По – бърза тренировка, по – добри резултати!

Добавена на 02 Януари 2011 | Категория: Фитнес | Добави в любими
Една от най – големите грешки на всички занимаващи се със фитнес и друг вид тренировки е прекарването на прекалено много време в самите фитнес зали.

Тази статия ще помогне главно на тези, които не тренират, защото си мислят, че една тренировка отнема прекалено много време ( около 2-3 часа ) и това им служи като оправдание да не отидат.

Нека погледнем 5 начина, които ще ни помогнат да не си губим времето напразно и да тренираме по 2 часа, като започнем от подготовката на екипировката за следващата тренировка до чуденето коя точно мускулна група да тренираме този път във фитнеса.

Съвет 1:


Планирайте своята тренировка много по преди да тръгнете към залата. Това ще ви даде два огромни плюса – дава ви рано план за атака на тежестите, след което ще даде сила и тласък на вашата мотивация като си представите визуално кое след кое упражнение ще правите!
Най – добре е да принтирате своята програма на две-три места и да надниквате често там, а не едва след като влезнете в залата.

Съвет 2:


В залата не е време за преглед на пресата! В залата не е времето за социални контакти! В залата не е време за почивка от дългия работен ден! В залата се тренира! Отржете всякакви периоди на загуба на време почивайки или бъбрейки с вашия фитнес партньор. Обикновено една почивка между упражнения и серии трае главно между 30 и 60 секунди. Забързвайки това, вие ще се потите повече, което пък е признак за топеен на калории.

Съвет 3:


Суперсериите от своя страна ви качват на следващото ниво от предходния метод. Суперсериите са правене на две различни упражления едно след друг без почивка между тях.
Двете упражнения могат да са близки и приличащи си мускулни групи ( бицепс и трицепс ) или могат да бъдат коренно различни и далечни една от друга мускулни групи, така, че да имат време да си починат една от друга за следващата серия.

Съвет 4:


Машините са перфектния начин да пестите време в залата! Под машини имам предвид уредите, за които не е нужно да сваляте и да слагате допълнително тежест. Принципно препоръчвам повече използването на дъмбели и лостове, защото позволяват за по голям радиус на действие, което е по – трудоемко и носи по – завидни резултати, но пък машините не изискват кой знае каква техника и при тях гаранцията, че изпълнявате упражнението правилно е много по – голяма.

Съвет 5:


Фокусът и концентацията намаляват разговорите в залата! Един съвет от мен – ако имате време за разговори в залата, то определено фокуса и концентрацията ви куцат, понеже това не е причината да сте там!

Енергетици и други хранителни добавки, които ще ви помогнат за по – бърза тренировка


Ако трудно намирате мотивация и мързелът надделява в нежеланието ви да посетите залата или да се завърнете след дълга почивка, то определено трябва да пробвате някой от хранителните добавки, които се приемат 30 минути преди тренировка и са способни да накарат и най – големия мързеливец да се разкърши в залата! Ето и няколко продукта, които ще ви накарат да форсирате крадио сесиите и да забързате метаболизма :

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Фитнес
Има ли болка, няма растеж!

Има ли болка, няма растеж!

05 Юни 2018

Ако в началото на тренировката Ви се появи остра болка в рамото, лакътя или коляното и след това постепенно спадне (може дори да изчезне) след няколк...

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

09 Октомври 2013

Понякога забравяме, че и най-успешните бодибилдъри са тръгнали отнякъде. Най-често от позиция, подобна на тази...

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

17 Февруари 2013

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавк...

Какво е да бъдеш шампион?

Какво е да бъдеш шампион?

01 Февруари 2013

Изповедта на професионалния културист Фуад Абиад един ден след Flex Pro 2012 „Един ден след състезанието Flex...