Фитнесът и съветите от грешните хора

Добавена на 24 Септември 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

Една от най- големите грешки, които повечето хора правят, когато започват да се занимават с фитнес, е тази, че се доверяват на грешните хора.

Ако приемате съвети от семейството, приятелите и хората, които си мислят, че знаят всичко, но реално не е така, то бъркате жестоко.

Много ентусиасти копират режимите на изградени атлети и бодибилдъри, а не виждат никакви резултати. Четат различни фитнес списания и рано или късно разбират, че повечето от нещата там не са предназначени за хора, които имат реален, естествен проблем с изграждането на мускулна маса.

Истината е, че тялото на всеки индивид е различно и се нуждае от специален подход, за да развие мускулна маса. Ето и един прост пример. Представяте ли си Шакийл О’Нийл да е взимал съвети от Кобе Браянт как да вкарва повече точки на мач? Представяте ли си Шак да опитва движенията, дрибъла и тройките на Кобе?

Това си е направо немислимо, баскетболните фенове ни разбират, нали така?

Е, същото се отнася и за следването на съветите, получени от мъже, които „натурално” са направили големи мускули. Не може да очаквате същите резултати като тях, тъй като просто няма как да стане.

Ще изхабите много време, енергия и мотивация, ако направите тази голяма грешка, която много хора не осъзнават.

Например, ако спазвате същия режим като някой с по- бавен метаболизъм от вас, повярвайте ми, вашите резултати ще бъдат много по- малки. Защо? Защото тялото ви гори повече калории от него, което означава, че хранителен режим, изготвен за някой с бавен метаболизъм, няма да носи добър резултат за някой, който има бърз метаболизъм.

Ето защо трябва се вслушате в съветите на хора, които са били с характеристики подобни на вашите, но са успели да постигнат заветната цел. Те са разбрали какво работи и какво не, което означава, че ще избегнете всички пречки, които забавят прогреса.

Когато следвате съветите на някой, който знае как работи тялото ви, ще научите тънкостите на организма си, ще разберете как той реагира и от какво има нужда, за да растат мускулите ви.

Така че, ако се вслушвате в съветите на фитнес списанията, семейството, приятелите и различните многознайковци в залата, а все още не постигате никаква резултати, то е време да потърсите експерти, които са били във вашата ситуация, но са постигнали желания успех и са трансформирали тялото си.

Учете се от тези, които са минали през това, в което вие тепърва ще навлизате. Това е най-бързият начин за изграждане на мускулна маса и промяна на физиката.
Коментари

 • Anonimus
  Димитър Мильов А дали е добре някъкви момченца около 50 килограма да са фитнес изтруктори.по-добре да направят малко мусколи с някои спортисти
  12 Ноември в 15:46
 • Anonimus
  Кателиев Пишете по-грамотно...........хора;). Няма значение кой колко килограма тежи стига да е запознат с техниката за изпълнение на упражненията:)
  12 Ноември в 16:09
 • Anonimus
  JEKI не е задължително фитнес инструктура да е някоя буца.Важно е да знае упражненията/мускулни групи и да знае какъв хранителен режим да изготви според човека.Да е запознат с функцийте на жлези,хормони и др в човешкото тяло.
  15 Декември в 15:20
 • Anonimus
  Do you know batik clothing? Yes,Canvas Painting one of the beautiful arts on fabric that you could get in Indonesia. Batik gives your clothes some beautiful, natural and traditional pattern.Georgia O'Keeffe paintingsbatik also can be accustomed to build your clothes looks stylish. Actually, should you apply batik in a way, you can make any appearance that you want. So, it’sChristianity oil paintings art of painting on fabric that people have to protect.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320716
  16 Юли в 18:17
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Каскара Саграда

Каскара Саграда

26 Май 2018

Магическата билка за прочистване на дебелото черво Каскара саграда - известна още като каскара, калифорнийски зърнастец и свещена кора- традиционно е...

Началото на ФИТНЕСА !

Началото на ФИТНЕСА !

22 Май 2018

Да започнем с един интересен и малко известен факт. Намирате ли нещо общо между камбаните и дъмбелите? Общо...

Фолиева киселина! част 2

Фолиева киселина! част 2

20 Май 2018

Витамините В6, В9 и В12 участват активно в метаболизма на аминокиселината метионин, а техният дефицит води до ...

Фолиева киселина! част 1

Фолиева киселина! част 1

19 Май 2018

Фолиевата киселина или т.нар. фолацин принадлежи към водноразтворимите витамини от групата В (по-точно В9) и е...