10-те най-глупави начина да свалите тегло

Добавена на 13 Юли 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

Много хора искат да свалят тегло, което не е изненада, защото голям процент от мъжете и жените са с наднормено тегло. Голяма част от тях прибягват до глупави и напълно неефективни начини за намаляне на излишните мазнини.

В следващите редове ще ви представим 10-те най-глупави начина за отслабване според нас. Подредбата е случайна и няма степенуване.

1. Прекалено строгите диети


Това са диети, при които се консумират по-малко калории от минималното количество, което трябва на организма, за да оцелее и да има нормален метаболизъм. Това ще забави обмяната на веществата и тялото ви ще задържа мазнини. Консумирането на по-малко от 1000 калории на ден определено е такава диета.

2. Глад


Някои хора мислят, че избягването на всякаква храна ще им помогне бързо да свалят килограмите. Чрез тази стратегия те ще намалят теглото си за отрицателно време, но главно за сметка на голямо количество вода и мускулна маса. Тялото ще задържа мазнините в резултат на защитна реакция.

3. Странни диети


Някои диети са изключително нездравословни и не помагат за стабилизиране на теглото в дългосрочен план. Те се съсредоточават единствено върху един вид храна през целия период- супа, ябълки, протеинови шейкове и т.н. Няма никаква полза от тях, защото загубеното тегло се връща изключително бързо след края на диетата.

4. Хранене единствено с „диетични” продукти


Диетичните храни се описват като продукти с малко или никакви мазнини, като нискокалорични или “light”. Те включват диетично кисело мляко, диетична кола, диетични бисквити, диетични сладкиши и т.н. Истината е, че към тези продукти се добавят изкуствени ароматизатори, рафинирана захар, изкуствени подсладители или сол, за да се подобри вкуса. Това означава, че те може би са по-нездравословни от нормалните пълномаслени версии. Няма никакъв смисъл да разчитате на тях.

5. Избягване на всички мазнини в хранителния режим


Мазнините са от съществено значение за нашия организъм и ние определено се нуждаем от тях. Те са важни за мозъка, за изграждане на клетъчните мембрани, за поддържане ритъма на сърцето, за забавяне на хранисмилането, за абсорбиране на хранителните вещества и за защита на жизнените ни органи. Мазнините могат да помогнат за свалянето на тегло, защото поддържат тялото сито по-дълго. Въпросът е да подбирате здравословни мазнини - от риба, ядки, зехтин и т.н.

6. Тренировките с целофан около тялото


Може да ви звучи много глупаво, но сме виждали хора във фитнеса, които тренират, опаковани в целофан... Те вярват, че това ще им помогне да горят повече калории, защото се потят повече. Истината е друга. Многото пот води до загуба на вода, а не на мазнини.

7. Дехидратация на тялото


Дехидратацията ще намали теглото ви, но не и телесните мазнини, тъй като ще загубите само вода. Човешкият организъм се състои от приблизително 65% вода. Тя е главният компонент на кръвта в тялото, изключително важна е за транспортирането на кислород към всички мускули и органи, а освен това играе главна роля в регулирането на телесната температура.

8. Пиенето на много кафе


Някои хора пият много кафе, защото мислят, че то забързва метаболизма, което ускорява загубата на мазнини. Обратното е по-вярно. Кофеинът допринася за инсулиновата резистентност, която може да доведе до повишен апетит и глад. Кофеинът носи енергия и би бил полезен за една добра тренировка, нищо повече.

9. Сауните


Някои хора често посещават сауните, защото смятат, че те са начин да свалят излишните килограми. Гарантирано е, че теглото след сауна е по-малко, но това е заради загубата на вода. Няколко чаши с течност след това и килограмите отново са на мястото си.

10. Пушенето


Пушенето намалява апетита, така че доста хора се надяват, че то ще им помогне, за да изгорят мазнините или да поддържат теглото си. Този вреден навик пречи на обмяната на веществата и има много отрицателни ефекти върху здравето, така че изобщо не трябва да ви минава през главата да го ползвате като начин за сваляне на килограмите.
Коментари

  • Anonimus
    Hatecrew И освен това гладуването + кафе може да ви докара по-скоро язва или гастрит, отколкото по-тънка талия... да не говорим за постоянното главоболие и отпадналост.
    04 Октомври в 11:02
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да забележим обезводняването навреме!

Да забележим обезводняването навреме!

23 Януари 2018

В света няма нещо по-освежаващо, отколкото ледено студена чаша вода. Едва ли има човек, който да отрече, че понякога само чаша вода може да утоли жаж...

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

21 Януари 2018

Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тял...

Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...