Стартова програма (III-та част)

Добавена на 03 Септември, Категория: Фитнес, 1 коментар

№3 Честотата на тренировките


Както вече казахме в № 1, тази програма се отнася до три тренировки седмично и следва правилата на Принципът на Уидър за Сплит тренировката, където по време на една тренировка работите за половината от тялото си. В първата тренировка работите за прасци, бедра, задна група на бедрото, гърди и трицепс. По време на следващата тренировка работите за коремна преса, гръб рамене и бицепс.
Прочети цялата статия >

Стартова програма (II-ра част)

Добавена на 30 Август, Категория: Фитнес, 1 коментар

Първа категория:


Стартови тренировки

Вярвате или не, начинаещите имат едно предимство пред останалите културисти – дори и пред Мистър Олимпия: тяло без опит в тренировките с тежести, което изведнъж ще бъде шокирано от внезапния растеж. Когато минете нивото за начинаещите, тялото Ви ще свикне с напрежението от тренировките и ще стане все по-трудно този шок да се повтори.
Прочети цялата статия >

Стартова програма (I-ва част)

Добавена на 28 Август, Категория: Фитнес, 3 коментара

На вашето внимание представяме един практически начин на тренировка и план за диета за покачване на мускулна маса, за начинаещи и за онези, които не са доволни от липсата на какъвто и да било напредък.


В тези модерни времена бодибилдингът често се оприличава на наука. За мнозина обаче тази наука не е много ясна: една шампионска тренировъчна философия може да противоречи на друга, предизвиквайки объркване.
Прочети цялата статия >

Тренировъчна програма "Забиване"

Добавена на 25 Август, Категория: Фитнес, 8 коментара

В няколко поредни статии ще ви представим радикална програма, която дава нов тласък на мускулния ви прогрес чрез мощно съчетание на четири убийствени тренировъчни дни, последвани от тридневна почивка и оптимален мускулен растеж.


Вие сте бодибилдър. Правите всичко както трябва. Имате прилична тренировъчна програма, която спазвате религиозно, хапвате си добре чисто месце и богати блюда.
Прочети цялата статия >

Трицепс разбиване с Шон Рей (1-ва част)

Добавена на 23 Август, Категория: Фитнес, 10 коментара

Винаги съм предпочитал работата със свободни тежести, когато става въпрос за изграждане на сила и мускулна маса. На тренировки давам всичко от себе си, но моментът на истината настъпва, когато се изправиш на сцената, когато срещу теб застанат огромните професионалисти, хвърлили зверски труд през годината и готови да те разкъсат.

Нареждам се не до кой да е, а до гиганти като Рони Колман, Флекс Уилър, Кевин Леврони и в тяхната компания, има изобилие от мускулна маса и сила.
Прочети цялата статия >

Кога да тренираме?

Добавена на 22 Август, Категория: Фитнес, 9 коментара

Кое време в денонощието се смята за оптимално за провеждане на една тренировка?


Активността на човешкия организъм в течение на денонощието търпи известни колебания и е желателно вашите тренировки да се провеждат във време, когато тялото може да работи с оптимална мощност. Тези периоди са два – от 11 до 13 и от 17 до 19 часа.
Прочети цялата статия >

Десетте божи правила за бицепси (1-ва част)

Добавена на 01 Август, Категория: Фитнес, 9 коментара

1. Обем


Почти никой не тренира с необходимия брой серии. Никога няма да се натоварите достатъчно, ако вярвате в претренирането. Няма такова нещо. Претренирането е измислено от хора, които искат да прикрият неспособността си да тренират. Според тях не трябва да се правят повече 9 серии, защото бицепсите са малка мускулна група. Това не е сериозна тренировка.
Прочети цялата статия >