10 извинения, които ще провалят диетата ви

Добавена на 19 Март 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

1. Часът е 16.00 и съм изморен, нещо сладко ще ми даде сили, за да изкарам до края на деня.


Дори да получите сили, това ще е, защото кръвната ви захар се е покачила чувствително, което означава, че на малко по-късен етап от деня ще има рязък спад, който ще доведе до състояние, в което сте по-уморени и раздразнителни от сега.

Все пак, малко бадеми (или друга здравословна, планирана храна) ще ви помогнат да се почувствате по-фокусирани и здрави до края на деня.

2. Бях толкова добричък и прилежен напоследък. Трябва да се възнаградя.


Всъщност, ако хапнете нещо, което не е включено в диетата ви, то въобще няма да е някаква награда. Това само ще ви отдалечи от целта и без съмнение ще се почувствате депресирани, слаби и извън контрол. Трябва да покажете характер и да кажете „НЕ”.

3. Само веднъж няма да ми навреди.


Трябва да тичате Х километра, за да изгорите 100 калории. Желаното лакомство съдържа Х00 калории, което означава, че трябва бягате Х километра в повече от вече предвиденото кардио, за да се движите по план. Освен това, ако веднъж нарушите режима, после лесно ще го направите пак и пак...

4. Супер изморен съм! Не мога си сготвя тази вечер, така че ще мина през близката закусвалня.


Може да сте изморени, но е по-добре да измислите някой лесен начин да се нахраните. В някои бързи закуски има повече калории, отколкото в храната ви за целия ден! Може да си вземете някоя салата от супермаркета или да си купите готови пилешки гърди.

5. Но няма какво друго да хапна, а съм гладен.


Малко глад няма да ви убие! По-добре е да се чувствате некомфортно известно време и да изчакате, докато успеете да хапнете нещо здравословно, отколкото да се хвърлите на някой хамбургер или пица.

6. Току що получих най-добрите новини! Мисля, че трябва да се отпусна и да ги отпразнувам!


Замислете се, че ако консумирате нещо вредно, това няма да ви направи по-радостни от постижението си. В действителност, вредната храна ще възпрепятства постигането на друга важна цел, за която работите- красивото и здраво тяло.

Това е просто още един случай, когато емоцията ви кара да правите неща, които не са приемливи. Може напълно да се израдвате на добрите новини и без нездравословна храна. На по-късен етап наистина ще имате повод да празнувате, защото ще сте постигнали целта си във фитнеса!

7. Платих за тази храна и не искам да си изгубя парите.


Колко пари наистина губите, ако изхвърлите вредната храна? Не са много. Ще ви разори ли загубата на тези няколко лева? Разбира се, че не. Освен това, времето е пари, а ще ви трябва още повече време, за да изгорите погълнатите излишни мазнини.

8. Мразя да пилея храна.


Пилеене ще е да изядете вредната храна, от която няма никакъв смисъл и само ще навреди на диетата ви... По-добре я дайте на някой клошар или гладно дете!

9. Всички останали се хранят с подобни неща.


Вие сте се посветили на здравословен начин на живот и останалите нямат значение. Освен това, хората, които се хранят с вредна храна и не са с наднормено тегло, пак са изложени на риск от много сериозни здравословни проблеми.

10. Безплатно е.


Всеки се радва на безплатните облаги, но в случая това добре ли е за вас, влиза ли в хранителния ви план за деня? Не. Консумирането на безплатна храна сега няма ви спести никакви пари по-късно. Единственото, за което ще допринесе, е отдалечаването от крайната ви цел.

Коментари

  • Anonimus
    rado Браво! Страхотна статия! Напълно вярнa.
    06 Януари в 09:48
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – ред...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...

Чудотворният чесън!

Чудотворният чесън!

09 Юни 2018

Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективнос...