Стрес? Кажете му сбогом!

Добавена на 29 Юни 2016 | Категория: Статии | Добави в любими


Мислете позитивно!
Едно от най – важните неща при стресова ситуация е да мислите за премахването и, а не за самия проблем! Така мозъкът Ви ще започне да вижда само решението на проблема и няма да причинява състояние на уплаха и стрес.

Освен позитивното мислене има и други неща, които намаляват стреса, това например е минералът Магнезий.

Магнезият помага да се понижат нивата на кортизол в тялото. Това е хормонът, който се освобождава по време на стресови ситуации. Ако кортизолът е с високи стойности сте застрашени от загуба на мускулна маса, неспокоен сън, депресия, ленивост и болезнени състояния каквито са крампите. Ако изпитвате някой от тези симптоми, вероятно имате дефицит на магнезии в организма.Много важно е да спрете обикновената захар и да я замените с натурален подсладител!
Стевията е вашият нов приятел за кафето и какво ли още не!

Не всички въглехидрати са подходящи за намаляване на нивото на стреса. Установено е, че простите въглехидрати в храни с високо съдържание на бяло брашно, рафинирана захар, преработени храни и напитки предизвикват бързо завишаване на кръвната захар и това води до "енергиен краш". Ще се почувствате уморени и слаби.

Това бързо колебание в нивата на кръвната захар също е предпоставка за стреса върху организма, така че е препоръчително, да се избегне, доколкото е възможно.


Друга добавка, която може да вместите в своя хранителен режим е Зеленият чай

Зеленият чай е изключително полезен за здравето на хората в това забързано и напрегнато ежедневие, в което те са подложени на въздействието на толкова многобройни вредни фактори.Още преди хиляди години ползата от пиенето на зелен чай е открита в древен Китай.

Модерните научни изследвания потвърждават, че зеленият чай помага за понижаване на нивото на холестерола в кръвта, ползва се при инфекции, стабилизира имунната система, помага превантивно при видове артрит и рак. Освен това зеленият чай намалява драстично нивата на стреса!Също така повишава нивата на GABA и допамин.Като споменахме GABA, тя също може лесно да се превърне във ваша любима добавка!
GABA има редица положителни ефекти върху ЦНС (централната нервна система). GABA релаксира мозъка и успокоява нервната система. GABA стимулира производството на растежен хормон, който от своя страна подпомага метаболизма на мазнините, а също така има силен мускулоизграждащ ефект. С годините нивата му в човешкият организъм намаляват, в резултат на което топенето на мазнини става все по-трудно. Това е една от причините GABA да е толкова популярна. GABA също така подобрява съня.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Отлична информация .
    27 Юли в 12:05
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Важни, първи стъпки!

Важни, първи стъпки!

23 Юни 2018

Независимо дали ви е писнало да сте залепени за дивана в хола или не сте тренирали от дълго време, този наръчник е за вас. Сигурно сте притеснени и не...

Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна ...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...