4 от най-добрите начини да разкарате мазнините чрез правилно хранене

Добавена на 17 Юни 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
За да се отървете бързо от мазнините, трябва да се храните по начин, който ще ви помогне да ги изгаряте. Намаляването на калориите или гладуването ще доведе до сваляне на килограмите, но само в краткосрочен план. Защо само в краткосрочен?

Намаляването на приема на калории влошава метаболизма, а това кара тялото да складира калориите. След като свършите с диетата и започнете да се храните нормално, множеството от калорииите, които консимирате, ще се натрупат под формата на мазнини! Ето защо, най-ефективният подход е да изградите хранителен план, който ще доведе до загуба на мазнини. Предоставяме ви 4 от най-добрите начини:

1. Закусвайте до час след като се събудите


Починали сте си добре в последните 7-8 часа. Чувствате се освежени, имате енергия и сте готови да се впуснете в натовареното всекидневие. Обаче, тялото ви не е усвоявало никаква храна през последните 7-8 часа. Ако пропуснете закуската или хапнете няколко часа след събуждате, то вие удължавате това време и рискувате много. Тези рискове са: загуба на мускулна тъкан, влошаване на метаболизма и други.
Най-доброто, което може да направите, е да закусвате в рамките на час след ставане.

2. Закуската ви трябва да съдържа правилните хранителни вещества.


Баница? Не. Палачинки с бекон? Не. Кифла със сирене и кафе? Въпреки че тези опции звучат страхотно (а и са вкусни), те носят редица проблеми. Закуските, които изброихме, няма как да не доведат до натрупване на мазнини, това е истината. Но те имат и друг негативен ефект. Това в крайна сметка ще се случи е, че през останалото време от деня ще жадувате за вредна храна (лоши въглехидрати като захар) и ще се чувствате по-гладни.

Най-добрата комбинация за закуска е протеин и здравословни мазнини. Ако си ги набавяте чрез здравословна храна за закуска, вие ще имате достатъчно енергия за деня, ще сте сити и няма да изпитате силен глад на по-късен етап. Пример за страхотна закуска - кисело мляко и бадеми.

3. Избягвайте трите основни хранения.


Това ви звучи объркващо? Нека ви обясним. Повечето хора равняват храненето на закуска, обяд и вечеря. Ако да се отървете от излишните мазнини, трябва да промените начина си на мислене, когато става дума за хранителен режим. Това, което трябва да правите, е да ядете малки порции през определен интервал от време, без значение дали се водят закуска, обяд или вечеря.

Целта на храненето с малки порции е това да не гладувате. По този начин вие давате възможност на храносмилателната си система да усвои ефективно хранителните вещества. От друга страна, ако консумирате ястия с много калории, вие оказвате твърде голям натиск върху храносмилателната система, което може да забави метаболизма ви.

Но какво става, ако наистина съм много гладен?


Добър въпрос. Най-положителното нещо при малките порции е това, че ще се храните много по-често, примерно на всеки 2-4 часа. Няма нужда да се притеснявате за това, че ще сте гладни, защото просто това няма да се случи.

4. Не оставяйте храна за усвояване за преди лягане.


Когато спите, вашата храносмилателна система си почива. Какво мислите, че ще се случи, ако хапнете дюнер точно преди лягане?! Да... той ще стои в корема ви и ще бъде съхранен като допълнителни калории, по-известни като мазнини. Ето защо е толкова важно да избягвате храненето точно преди лягане. Трябва да дадете време на храносмилателната си система да усвои храната.

Стратегически регулирайте хранителните вещества, които консумирате. Това е по-известно като въртене на калориите. Ако искате да свалите излишните килограми, то ви препоръчваме тази стратегия. Трябва да „измамите” метаболизма си така, че да горите мазнини по най-бързия начин. Принципите по-горе ще ви помогнат за целта.
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...