10 съвета за вегетарианци!

Добавена на 09 Април 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Вегетарианското хранене е начин на живот за все повече хора. Това да кажете „НЕ” на месото не означава, че трябва да се откажете от фитнеса и изграждането на мускулите.

Тези 10 съвета за храненето и тренировките ще ви помогнат по пътя към успеха!1. Консумирайте достатъчно калории

Първото нещо, което трябва да направите като бодибилдър- вегетарианец, е да се уверите, че получавате достатъчно калории от храната. Ако не консумирате редовно нужните калории, тялото ви ще използва протеина като гориво, а от там ще се получи дефицит, който няма да ви позволи да изграждате мускули.

2. Консумирайте много плодове и зеленчуци

На второ място, хранете се с изобилие от плодове и зеленчуци. Те ще ви снабдят с хранителни вещества от високо качество, както и с антиоксиданти, които ще засилят имунната система.

3. Не пренебрегвайте бобовите растения

Един от ключовите източници на протеин за вегетарианците, които искат да изградят мускули, са бобовите растения. Те са добър източник на въглехидрати, съдържат малко мазнини и ще бъдат добра закуска преди тежка тренировка.

4. Консумирайте яйчни белтъци и соев протеин на прах

Приемането на яйчни белтъци би бил мъдър ход, ако все пак се храните с продукти от животински произход, ако ли не- соевият протеин също е страхотна опция. Те ще допринесат много за приема ви на белтъчини. Комбинирайте ги с други източници на протеин, те са задължителни за вас, ако искате да изградите мускули.

5. Избягвайте преработените храни

Една от големите грешки, които много вегетарианци правят, е да разчитат на тежките, прекалено преработени храни. Не правете това. Запомнете, че да сте вегетарианец не означава, че може да консумирате всякакви въглехидрати в големи количества. Трябва да се храните здравословно и да полагате усилия за поддържане на свежа диета, която съдържа пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и ядки.

6. Правете къси, но интензивни тренировки

Когато става дума за вашите тренировки, като вегетарианец трябва да се стремите да са кратки, но интензивни. Това ще помогне за предотвратяването на загубата на мускулна маса. Ако правите дълги тренировки, нуждата от протеин ще е наистина голяма, което е проблем за вегетарианската диета.7. Правете разнообразен избор на храни

Не забравяйте, че трябва да консумирате разнообразна храна. Повечето вегетарианци се хранят с едно и също отново, и отново. Опитайте се да предотвратите това. С по-голяма вариативност в храната ще се преборите с дефицита на различни хранителни вещества, което ще е голям плюс за вас.

8. Използвайте ядките за гориво

Друг страхотен източник на гориво са ядките. Те осигуряват здравословни мазнини и енергия. Една шепа ще ви даде доста калории и ще помогне за по-лесното изграждане на мускули.

9. Снабдете се с ленено семе, орехи и ленено масло

Тъй като не консумирате незаменими мастни киселини от рибни източници, то трябва да се обърнете към лененото семе, лененото масло и орехите. Те трябва да бъдат вашия основен източник на тези хранителни елементи.

10. Хранете се по-често

Много е важно да се храните често през целия ден. Тъй като няма да се храните като човек, който не е вегетарианец, и протеинът във всяко хранене няма да е много, то трябва да си гарантирате постоянен поток от аминокиселини, които влизат в мускулните ви тъкани, а това може да стане с по-чести хапвания.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Енергия без стимуланти!

Енергия без стимуланти!

19 Ноември 2017

Повече от нас са използвали така популярните на пазара азотни буустъри или енергитици. Въпреки, че това са изключително ефективни продукти, истината е...

Защо аминокиселините с разклонена верига са толкова важни? Част 2

Защо аминокиселините с разклонена верига са толкова важни? Част 2

18 Ноември 2017

Като енергиен източник за работещите мускули, BCAA’s са от полза за трениращите в залите – те предоставят пове...

Жена + Фитнес = Невероятно добра комбинация!

Жена + Фитнес = Невероятно добра комбинация!

17 Ноември 2017

Започването на фитнес тренировки често е плашещо за жените. В България залите са се превърнали в традиционно ...

Защо aминокиселините с разклонена верига са толкова важни? Част 1

Защо aминокиселините с разклонена верига са толкова важни? Част 1

12 Ноември 2017

Аминокиселините с разклонена верига са може би най-старият суплемент, но ефективността им е без коментар. Те ...