Четири основни ползи от казеина

Добавена на 13 Декември 2010 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими
В тази статия ще разберете за четирите най - важни причини, заради които казеина трябва да присъства във вашето меню!

1. Добра поддръжка на мускулната маса


Всеки път, когато сте на нискокалорична диета, един от най-големите ви проблеми ще бъде загубата на мускулна маса. В такъв период няма да доставяте необходимите калории на тялото, които са нужни за задоволяване на ежедневните енергийни нужди, а това принуждава организма да се насочи към разграждане на тъкани, за да си набави липсващата енергия.

В добрия случай ще пострада мастната тъкан, но в лошия тялото ще започне да разгражда мускулна тъкан. Обикновено при диета за отслабване става дума за комбинация от двата сценария, т.е. загуба на мастна, но и на мускулна тъкан.

Проучване, проведено в Бостън, изследва нарастването на мускулната маса, както и загубата на мазнини при лица, които употребяват или казеинов протеинов хидролизат, или суроватъчен протеин хидролизат, докато в същото време са на хипокалорична диета и тренират за „нацепване”.

И при двете групи е имало загуба на мазнини, но при тази, която е използвала казеинов протеин , е имало по-добри резултати- повече изгорени мазнини, а в същото време по-голямо покачване на силата на гърдите, раменете и краката.

Освен всичко това, хората, които са използвали казеин, са увеличили процента на чиста мускулна маса. Това говори за ефективността на казеина при поддържането на силата и големината на мускулите.

При всички положения обаче трябва да консумирате достатъчно протеин по време на програмата си. Ако не приемате достатъчно по време на диета, то няма значение какъв тип протеин на прах взимате, вие неизбежно ще изгубите мускулна тъкан.

2. Помага при горенето на мазнини


Тъй като казеинът е форма на протеин, която е богата на калций, то той помага и при свалянето на излишните килограми. Много хора пренебрегват млечните продукти при диети за сваляне на тегло, защото смятат, че те ще им попречат. Това е напълно невярно.

Проучване на Международен журнал на затлъстяването показва, че комбинацията от много калций и нормален прием на белтъчини увеличава фекалните мазнини, както и стимулира отделянето на енергия с 350 килоджаула повече, отколкото при комбинация от малко калций и нормален прием на протеин, или много протеин и много калций.

Това изследване показва, че е най-добре да се намери стабилен баланс межди калций и протеин, за да се насърчи загубата на мазнините. Казеинът на прах помага за намирането на този баланс, а от там и за премахването на излишните мазнини.

3. Помага за защита срещу рак на дебелото черво


Друго много важно предимство на казеина е способността му да помага за предотвратяването на рака на дебелото черво.
В проучване, проведено от австралийски учени, които са изследвали анти-раковото действие на протеините, се установява, че млечните протеини са добри в предотвратяването на рака на дебелото черво за разлика от другите източници като месо и соя.

Това е още една причина да добавите казеин към всекидневния си режим. Когато го комбинирате със здравословна диета, богата на плодове и зеленчуци, вие ще сте няколко крачки напред в борбата срещу рака на дебелото черво.

4. Казеинът е протеин от най-високо качество!


И накрая, последната полза, която ще получите от казеина е, че той е източник на протеин от най-висок клас.

Винаги трябва да покривате поне минималните нужди от протеин, а когато приемате такъв от висококачествени източници, то максимално ще улесните поддържането на чистата си мускулна маса. Ако консумирате само протеин от нискокачествени източници и покривате само минималните си потребности, това ще ви окаже негативно въздействие.

В доста проучвания е установено, че казеинът е много по-качествен от соята например, което го прави много важен източник на протеин.

Ако сте на вегетарианска диета и не консумирате месо, то казеинът е много добър избор за вас, за да покриете потребностите си от качествен протеин.

Заключение


Не се чудете, а си набавете казеинов протеин, за да захраните максимално организма си с калций и белтъчини. Той не е важен след тренировка, защото е бавно усвоим, но е витален преди лягане, а и като добавка към храната ви през целия ден.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    They manufacture the finest quality standards,but the planet's most Discount Sunglasses brands. Today there are many preferences, but they can buy in many shades, and help make sunglasses. Line with the Prada Sunglasses as well as different shapes of shade price records. They basically finished appearance or change someone's appearance. In fact, the sun Carrera Sunglasses a people seem smart. In addition to watching your receipt of further play angry hamster curtains regularly, known as legacy certainly pop a case, when you are under the hamsters tend to estimate his confession locally.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201310614
    14 Юни в 09:24
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Магнезий от друго поколение -  Albion ®

Магнезий от друго поколение - Albion ®

10 Октомври 2017

Как така хелатираните минерални глицинати са толкова ефикасни? За да си отговорим на този въпрос, ние първо трябва да вникнем по-добре в самата хелац...

SWANSON - налични само във FITNESS1.BG !

SWANSON - налични само във FITNESS1.BG !

06 Октомври 2017

Щатливи сме да съобщим, че SWANSON отново ще се предлага на българския само във FITNESS1.BG Swanson Health P...

Бърз протеин за преди тренировка?

Бърз протеин за преди тренировка?

04 Октомври 2017

Бързо усвоимият протеин е правилният избор за преди тренировка Ако сте бодибилдър, определено имате нужда от...

Тренирам след това почивам, непобедима формула

Тренирам след това почивам, непобедима формула

03 Октомври 2017

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...