Тренирате усилено и искате лек тласък към по – добрър външен вид?

Добавена на 01 Август 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими


Хранителната добавка, която задължително трябва да присъства във вашия стак е CLA (CONJUGATED LINOLEIC ACID).

CLA e абривиатура на конюгираната линоева киселина .При прием, нивото на мазнините в тялото намалява, като същевременно мускулатурата се увеличава, благодарение на подобрения биосинтез. Изследванията показват, че се наблюдава нормализиране на инсулиновите нива, докато апетита е подтиснат. CLA е чудесен избор и за неспортуващи, има значително намаляване на основно междуорганната мазнина и укрепване на сърдечно-съдовата система.

CLA може би е най-важното хранително вещество за бодибилдинга, открито през последните 10-15 години.От прочетеното по – горе става ясно, че има благоприятен ефект и за трениращи и за такива, които не спортуват.

Изследване, проведено наскоро от норвежки и холандски учени в Клиниката по диабет и затлъстяване в Осло и Медицинския център "Хедмарк" в град Хамар, Норвегия, си постави за цел да оцени нейния ефект от гледна точка на отделните области от тялото и безопасността при здрави възрастни хора с наднормено тегло и затлъстяване. В двойно-сляпото и контролирано с плацебо изпитание участвали общо 118 души с индекс на телесната маса между 28 и 32 Те били произволно разделени в две групи, едната от които приемала дневно по 3.4 г CLA, а другата плацебо в продължение на шест месеца. CLA понижила значително масата на мазнините в тялото към третия (с 0.9%) и шестия (с 3.4%) месец в сравнение с плацебото. Това понижение се наблюдавало главно в областта на краката (с 0.8 кг) и при жените с индекс на телесната маса над 30 (с 1.3 кг). Съотношението между обиколките на талията и бедрото намаляло значително, а крехката телесна маса се увеличила (с 0.5 кг) в CLA-групата в сравнение с участниците, вземали плацебо. Минералната плътност на костите не била засегната. Всички тези изменения били независими от диетата и физическите упражнения. Параметрите на безопасност като кръвни липиди, възпалителни и свързани с появата на диабет маркери останали в нормални граници. Неблагоприятните ефекти не се различавали при двете групи.Учените заключават, че приемането на добавки с CLA при здравите възрастни хора с наднормено тегло и затлъстяване намалява масата на мазнините в определени области от тялото и се понася добре от организма.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Браво за статията
    01 Август в 23:01
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Спирулина – изворът на живота!

Спирулина – изворът на живота!

14 Август 2018

Спирулината е позната още по времето на древните маи и ацтеки, които са укрепвали и подмладявали организма си с нейна помощ. Едноклетъчните сини водо...

Какво е Бакопа мониери ?

Какво е Бакопа мониери ?

10 Август 2018

Бакопа е блатна билка, позната от векове в традиционната индийска медицина. Друго популярно нейно име е брахм...

FA ви дава възстановяване за всеки ден!

FA ви дава възстановяване за всеки ден!

02 Август 2018

FA Nutrition е повече от екстремна марка! Създадоха един от най - добрите продукти, които се борят за възстан...

Ново от FA NUTRITION!

Ново от FA NUTRITION!

01 Август 2018

Уникален нов продукт от любимата ви марка FA NUTRITION! Той не само ще накара мускула да достигне заветни ра...