Какво представлява млечната киселина?

Добавена на 14 Май, Категория: Статии, Напиши коментар
Ако попитате трениращите във вашата зала какво харесват в млечната киселина. Най-вероятният отговор на всички ще бъде „Нищо!”. Обвиняват я за всичко – от мускулната треска и крампите до умората и травмите. За тях тя е отпадъчен продукт, който трябва да се изхвърля от тялото на всяка цена.

Млечната киселина обаче има много важна роля в начина, по който тялото произвежда енергия по време на упражнения. Тя съвсем не е „лошото момче” на метаболизма и помага при усвояването на въглехидратите и гликогена.
Прочети цялата статия >

Какво знаем за гроздето?

Добавена на 13 Май, Категория: Статии, Напиши коментар
В продължение на хиляди години гроздето е ценено за голямата си хранителна стойност и се използва като лекарство.

Знае се, че египтяните са консумирали грозде преди повече от шест хиляди години. Да, гроздето се среща от доста дълго време по нашите земи. То е не само изключително вкусно, но и чудесно за нашето здраве.
Прочети цялата статия >

Важни неща за Боровинките!

Добавена на 08 Май, Категория: Статии, Напиши коментар
Боровинките са били използвани за лечение на нарушения в кръвта и съдови проблеми в продължение на векове. Стенокардия, разширени вени и тромбоза - всички те са третирани с боровинки.

Високото съдържание на антоцианин и флавоноиди в този плод дава сила на капилярите и разрежда кръвта.
Прочети цялата статия >

Факти за протеина (2-ра част)

Добавена на 01 Май, Категория: Статии, Напиши коментар
4. Суроватъчният протеин ви прави да изглеждате твърд

Суроватъчният протеин има свойствата едновременно да прави мускулите ви да изглеждат по-плътни и по-твърди. Той е особено богат на глутамин, който изтегля вода в мускулните ви клетки, което дава по-твърд и плътен вид на мускулите ви. Затова препоръчваме да включите в диетата си суроватъчен протеин, сутрин на гладно, непосредствено след тренировка и през деня между храненията.
Прочети цялата статия >

Факти за протеина (1-ва част)

Добавена на 30 Април, Категория: Статии, Напиши коментар
„Хранителните” спецове са във всяка зала. Можете да ги чуете как развиват какви ли не теории за храненето, за храненето, за протеина и за огромното му значение за бодибилдърите. Но най общо казано, съветите, с които ще ви пълнят главата, се свеждат до яденето на много протеин, с което формулата на правилното хранене според „спецовете” е завършена и достатъчна. Всичко останало било празни приказки.
Прочети цялата статия >

Родиола Розеа!

Добавена на 23 Април, Категория: Статии, Напиши коментар
Все повече хора в наши дни се обръщат към натурални билкови лечения за своите заболявания.

Основните причини за това са, че естествените продукти имат по - малко странични ефекти от лекарствата, а освен това са доста по- евтини.

Макар да е вярно, че резултатите от приемането на билки при лечение идват по- бавно, то те все пак са много ефективни и доста по - безопасни.
Прочети цялата статия >

Препоръки, при печене на месо!

Добавена на 22 Април, Категория: Статии, Напиши коментар
Болестите, породени по хранителен път, най-вече от суровото месо, наистина могат да влошат живота на един фитнес бодибилдър, тъй като предизвикват повръщане, диария, треска, че и по- лоши заболявания. Бодибилдърите трябва да са особено внимателни с бактериалния патоген Campylobacter, който се среща в домашно отглежданите птици и е причина за най- честите хранителни заболявания.
Прочети цялата статия >