Релефен само за месец (I-ва част)

Добавена на 09 Октомври 2012 | Категория: Диети | Добави в любими

Винаги идва моментът на истината – когато излиза наяве това, върху което си работил цяла година.

Не е необходимо да си състезател билдер, за да схванеш трудността от това да докараш необходимия релеф за ограничено време – наближаващото лято и плажният сезон са достатъчни за тези, които сцената не ги влече. Имаш желанието да станеш релефен, без да загубиш трудно качената маса, и имаш само месец за това – какво да се прави ?

Предлагаме решение: 26-дневен план. Той е от две фази и за илюстрация ще вземем билдер на нискомазнинна предсъстезателна диета (350гр въглехидрати и 200гр протеин дневно). Някои от правилата могат да бъдат спазвани известно време; други пък трябва да се изпълняват по време на целия хранителен план.

Фаза 1: Дни 1-13


Дни 1-5: Ускоряване топенето на мазнините.

Стъпка № 1: Намалете въглехидратите с 50%
За билдера от примера по-горе това би значило намаление до 175гр дневно. Свиването на въглехидратния прием намалява гликогенните запаси в мускулите и черния дроб, което стимулира тялото да гори повече мазнини за енергия. За появата на този ефект трябва да изчакате ден два и на третия ден тялото ви ще разчита много силно на мазнините за гориво. Тази стъпка започва от ден 1 и продължава до ден 11.

Стъпка № 2: Увеличавате протеина с 50%.
Щом въглехидратите са малко, протеинът в същото време трябва да се увеличи – до 300г дневно от дни 1 до 5. Малкото въглехидрати карат тялото да използва повече мазнини и протеин за гориво и приемът на повече протеин ще го излъже да използва хранителен, а не мускулен протеин, за това. Краен резултат: топене на мазнини и запазване на мускулите.

Стъпка № 3: Удвояване приема на вода.
Многото вода, съчетана с нисковъглехидратна диета, действа като силен диуретик, който веднага ще донесе по-стегнат външен вид. Така също ще предпазите метаболизма си от забавяне заради намаления общ брой калории дневно. Приемът на много вода трябва да се поддържа през всичките 26 дни.

Дни 6-10: Поддържане на огъня.


Стъпка № 4: Удвоявате кардиодейността.
Шокирането на организма с интензивно ниво на кардиодейността за определен период от време (5дни) ще изразходва повече гориво и ще съдейства за по-голяма загуба на мазнини. Ако до сега не сте правили аеробна дейност, започнете с 30 минути дневно за този период; ако пък в момента кардио заниманията ви са по 30 минути, увеличете ги на 60 минути дневно. Най-добър резултат дават 30 минути сутрин на гладно и оставащите 30 минути след тренировката с тежести.

Стъпка №5: намалете леко протеина.
След като въглехидратният прием спадна рязко, тялото първоначално отговори чрез използването и изгарянето на повече протеин. Това е особено валидно за първите 5 дни от стриктната диета. В дните след това то се старае да запази мускулната маса чрез горенето на по-малко протеин и повече мазнини. И тъй като нуждата от протеин като горивен източник намалява, намалете и приема му – но той трябва да е все пак с 25% по-висок от нивото, с което започнахте първия ден от диетата. Въображаемият билдер от илюстрацията сега трябва да приема 250гр протеин дневно.
Коментари

 • Anonimus
  Satellite television the likes of Paintings also typically offer you the solution of Thanksgiving oil painting, provided that the satellite receiver box is up to date.Quite simply, Night sky painting is usually television's equivalent towards the upgrade from film to high-tech digital cameras.Nevertheless, watching movie or sports occasion within this type of crystal-clear high quality and top-notch multichannel audio might be all it should produce the switch.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201310718
  18 Юли в 03:54
 • Anonimus
  Endure, N will try to possess a your hands on Oil Painting not to mention comes your boyfriend's mother. Your girlfriend locates for you landscape oil painting deceased together with your ex-girlfriend internet business bankcard pinned that will the girl skin area.Sister Mike comes Christmas oil painting within the facility, when they have one particular consult with Dexter. Pal Sam shows Dexter your guy have to release facts get and permit him self to discover the light.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201310719
  19 Юли в 05:08
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Диети
Да обърнем внимание на нара!

Да обърнем внимание на нара!

20 Октомври 2017

Той е мощен помощник в защита на вашето здраве. Нарът съдържа уникален и мощен антиоксидант, наречен punicalagin. Сокът от нар е по – мощен антиокси...

Идва лятото, да орелефим!

Идва лятото, да орелефим!

21 Март 2017

Няколко месеца сте се мъчили да покачите мускулна маса. След този период вие трябва да се погрижите за орелеф...

Какво трябва да знаете за „Воинската диета“ (Warrior Diet) ?

Какво трябва да знаете за „Воинската диета“ (Warrior Diet) ?

14 Октомври 2012

Воинската диета е един от основните варианти на периодичното гладуване (Intermittent fasting), като според по...

Релефен само за месец (II-ра част)

Релефен само за месец (II-ра част)

11 Октомври 2012

Стъпка №6: Добавете средноверижни триглицериди (СВТГ) към храната си. Те са мазнина, която намалява докрай за...