Факт или измислица : храненето преди лягане ще ви направи дебели?

Добавена на 09 Септември 2011 | Категория: Статии | Добави в любими

Когато спите, вие всъщност гладувате. Ако получите адекватното количество сън, от което се нуждае трениращ бодибилдър - седем до девет часа на нощ, то вие ще прекарате дълго време без храна. Не бихте стояли толкова дълго без да хапнете през деня, ако искате да трупате мускулна маса.

Ако не се храните в период по-дълъг от 2-3 часа, то нивата на кръвната ви захар ще започнат да падат. Тъй като мозъкът ви може да работи само със захар (глюкоза), тялото ви реагира чрез разграждане на мускулния протеин. Аминокиселините се конвертират в глюкоза, за да може да ги използва мозъкът. С други думи, вашето тяло буквално се храни с мускулната ви маса, за да доставя гориво на мозъка.

Истината : Измислица

Решението


Трябва да се храните преди лягане. Изберете бавно усвоим протеин за това време. Протеинов шейк, съдържащ казеин, особено мицеларен, е добър избор, тъй като осигурява бавно и стабилно снабдяване с аминокиселини за период от седем часа. Това означава, че тялото ви ще получи нужните хранителни вещества, които да превърне в глюкоза, и така ще се спести разграждането на мускулния ви протеин. Ако сте приели достатъчно казеин преди лягане (около 40 грама), то не само ще предотвратите разграждането на мускулната маса, но ще стимулирате растежа на мускулите, докато спите.

Алтернативи


Обмислете консумирането на някои здравословни мазнини. Например, две супени лъжици ленено масло, две супени лъжици фъстъчено масло или 30 грама смесени ядки, това определено ще ви бъде от полза. Здравословните мазнини ще ви помогнат за по-нататъшно забавяне на храносмилането на протеиновия казеин и за поддържането на инсулиновата чувствителност.

Бавно усвоимите въглехидрати, като тези в чаша овесените ядки или две филии пълнозърнест хляб, са добро допълнение към протеините и здравословните мазнини. Този избор на храна ще осигури постоянна доставка на глюкоза за мозъка ви за през нощта, което ще помогне за предотвратяване на разграждането на мускулния протеин, а освен това няма причина да се плашите от трупането на излишни мазнини.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    ivan BROSCIENCE !
    02 Ноември в 23:16
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Важни, първи стъпки!

Важни, първи стъпки!

23 Юни 2018

Независимо дали ви е писнало да сте залепени за дивана в хола или не сте тренирали от дълго време, този наръчник е за вас. Сигурно сте притеснени и не...

Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна ...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...