Стрес? Кажете му сбогом!

Добавена на 29 Юни 2016 | Категория: Статии | Добави в любими


Мислете позитивно!
Едно от най – важните неща при стресова ситуация е да мислите за премахването и, а не за самия проблем! Така мозъкът Ви ще започне да вижда само решението на проблема и няма да причинява състояние на уплаха и стрес.

Освен позитивното мислене има и други неща, които намаляват стреса, това например е минералът Магнезий.

Магнезият помага да се понижат нивата на кортизол в тялото. Това е хормонът, който се освобождава по време на стресови ситуации. Ако кортизолът е с високи стойности сте застрашени от загуба на мускулна маса, неспокоен сън, депресия, ленивост и болезнени състояния каквито са крампите. Ако изпитвате някой от тези симптоми, вероятно имате дефицит на магнезии в организма.Много важно е да спрете обикновената захар и да я замените с натурален подсладител!
Стевията е вашият нов приятел за кафето и какво ли още не!

Не всички въглехидрати са подходящи за намаляване на нивото на стреса. Установено е, че простите въглехидрати в храни с високо съдържание на бяло брашно, рафинирана захар, преработени храни и напитки предизвикват бързо завишаване на кръвната захар и това води до "енергиен краш". Ще се почувствате уморени и слаби.

Това бързо колебание в нивата на кръвната захар също е предпоставка за стреса върху организма, така че е препоръчително, да се избегне, доколкото е възможно.


Друга добавка, която може да вместите в своя хранителен режим е Зеленият чай

Зеленият чай е изключително полезен за здравето на хората в това забързано и напрегнато ежедневие, в което те са подложени на въздействието на толкова многобройни вредни фактори.Още преди хиляди години ползата от пиенето на зелен чай е открита в древен Китай.

Модерните научни изследвания потвърждават, че зеленият чай помага за понижаване на нивото на холестерола в кръвта, ползва се при инфекции, стабилизира имунната система, помага превантивно при видове артрит и рак. Освен това зеленият чай намалява драстично нивата на стреса!Също така повишава нивата на GABA и допамин.Като споменахме GABA, тя също може лесно да се превърне във ваша любима добавка!
GABA има редица положителни ефекти върху ЦНС (централната нервна система). GABA релаксира мозъка и успокоява нервната система. GABA стимулира производството на растежен хормон, който от своя страна подпомага метаболизма на мазнините, а също така има силен мускулоизграждащ ефект. С годините нивата му в човешкият организъм намаляват, в резултат на което топенето на мазнини става все по-трудно. Това е една от причините GABA да е толкова популярна. GABA също така подобрява съня.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Отлична информация .
    27 Юли в 12:05
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 2

Свободни тежести или машини? част 2

24 Март 2018

Предимства и недостатъци на свободните тежести: Свободните тежести са любими на повечето сериозни бодибилдъри, защото правят тренировката много по-еф...

Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва обър...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...