Стрес? Кажете му сбогом!

Добавена на 29 Юни 2016 | Категория: Статии | Добави в любими


Мислете позитивно!
Едно от най – важните неща при стресова ситуация е да мислите за премахването и, а не за самия проблем! Така мозъкът Ви ще започне да вижда само решението на проблема и няма да причинява състояние на уплаха и стрес.

Освен позитивното мислене има и други неща, които намаляват стреса, това например е минералът Магнезий.

Магнезият помага да се понижат нивата на кортизол в тялото. Това е хормонът, който се освобождава по време на стресови ситуации. Ако кортизолът е с високи стойности сте застрашени от загуба на мускулна маса, неспокоен сън, депресия, ленивост и болезнени състояния каквито са крампите. Ако изпитвате някой от тези симптоми, вероятно имате дефицит на магнезии в организма.Много важно е да спрете обикновената захар и да я замените с натурален подсладител!
Стевията е вашият нов приятел за кафето и какво ли още не!

Не всички въглехидрати са подходящи за намаляване на нивото на стреса. Установено е, че простите въглехидрати в храни с високо съдържание на бяло брашно, рафинирана захар, преработени храни и напитки предизвикват бързо завишаване на кръвната захар и това води до "енергиен краш". Ще се почувствате уморени и слаби.

Това бързо колебание в нивата на кръвната захар също е предпоставка за стреса върху организма, така че е препоръчително, да се избегне, доколкото е възможно.


Друга добавка, която може да вместите в своя хранителен режим е Зеленият чай

Зеленият чай е изключително полезен за здравето на хората в това забързано и напрегнато ежедневие, в което те са подложени на въздействието на толкова многобройни вредни фактори.Още преди хиляди години ползата от пиенето на зелен чай е открита в древен Китай.

Модерните научни изследвания потвърждават, че зеленият чай помага за понижаване на нивото на холестерола в кръвта, ползва се при инфекции, стабилизира имунната система, помага превантивно при видове артрит и рак. Освен това зеленият чай намалява драстично нивата на стреса!Също така повишава нивата на GABA и допамин.Като споменахме GABA, тя също може лесно да се превърне във ваша любима добавка!
GABA има редица положителни ефекти върху ЦНС (централната нервна система). GABA релаксира мозъка и успокоява нервната система. GABA стимулира производството на растежен хормон, който от своя страна подпомага метаболизма на мазнините, а също така има силен мускулоизграждащ ефект. С годините нивата му в човешкият организъм намаляват, в резултат на което топенето на мазнини става все по-трудно. Това е една от причините GABA да е толкова популярна. GABA също така подобрява съня.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Отлична информация .
    27 Юли в 12:05
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...