Тренирате усилено и искате лек тласък към по – добрър външен вид?

Добавена на 01 Август 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими


Хранителната добавка, която задължително трябва да присъства във вашия стак е CLA (CONJUGATED LINOLEIC ACID).

CLA e абривиатура на конюгираната линоева киселина .При прием, нивото на мазнините в тялото намалява, като същевременно мускулатурата се увеличава, благодарение на подобрения биосинтез. Изследванията показват, че се наблюдава нормализиране на инсулиновите нива, докато апетита е подтиснат. CLA е чудесен избор и за неспортуващи, има значително намаляване на основно междуорганната мазнина и укрепване на сърдечно-съдовата система.

CLA може би е най-важното хранително вещество за бодибилдинга, открито през последните 10-15 години.От прочетеното по – горе става ясно, че има благоприятен ефект и за трениращи и за такива, които не спортуват.

Изследване, проведено наскоро от норвежки и холандски учени в Клиниката по диабет и затлъстяване в Осло и Медицинския център "Хедмарк" в град Хамар, Норвегия, си постави за цел да оцени нейния ефект от гледна точка на отделните области от тялото и безопасността при здрави възрастни хора с наднормено тегло и затлъстяване. В двойно-сляпото и контролирано с плацебо изпитание участвали общо 118 души с индекс на телесната маса между 28 и 32 Те били произволно разделени в две групи, едната от които приемала дневно по 3.4 г CLA, а другата плацебо в продължение на шест месеца. CLA понижила значително масата на мазнините в тялото към третия (с 0.9%) и шестия (с 3.4%) месец в сравнение с плацебото. Това понижение се наблюдавало главно в областта на краката (с 0.8 кг) и при жените с индекс на телесната маса над 30 (с 1.3 кг). Съотношението между обиколките на талията и бедрото намаляло значително, а крехката телесна маса се увеличила (с 0.5 кг) в CLA-групата в сравнение с участниците, вземали плацебо. Минералната плътност на костите не била засегната. Всички тези изменения били независими от диетата и физическите упражнения. Параметрите на безопасност като кръвни липиди, възпалителни и свързани с появата на диабет маркери останали в нормални граници. Неблагоприятните ефекти не се различавали при двете групи.Учените заключават, че приемането на добавки с CLA при здравите възрастни хора с наднормено тегло и затлъстяване намалява масата на мазнините в определени области от тялото и се понася добре от организма.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Браво за статията
    01 Август в 23:01
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
НОВО - INTRA FORMULA от Swedish Supplements

НОВО - INTRA FORMULA от Swedish Supplements

28 Ноември 2017

Както знаете, Swedish Supplements набират все повече сили! Благодарение на усилените проучвания на шведските изследователски центрове на марката на б...

Whey Protein Deluxe идва вече и ГОЛЯМ!

Whey Protein Deluxe идва вече и ГОЛЯМ!

22 Ноември 2017

Ето я и най - накрая голямата опаковка, на един от най - добрите суроватъчни протеини на пазара! Вече ще се ...

Защо имаме дефицит на витамин Д!

Защо имаме дефицит на витамин Д!

10 Ноември 2017

Около 80% от населението на САЩ страда от дефицит на витамин Д под една или друга форма. След като научите ня...

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

08 Ноември 2017

Трудно е да си представим по – популярни десерти, отколкото Snickers, Mars, Bounty и Milky Way! Това са мож...