Принципите на Heavy Duty (III-ва част)

Добавена на 26 Ноември, Категория: Тренировки, 2 коментара

Бодибилдингът е точна наука! Значи трябва да дадете на тялото точния стимул за растеж – ако е твърде малко, няма да има ефект, ако е прекалено ще „предозирате”, т.е. претренирате.

А претренирането не е просто грешка – това е най-лошата грешка! Колкото е по-голямо, толкова по-големи са последствията и може да са необходими месеци, за да се преодолеят.
Прочети цялата статия >

Ползите от Индийски живовляк (Psyllium)

Добавена на 25 Ноември, Категория: Статии, 4 коментара

Индийският живовляк е разтворима фибра, която се използва главно като слаб лаксатив в продукти като Метамуцил. Той произлиза от билка под формата на храст, наречена Плантаго овата. Расте по целия свят, но най – често среща в Индия.
Прочети цялата статия >

Имате проблем със съня? Тренирайте рано сутрин, за да го подобрите!

Добавена на 24 Ноември, Категория: Статии, 2 коментара

Сутрешната тренировка драстично подобрява качеството на съня


Силовите нива са най- високи, когато тренирате по- късно през деня, но
качеството на съня ви може да бъде засегнато, ако тренировката ви е тогава.
Прочети цялата статия >

Стратегия в една серия

Добавена на 23 Ноември, Категория: Тренировки, 8 коментара

Представяме на вашето внимание стратегията на Дориан Йейтс „Една серия до отказ” с която той не само се издигна на върха, но и ще остане завинаги в историята на бодибилдинга.

Започнах да изпълнявам по една основна серия от упражнение чак след като спечелих първата си титла „Мистър Олимпия” през 1992г.
Прочети цялата статия >

Тендинити на ротаторната група (I-ва част)

Добавена на 22 Ноември, Категория: Статии, 3 коментара

В бодибилдинга те са едни от най-честите травми и появата им никога не е безобидна. Лечението им понякога е доста трудно и те се появяват отново, затова познанията за възникването и естеството им, както и за рисковите упражнения, които ги предизвикват, са от полза за всеки – начинаещ или напреднал.
Прочети цялата статия >

Принципите на Heavy Duty (II-ва част)

Добавена на 20 Ноември, Категория: Тренировки, 3 коментара

Тук е много важно да се изясни точното значение на думата „интензивност” – това е процентът на възможните вложени в движението моментни мускулни усилия. Ще ви дам пример: да кажем, че може да направите бицепсово сгъване с 50кг с 10 повторения.
Прочети цялата статия >

Принципите на Heavy Duty (I-ва част)

Добавена на 19 Ноември, Категория: Тренировки, 1 коментар

Тренировъчната методика на Майк Ментцер за високоинтензивната тренировка наречена “Heavy Duty”, има колкото привърженици, толкова и критици. За първите това е методиката, извела Дориан Йейтс до върха, за другите пък тя е безполезна, ако не вземате стероиди.
Прочети цялата статия >