Бяла бреза

Добавена на 21 Януари, Категория: Статии, Напиши коментар
Всеки знае за чудотворните свойства на Аспирина, известен още като ацетилсалицинова киселина. Всъщност, Аспиринът е дериват на естественото вещество салицинова киселина, която се съдържа в кората на бялата бреза .

Още от векове бялата бреза е известна в традиционната медицина. В Китай, тя се е използвала за облекчаване на болката и лекуването на треска. С подобна цел е използвана и от индианците в Америка.
Прочети цялата статия >

Каква сьомга да изберем?

Добавена на 15 Януари, Категория: Статии, Напиши коментар
Маслото от Сьомга е предпочитан източник на омега-3 мастни киселини, заради чистотата на самата риба и потентността на мастните киселини в нея. Счита се, че маслото от Сьомга превъзхожда по биологични качеството маслата от други риби като риба тон и скумрия.

На пазара често се виждат продукти с рибено масло, върху които е означено, че са от дива риба.
Прочети цялата статия >

Африканско манго!

Добавена на 14 Януари, Категория: Статии, Напиши коментар
Irvingia gabonensis е група от африкански дървета, които са по-известни с името африканско манго. Техните плодове наподобяват на външен вид мангото и са изключително богат източник на полезни мазнини и протеини.

Пресните плодове африканско манго са популярна храна за местното население от векове. Плодове са популярни в суров вид, както и под формата на желе, пюре, сок и дори вино. Семената също се използват като хранителен източник, като състава на полезните вещества надхвърля в пъти този на плода.
Прочети цялата статия >

Да се сгреем с протеин!

Добавена на 12 Януари, Категория: Статии, Напиши коментар

Навън е студено, искате да си изпиете протеина, но защо да не го направите по по - приятен от обичайния начин?

Това от, което имате нужда в този ден е - Горещ шоколад

Нуждаете се само от:

Една доза шоколадов протеин на прах, изцяло по ваше предпочитание е марката и това дали да е суроватъчен, телешки или какъвто и да било друг, 220-250 мл. гореща вода или бадемово мляко и 1 супена лъжица ванилия.
Прочети цялата статия >

Искаш ли малко помощ от Джей Кътлър?

Добавена на 11 Януари, Категория: Статии, Напиши коментар

Джей Кътлър (Джейсън Айзък Кътлър), роден на 3 август 1973 в град Уорчестър, Масачузец, САЩ е американски професионален културист, който печели титлата Мистър Олимпия през 2006 и 2010. Състезателното тегло, с което печели титлата е 129 кг и само 3% мазнини. През подготвителният период теглото му достига 140 кг. Кътлър започва да работи в семейният бизнес (бетонови кострукции) на 11 години, на 18 започва да се занимава с вдигане на тежести.
Прочети цялата статия >

Убиецът на въглехидрати!

Добавена на 08 Януари, Категория: Статии, Напиши коментар
White Kidney Bean ( Бял боб ) напоследък добива репутация на "суперхрана". Това се дължи на високото съдържание на протеин, витамини, минерали и фибри. Фибрите създават усещане за ситост, което би могло да допринесе за постигане на здравословно количество подкожни мазнини. Фактът, че всички членове на семейство бобови са богати на антиоксиданти, прави белия боб есенциален за мозъчното и сърдечното здраве. За антиоксидантите е доказано, че са сред малкото ефективни методи за намаляване на риска от ракови заболявания.
Прочети цялата статия >

Най-силните антиоксиданти!

Добавена на 07 Януари, Категория: Статии, Напиши коментар
Антиоксидантите са тези природни вещества, които неутрализират свободните радикали в тялото. Свободните радикали са отговорни за застаряването на тялото и органите, умората, загубата на тегло и редица болестни състояния.

В природата има множество мощни антиоксиданти, които биват както цели храни, така и отделни микронутриенти. Сега ще разгледаме най-мощните от тях.
Прочети цялата статия >