Секретът на големите прасци

Добавена на 06 Юни 2012 | Категория: Тренировки | Добави в любими

Въпрос: Няма значение колко здраво тренирам, прасците ми не искат да пораснат. Бихте ли ми казали тайната на големите прасци?

Отговор: Най-голямата грешка, която повечето хора правят при тренировката за прасци е, че ги тренират като нещо различно от другите мускулни групи. Първото недоразумение относно прасците, е че те трябва да бъдат тренирани всеки ден в седмицата с много повторения, понеже се развиват трудно.

Тази гледна точка е абсурдна. Прасците са изградени от мускулус гастронекнемиус (по-голяма повърхност) и мускулус солеус (по-малката вътрешна част). Те се натоварват и търпят стрес при тренировката и както всички други мускули се нуждаят от време за възстановяване.

Ключът за изграждане на големи прасци е спазването на точната форма на изпълнение и пълната амплитуда на движение. Някои културисти правят по половин повторение и това не е достатъчно, за да се получи растеж. Нуждаете се от пълно разтягане и пълна контракция. Задръжте в положение на контракция, докато преброите до едно и бавно отпуснете.

Тренирайте прасците интензивно и по график – две тренировки в седмицата са предостатъчни. Правете повдигане на пръсти от стоеж за гастрокнемиус и повдигане на пръсти от седеж за солеус. Използвайки само тези две упражнения те ще работят достатъчно добре за вас. Можете да разнообразявате тренировките си с магарешко яздене или с преси на пръсти на машината за лег преси като държите краката си леко свити в коленете, за да намалите натоварването на ставите при повдигането на пръсти от стоеж.

При повдигането на пръсти от стоеж започнете със загряваща серия с малко тежести. След това направете три тренировъчни серии от 12-15 повторения. Спускайте петите надолу до където можете, направете пауза за 1 секунда, за да почувствате пълното разтягане и бавно върнете в изходно положение, докато застанете на пръсти. Отново направете пауза за една секунда, докато почувствате пълната контракция. Така ще подложите прасците на максимален стрес.

Прасците трябва да горят, когато завършите повдигането на пръсти от стоеж. След това направете три тренировъчни серии повдигане на пръсти от седеж, с по осем повторения. За предпочитане са по-малко повторения, защото солеус отговаря добре на тежките тренировки.

Що се отнася до техниката, дръжте пръстите насочени напред и бройте повторенията. Движенията трябва да са точни, прецизни и под пълен контрол. Петите са през целия път надолу и разбира се, идват горе на върха на контракцията.

Както виждате няма никакъв секрет. Просто всичко е функция от здрава тренировка, пот и постоянство.
Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
Искам обем, искам Мускулна Маса!

Искам обем, искам Мускулна Маса!

14 Ноември 2017

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

13 Октомври 2016

Всеки един от нас, дори и да отрича си е мечтал да има огромен бицепс още когато е ходел под масата. Бицепси...