Сезон на растежа (I-ва част)

Добавена на 14 Декември 2012 | Категория: Тренировки | Добави в любими

Шест месечна програма, която ще ви направи бенгалски тигър през зимата


Добре дошла, зима! Вие си мислите, че лятото е любимия сезон за всички. Може би това е така за тези, които искат да се печат на слънце и да шляпат в басейн. За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон. Зимата е време за мускули. Това е времето, когато се изгражда мускулна маса. Дошло е времето за покачване на мускулна маса, за да се появите следващата пролет по-голям, по-силен, отколкото сам мислите, че можете да бъдете.

За да се тръгне по пътя на растежа, трябва да се знае как да се тренира, да се вдигат тежки щанги, да е изградена една основа от мускули и да сте готов да натрупате върху нея още допълнителни размери. Навлизайте в програмата, която ви предлагаме винаги добре загрели. Много е важно да се знае как правилно да се изпълни всяко упражнение с точната биомеханика. Обръщаме внимание и върху всички принципи за изграждане на маса, използването на базови упражнения със свободни тежести, натоварване до пълен отказ.

Загряване


Изключителна е важността от цялостно добро загряване преди започване на тренировка. Това е необходимо не само да подготви ставите за последващото натоварване, но и да раздвижи кръвта и да повиши телесната температура, като по този начин подготви организма за натоварването по време на силовата тренировка. Когато влезете в залата първо правете 5 минути загряване на велоергометър. После направете упражнения за разтягане на мускулите, които ще тренирате, както и цялостно разтягане.

Тренировъчна програма и възстановяване


Изградете вашата тренировъчна схема в съответствие с възстановителните ви способности. Нека това определи колко дни седмично ще тренирате и колко ще бъдат почивните ви дни. Най-добрият сплит е този, който позволява да влезете във всяка следваща тренировка напълно възстановен и по този начин осигурява бърз растеж. За атлети, които не са начинаещи, схемата „2 дни тренировка 1 ден почивка” е оптимално натоварване, позволяващо за 6 дни да тренирате цялото тяло.

Една добра седмична програма, подходяща за зимния период може да изглежда по следния начин:

Ден 1: Трицепс, предно и средно рамо, трапец
Ден 2: Гръб, задно рамо
Ден 3: Почивка
Ден 4: Гърди, бицепс
Ден 5: Крака
Ден 6: Почивка


Внимание!
Никога не забравяйте факта, че сте човек и не се насилвайте да правите нечовешки тренировки. С други думи, когато сте уморен и тренировките вървят трудно, чуйте гласа на тялото, че то не е достатъчно възстановено от предишната тренировка и си дайте почивка. За да разграничите това състояние от обикновения мързел, направете няколко здрави серии и ако умората все още е останала у вас, то вие наистина сте физически уморен и се нуждаете от един допълнителен ден почивка.

Понякога програмата „2 дни тренировка 1 ден почивка” се променя и става „2 дни тренировка 1 ден почивка”, „1 ден тренировка 1 ден почивка”. Този допълнителен ден почивка ще ви даде възможност да се възстановите напълно. Не забравяйте, че тренировъчния цикъл е изграден от тренировка и почивка. Вие отивате в залата, да стимулирате мускулите с тежести и едва след като те си починат и възстановят започва процесът на растеж. Това се определя от вашия организъм и процесите в него.

Коментари

 • Anonimus
  Йордан Само да попитам - не е ли странно да се тренира гръб в деня след трапец, както и задно рамо след деня за рамо (предно и средно)? Няма ли да се преуморят и трапеца и раменете така?
  14 Декември в 14:02
 • Anonimus
  Hannibal Аз съм си свикнал понеделник и вторник да ги върта едната седмица 1вия ден гръб и 2рия гърди,а четвъртък си е запазен за ръце и събота за крака/рамо.
  14 Декември в 19:23
 • Anonimus
  kukata007 Много хубаво нещо тези тренировки, но за да има растеж трябва освен яки тренировки и почивка и стабилна храна за да има ефект от всичкия хвърлен пот в залата.
  15 Декември в 17:37
 • Anonimus
  This is a happy ending of the story, and no two are exactly Replica Louis Vuitton Handbags same consumers, and sometimes even in the same place, two people can have very different experiences. I recently spoke mypurseparty, I was not too impressed with their website or their cottage bag - I think they replica Replica Hermes Bags, especially not so hot. But here's a review that Louis Vuitton Monogram Canvas are a bit different.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320707
  07 Юли в 16:30
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
Помощ! Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голяма група в горния сектор на долната част...

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

13 Октомври 2016

Всеки един от нас, дори и да отрича си е мечтал да има огромен бицепс още когато е ходел под масата. Бицепси...

Тренировката на Арнолд излезе наяве!

Тренировката на Арнолд излезе наяве!

16 Август 2016

Минаха повече от три десетилетия от както Арнолд Шварценегер грабна за седми и последен път титлата Мистър О...

Искаш плочки?

Искаш плочки?

01 Юли 2016

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходи...