена средна точка, след което следва отпускане до долу

2. Коремни преси


Те са чудесно упражнение за коремните мускули, стига да ги правите правилно. Ако ги изпълнявате грешно, могат да натоварят гърба и шията, което да доведе до контузии, така че работете над техниката си на изпълнение.

➡ Дръжте ръцете и лактите зад главата си

➡ Трябва да използвате единствено коремните мускули, за да вдигнете главата си от пода
След като усвоите техниката, опитайте вертикално повдигане на краката от лег. Това е едно от най-добрите упражнения за долна част на корема. Други варианти са предните и странични опори, както и вакуумките.

3. Кофички за трицепс


Вземете 2 стола, поставете краката на единия, а с ръцете се хванете здраво за другия. Сега пуснете тялото, докато лактите ви не стигнат ъгъл 90 градуса, а след това се изтласкайте нагоре.

➡ Започнете с малко повторения и постепенно надграждайте

➡ Трябва да избягвате това упражнение, ако имате проблеми с китките или раменете

4. Клекове


Те са страхотно упражнение, което може да се прави навсякъде. Може да не клякате съвсем до долу в началото. Дайте време на мускулите ви да свикнат.

Може да създадете по-интензивна тренировка, ако клякате, докато държите някаква тежест във всяка ръка. Ако нямате специални тежести, то решението са бутилки с вода или пясък.

5. Повдигане на пръсти


По време на упражнението петите ви трябва да са във въздуха и да може да се отпускат свободно надолу. Ако нямате машина за това упражнение, трябва да си осигурите и достатъчно висока, равна подложка, на която да стъпите с пръсти. Добър вариант е стълбище, а парапетът може да използвате като опора, за да пазите баланс. Разкрачът по време на изпълнение трябва да бъде на ширината на раменете, а стъпалата да са успоредни или съвсем леко разтворени.

Изправянето на пръсти натоварва всички мускули на прасците.

Заключение


Може да правите тези 5 лесни упражнения у дома си, за да натоварите цялото си тяло по най-добрия начин. Започнете леко в началото, за да дадете време на тялото си да свикне и да добие сила. Може би ще имате мускулна треска, но това не е страшен, а добър признак. Спрете, ако усетите силна болка. Опитайте тези упражнения и ще усетите видимо подобрение в здравословното си състояние.
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Упражнения
Защо да спортуваме?

Защо да спортуваме?

28 Септември 2018

Мотивацията е едно от най – важните неща, които човек трябва да има, за да може да тренира пълноценно! Тя е тази, която след дълъг работен ден, дава...

Как да се тонизирате с минимални усилия?

Как да се тонизирате с минимални усилия?

08 Август 2018

В днешното забързано ежедневие рядко ни остава време за спорт. Обикновено физическата активност се свежда до ...

Как се съкращава мускулът?

Как се съкращава мускулът?

07 Август 2018

Вдигате тежести, какво по – просто от това, всеки го може. Сложният процес се случва в самия мсукул. В него п...

Набирането, как и защо?

Набирането, как и защо?

31 Юли 2018

Въпреки че са често пренебрегвано упражнение за гърба, набиранията на лост ще натоварят напълно латералните м...