Тренировката на Арнолд (II-ра част)

Добавена на 12 Декември 2012 | Категория: Тренировки | Добави в любими

Типичната му тренировка траеше от един до някъде над три часа само с кратки (30 до 60 секунди) почивки между сериите. Той тренираше тежко, бързо и прецизно.

Изпълнението му там, където усещаше, че ще има полза от това, бе небрежно като например при сгъванията с щанга за бицепсите и стриктно и правилно във всички други случаи.

Що се отнася до кардиото, при Арнолд то бе минимално. С изключение на леките кросчета по плажа (който бе на две крачки от вратата на Gold’s Gym във Венис, Калифорния), основната част от упражненията му бе в залата.

Анализ


Ясно е, че Арнолд имаше глава за тренировките. Някои могат да тренират с години и никога да не развият инстинктивното схващане кое работи при тях и кое не. Изглежда Арнолд знаеше това от самото начало.

Хората реагира на широко разнообразие от различни тренировъчни методи. Т.е. не всяка система тренировки работи при всеки. Комбинацията от интензивност, скорост, продължителност и честотата, с която Арнолд тренираше, го поддържаше в идеалното метаболитно състояние за изграждане на мускули и във възможно най-лошото за отлагане на подкожна мазнина.

Резюме


Арнолд откри тренировъчна програма, пасваща като ръкавица за неговата психическа и физическа толерантност. Важно е да се отбележи, че той се реши да направи промени в програмата, препоръчана му от наставниците му още от самото начало. Вие също трябва да се водите от начина, по който собственото ви тяло реагира на която и да е програма и да направите съобразно с това поправки в нея.

Хората като Арнолд процъфтяват с високо ниво на тренировките. Други пък се чувстват добре с висока интензивност (малък брой серии до отказ). Уникалният физиологически „грим” на всеки определя и типа програма, подхождаща най-добре към специфичните му нужди. Не се страхувайте да експериментирате схеми с разнообразни серии и повторения, сплит програми и комбинации от мускулни групи. Арнолд направи точно това и откри програма, която му служеше отлично по време на професионалната му бодибилдинг кариера.
Коментари

  • Anonimus
    The exhibits range from relicsOil Paintingdepict the record about the Malay Sultanate to artefacts that portray the country's battle for independence against Japanese occupation and British colonialism.Lao Zi Temple13 kilometres from Sungai Lembing, Lao Zi Temple is house to Mother day paintingreputedly 'longest artifical dragon'. Begin out your winding journey in to the temple likely in by its 'tail' and being released in the temple if you exitPablo Picasso paintingmouth'.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320725
    25 Юли в 07:41
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
На море с плочки!

На море с плочки!

27 Юни 2018

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече ко...

Чийтинг, за или против?

Чийтинг, за или против?

15 Юни 2018

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника ...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...