Силовите тренировки и всичко за тях!

Добавена на 30 Март 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
Плаши ли Ви идеята за силово трениране? При повечето хора изниква образ на мъже с огромни кореми, които пъшкайки и викайки бутат невероятни тежести.

Истината обаче е, че силовото трениране е един от най-ефективните начини за един обикновен човек да промени физиката си като превърне тялото си в машина за изгаряне на мазнини. Статистиката показва, че хората, които започнат ефективни силови тренировки могат да се похвалят с видими резултати след само 3 месеца! Проблемът е, че хората се отказват преди нещата наистина да започнат да се случват. Ето най-често срещаните причини за това:


Не се опитвайте да копирате по-напредналите в залата. Това е често срещана грешка, особено при по-малките. Бъдете сигурни, че изисква години опит, за да вдигате 150 килограма от лежанка или да клякате с 200, фокусирайте се върху собственото си тяло, винаги избирайте тежест, която да е предизвикателна, но не непосилна, тоест да Ви застрашава с контузии. Най-добрият начин да определите тежестта, с която трябва да работите е последните 2-3 повторения на последните серии да са на ръба на възможностите Ви. Ако тежестта е прекалено голяма, намалете с няколко килограма докато намерите златната среда. В никакъв случай не трябва да се срамувате от ниската тежест, с която работите. Наблягайте на правилното изпълнение, в крайна сметка големите мъжаги, които вдигат невъобразими тежести изпълняват упражненията грешно, което в някои случаи напредналите биха могли да си позволят, но при начинаещ няма да доведе до нищо добро.

Не тренирайте прекалено често! В повечето случаи хората прекаляват с тренировките в желанието си за по-бързи резултати. Общо взето трябва да знаете, че победата се крие в качеството на тренировките, а не честотата. Броят на силовите тренировките не бива да надвишава 3-4 седмично. Ако се чувствате енергично и желаете повече движение, спортове като баскетбол, волейбол, тенис или тичане са винаги добра идея в почивните дни. Ключът към мускулния растеж е пълноценното възстановяване, не мислете, че тренирането всеки ден ще донесе по-бързи резултати.


Разнообразявайте тренировъчния си режим! Ще се отегчите, а следващата стъпка ще е да се предадете. Монотонността не е рецептата за успех. За да постигнете максимални резултати трябва да поставяте нови предизвикателства пред тялото си. Смяната на тренировъчния режим се препоръчва на 1-2 месеца. Пробвайте нови упражнения, които ще натоварят тялото Ви по различен начин.

Неправилното изпълнение на упражненията е често срещано във фитнесите, но определено не е нещо, което можете да подминете лековато при силовите тренировки, тъй като е възможно да доведе до наранявания. Консултирайте се с инструктора в залата си или потърсете тренировъчни клипове изпълнявани от професионалисти, докато не се убедите в правилното изпълнение. Изграждането на добра тренировъчна методика изисква време и ще дойде както с опита, така и с труда, който ще положите в търсене и разпитване за правилното трениране.


Не се отчайвайте, която просто не Ви е ден и не можете да работите на обичайните си обороти. Всеки атлет, дори професионалните, имат такива моменти. Човекът е сложна машина и нещата, които ни се случват не винаги са напълно логични. Не оставяйте такива дни да рушат мотивацията Ви и резултатите няма да закъснеят!
Коментари

  • Anonimus
    atanas mnogo gotini statii,no bix iskal da poblikuvate i statii za uprajneniq na lost usporedka licevi upori ,kak to4no da se ispalnqvat i koe uprajnenie kakav muskul razviva.blagodarq vi predvaritelno.
    23 Юни в 13:00
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...