Стрес? Кажете му сбогом!

Добавена на 29 Юни 2016 | Категория: Статии | Добави в любими


Мислете позитивно!
Едно от най – важните неща при стресова ситуация е да мислите за премахването и, а не за самия проблем! Така мозъкът Ви ще започне да вижда само решението на проблема и няма да причинява състояние на уплаха и стрес.

Освен позитивното мислене има и други неща, които намаляват стреса, това например е минералът Магнезий.

Магнезият помага да се понижат нивата на кортизол в тялото. Това е хормонът, който се освобождава по време на стресови ситуации. Ако кортизолът е с високи стойности сте застрашени от загуба на мускулна маса, неспокоен сън, депресия, ленивост и болезнени състояния каквито са крампите. Ако изпитвате някой от тези симптоми, вероятно имате дефицит на магнезии в организма.Много важно е да спрете обикновената захар и да я замените с натурален подсладител!
Стевията е вашият нов приятел за кафето и какво ли още не!

Не всички въглехидрати са подходящи за намаляване на нивото на стреса. Установено е, че простите въглехидрати в храни с високо съдържание на бяло брашно, рафинирана захар, преработени храни и напитки предизвикват бързо завишаване на кръвната захар и това води до "енергиен краш". Ще се почувствате уморени и слаби.

Това бързо колебание в нивата на кръвната захар също е предпоставка за стреса върху организма, така че е препоръчително, да се избегне, доколкото е възможно.


Друга добавка, която може да вместите в своя хранителен режим е Зеленият чай

Зеленият чай е изключително полезен за здравето на хората в това забързано и напрегнато ежедневие, в което те са подложени на въздействието на толкова многобройни вредни фактори.Още преди хиляди години ползата от пиенето на зелен чай е открита в древен Китай.

Модерните научни изследвания потвърждават, че зеленият чай помага за понижаване на нивото на холестерола в кръвта, ползва се при инфекции, стабилизира имунната система, помага превантивно при видове артрит и рак. Освен това зеленият чай намалява драстично нивата на стреса!Също така повишава нивата на GABA и допамин.Като споменахме GABA, тя също може лесно да се превърне във ваша любима добавка!
GABA има редица положителни ефекти върху ЦНС (централната нервна система). GABA релаксира мозъка и успокоява нервната система. GABA стимулира производството на растежен хормон, който от своя страна подпомага метаболизма на мазнините, а също така има силен мускулоизграждащ ефект. С годините нивата му в човешкият организъм намаляват, в резултат на което топенето на мазнини става все по-трудно. Това е една от причините GABA да е толкова популярна. GABA също така подобрява съня.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Отлична информация .
    27 Юли в 12:05
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Енергия в изобилие! КАК?

Енергия в изобилие! КАК?

13 Декември 2017

Всички ние се нуждаем от много енергия, особено по време на най-натоварените часове от деня. Има безброй материали, които са посветени на тази важна ...

Само на 7, а вече по здрав от повечето в залата!

Само на 7, а вече по здрав от повечето в залата!

12 Декември 2017

Джулиано Строе (Giuliano Stroe) се превърна в знаменитост още през 2009 година, когато на 5-годишна възраст е...

Ползите от гъбата Кордицепс?

Ползите от гъбата Кордицепс?

10 Декември 2017

Кордицепс (Cordyceps) е странно-изглеждаща гъба, с трудно за произнасяне име, която, обаче, заслужава внимание...

Често срещаната болка в китките!

Често срещаната болка в китките!

09 Декември 2017

Травмата Болка в китките при сгъване с щанга с прав лост. Чувството Остра болка, обхващаща кутрето и киткат...