Пикногенол - против болки в ставите!

Добавена на 20 Май, Категория: Статии, Напиши коментар
Търсите друг начин на защита срещу болките в коляното или рамото, които постоянно ви тормозят? Патентована съставка от кората на френския морски бор (Pinus pinaster) може би е отговорът.

Биофлавоноидите и полифенолите, които са съдържат в пикногенола са подобни на съединенията в червеното вино, които допринасят за способността му да подобрява здравето на сърцето. Изследванията са установили, че те носят множество ползи, включително намаляване на кръвното налягане и подобряване на здравето на кожата.
Прочети цялата статия >

Знаете ли кой е истинският РОКИ?

Добавена на 18 Май, Категория: Статии, Напиши коментар

Знаете ли, че има един-единствен боксьор, който никога не е губил на ринга и се оттегля непобеден от бокса?

Сигурно си задавате въпросът, кой е той?

Роки Марчиано, който преди 61 години - на 27 април 1956 – слага край на своята кариерата по собствено желание.
Прочети цялата статия >

Какво представлява млечната киселина?

Добавена на 14 Май, Категория: Статии, Напиши коментар
Ако попитате трениращите във вашата зала какво харесват в млечната киселина. Най-вероятният отговор на всички ще бъде „Нищо!”. Обвиняват я за всичко – от мускулната треска и крампите до умората и травмите. За тях тя е отпадъчен продукт, който трябва да се изхвърля от тялото на всяка цена.

Млечната киселина обаче има много важна роля в начина, по който тялото произвежда енергия по време на упражнения. Тя съвсем не е „лошото момче” на метаболизма и помага при усвояването на въглехидратите и гликогена.
Прочети цялата статия >

Какво знаем за гроздето?

Добавена на 13 Май, Категория: Статии, Напиши коментар
В продължение на хиляди години гроздето е ценено за голямата си хранителна стойност и се използва като лекарство.

Знае се, че египтяните са консумирали грозде преди повече от шест хиляди години. Да, гроздето се среща от доста дълго време по нашите земи. То е не само изключително вкусно, но и чудесно за нашето здраве.
Прочети цялата статия >

Важни неща за Боровинките!

Добавена на 08 Май, Категория: Статии, Напиши коментар
Боровинките са били използвани за лечение на нарушения в кръвта и съдови проблеми в продължение на векове. Стенокардия, разширени вени и тромбоза - всички те са третирани с боровинки.

Високото съдържание на антоцианин и флавоноиди в този плод дава сила на капилярите и разрежда кръвта.
Прочети цялата статия >

Факти за протеина (2-ра част)

Добавена на 01 Май, Категория: Статии, Напиши коментар
4. Суроватъчният протеин ви прави да изглеждате твърд

Суроватъчният протеин има свойствата едновременно да прави мускулите ви да изглеждат по-плътни и по-твърди. Той е особено богат на глутамин, който изтегля вода в мускулните ви клетки, което дава по-твърд и плътен вид на мускулите ви. Затова препоръчваме да включите в диетата си суроватъчен протеин, сутрин на гладно, непосредствено след тренировка и през деня между храненията.
Прочети цялата статия >

Факти за протеина (1-ва част)

Добавена на 30 Април, Категория: Статии, Напиши коментар
„Хранителните” спецове са във всяка зала. Можете да ги чуете как развиват какви ли не теории за храненето, за храненето, за протеина и за огромното му значение за бодибилдърите. Но най общо казано, съветите, с които ще ви пълнят главата, се свеждат до яденето на много протеин, с което формулата на правилното хранене според „спецовете” е завършена и достатъчна. Всичко останало било празни приказки.
Прочети цялата статия >