Сънят, горенето на мазнини и още нещо..

Добавена на 08 Януари 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Според скорошно изследване сънят на американците намалява прогресивно като най-зле в това отношение са мъжете между 30 и 44 години.

Цената, която плащаме за липсата на сън, е много висока. Негативното въздействие върху здравето ви е повече, отколкото предполагате.

Е, как е възможно липсата на сън да засяга и да пречи на усилията ни да свали някой излишен килограм във фитнес? Нека да разгледаме няколко важни фактора...

Имунната система


Всеки ден сме изложени на най-различни патогени и вируси, а сънят е изключително важен за укрепването на имунната ни система. Причината се състои в това, че по време на сън тялото ни създава и приготвя Т-клетките, които ни помагат в борбата с инфекциите.

Без добър сън шансовете ни да се преборим с бактериите и вирусите са силно занижени, а тялото ни е твърде заето, за да се справи само с проблема. Но как това може да е свързано със свалянето на килограми?

Отговорът е прост. Ако тялото ни е претоварено, то губи фокус в поддържането на подходящо метаболитно състояние. В резултат на това тялото ни ще съхранява калории, за да се справи с тези инфекции, защото в крайна сметка защитният механизъм изисква голямо количество енергия.

Хормон на растежа


Друг хормон, който се произвежда по време на сън, е хормонът на растежа. Той е изключително сложен и много от функциите му все още се изучават, но учените подкрепят значението му, когато стане дума за цялостното ни здраве.

Последните изследвания върху хора с дефицит на хормон на растежа показват, че ако той им се предостави като добавка, то те увеличават мускулната си сила, намаляват мастната тъкан, увеличават плътността на костите си, подобряват текстурата и цвета на кожата, подобряват енергийните нива, а също така имунната система и сексуалната функция!

В действителност, Международният олимпийски комитет забрани хормона на растежа, заради функцията му на анабол за възрастните.

Качеството пред количеството


От колко сън имаме нужда? Това е много спорно. Организмът на всеки човек е различен, така че най-добрият вариант е такова количество, след което се чувствате добре на следващия ден. Ако се чувствате уморени след 10 часа сън, трябва да се замислите над това колко пъти ставате посред нощ и за замислете над това да подобрите дълбочината на съня си. Ако пиете твърде много вода или кофеин, намалете ги. Разбира се и стресът оказва голямо влияние.

Натурални добавки за сън


Това са мелатонинът, магнезият, триптофанът и лайката.Добре е да се използват тогава, когато сте пробвали всичко останало и то не помага.

Заключение


Ако усещате, че не извличате максималното от диетата си и тренировките, то тогава сънят е основният фактор, който трябва да подобрите. Направете го и ще успеете!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    здраве super
    15 Октомври в 00:16
  • Anonimus
    A number of other birds such as the ostrich, the quail, the ewe as well as the turkey lay eggs.But Oil Painting most popularly consumed and relished is the chicken eggsabstract oil painting is obtainable in all of the parts of the globe and moreover, it is extremely inexpensive when compared with other eggs.Hens have been domesticated in Europe since 600 B.C.plusMother day painting found the brand new World with Columbus on his second trip in 1493.It is also claimed that throughout the French Revolution, in france they knew more than 685 recipes which involved using eggs.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320714
    14 Юли в 17:40
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да забележим обезводняването навреме!

Да забележим обезводняването навреме!

23 Януари 2018

В света няма нещо по-освежаващо, отколкото ледено студена чаша вода. Едва ли има човек, който да отрече, че понякога само чаша вода може да утоли жаж...

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

21 Януари 2018

Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тял...

Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...