Три проблема и добавки за тяхното решение

Добавена на 22 Декември 2010 | Категория: Статии | Добави в любими

1. Ранна умора в залата


Имали ли сте някога един от онези дни, когато сте в залата, правите едно или две упражнения и след това се чувствате като разбити?

Голямата умора в самото начало на тренировката може да бъде много обезкуражаваща, защото въпреки добрите намерения за разбиване в залата тялото ви има други планове.

Първото нещо, което трябва да погледнете е дали програмата ви е планирана правилно. Ако се опитвате да правите твърде чести тренировки, то това може да поражда проблема. Ако в случая не е така, то трябва да помислите за хранителни добавки.

Хранителната добавка, която ви трябва:

Една от главните молекули, замесени в продукцията на мускулните контракции по време на тренировка, е креатин фосфатът. Това е молекулата, която помага за увеличаване на нивото на аденозин трифосфата, който се използва като източник на гориво за всяко повторение, което правите в залата.

Когато в тялото няма достатъчно креатин фосфат, за да се синтезира аденозин трифосфат, то настъпва умората и вече не сте в състояние да продължите.

Вие може да набавяте креатин с всекидневния си хранителен режим, но ако тренирате здраво, той няма да е достатъчен. Чрез добавянето на креатин като хранителна добавка, вие наистина насищате организма и производството на аденозин трифосфат се увеличава на нужното ниво.

Грешно е да се смята, че на мига ще вдигнете силата си чрез креатина. Той просто ще ви помогне да тренирате по-дълго и по-здраво в залата, което ще стимулира резултатите ви.

2. Постоянни мускулни болки


Нормално е да има малко болки след тренировка, особено ако сте правили ново упражнение, ако сте увеличили повторенията или сте променили целия си тренировъчен режим. Ако постоянно усещате болки, с течение на времето това ще провали усилията ви в залата.

Правете стречинг упражнения и кардио след тренировката, които ще ви помогнат да намалите болката, но ако все още я чувствате, помислете за следната хранителна добавка:

Глутамин. Глутаминът е хранителна добавка, която много хора, които тренират интензивно, трябва да взимат, за да ускорят процеса на възстановяване между тренировките, така че да посещават по-редовно залата.

Глутаминът се среща в хранителния режим на повечето хора чрез храната, но е добре да бъде приеман допълнително от хора, които се занимават активно с фитнес.

3. Липса на енергия


Чувствали ли сте се, че ще изхабите всичките си сили и енергия със самото ставане от дивана на път към залата? Е, не сте сами.

В днешния забързан свят това не е необичайно, защото умората в края на тежкия ден си е нещо съвсем нормално. В някои случаи може да пропуснете тренировка, тъй като няма да сте ефективни в залата, но ако проблемът е по-сериозен и постоянен, то трябва да се замислите за хранителна добавка, а тя е:

Кофеин. Опитайте кофеинова хранителна добавка за бърз прилив на енергия. Толкова много хора използват кофеин всеки ден без да се замислят, че той всъщност може да им даде важни сили и енергия за тренировка.

За най-добри резултати трябва да се стремите да взимате кофеин преди тренировка.

200 милиграма е стандартната нужна доза, но в зависимост от човека, може да се наложи по-малък или по-висок прием.

Може да разгледате и някои от другите енергийни продукти на пазара. Изборът е наистина голям.

Заключение


За всеки проблем има нужното решение, стига да го потърсите. Никога не трябва да се предавате и да си проваляте тренировъчната програма преди сте проверили дали има начин да се справите със ситуацията.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...