Последните проучвания показват, че витамин Д е от голямо значение за мускулните размери и сила

Добавена на 08 Декември, Категория: Хранителни добавки, 1 коментар

Ние в Bodytime препоръчваме да консумирате 2000 – 5000 международни единици (IU) витамин Д на ден


Вие навярно знаете, че витамин Д е изключително важна добавка към хранителния ви режим, не само заради вашето здраве
Прочети цялата статия >

Вълна след вълна…

Добавена на 07 Декември, Категория: Тренировки, Напиши коментар

Искате още? Добре… ето ви тогава вълна № 3 – просто увеличавате тежестта с още 1% в серия и продължавате със същия брой повторения – т.е. 102% от максималната ви единица. След достатъчно дълга почивка, завършвате тренировката с 3-4 обикновени серии от спомагателно упражнение (за предпочитане с дъмбели) за същата мускулна група.
Прочети цялата статия >

Изоставащите групи (II-ра част)

Добавена на 06 Декември, Категория: Фитнес, 28 коментара

Учените намериха начин да определят и изяснят тези резултати при хора. В изследване на културисти и силови трибойци, правили стречинг, те доказаха чрез биопсия, че обиколката на ръката им е с 27% по-голяма от тази на контролната група, въпреки че изследваните мускулни влакна не са били съществено по-големи.

А щом мускулът е по-голям и влакната му не са пораснали, единственото обяснение е, че те са повече. И след като е доказано, че стречингът стимулира хиперлазията, ето изводът – ще имате полза от упражнения, започващи от стречинг позиция като напр. флайс с дъмбели.
Прочети цялата статия >

Голямата вълна

Добавена на 05 Декември, Категория: Тренировки, 5 коментара

Сърфът е жесток спорт, нали? Какво е общото му с бодибилдинга обаче, ще попитате. Отговорът е прост, но неочакван за вас – вълната!

И по-точно вълновата тренировка, с която само за 6-8 седмици може гарантирано да покачите силата си с 10%, а и да добавите и мускулна маса!
Прочети цялата статия >

Изоставащите групи (I-ва част)

Добавена на 04 Декември, Категория: Фитнес, 23 коментара

Какво правите за тях? Може да не им обръщате внимание, но това не е решение. Ако те реагираха на обикновеното натоварване, нямаше да са изоставащи, нали?

Но ако добавите допълнителни серии в тренировката, най-вероятно ще претренирате. Значи трябва нещо различно… Но първо да видим защо мускулът не расте.

Първото, което идва наум е, че не го тренирате достатъчно. Задната част на бедрата напр. е половината от общата им маса – защо тогава за тях правите само 2 серии, а квадрицепсите тренирате с 10?
Прочети цялата статия >

Среднощна маса (II-ра част)

Добавена на 03 Декември, Категория: Хранене, 7 коментара

През нощта


Посред нощ. Един от най-добрите начини да не изпаднете в катаболизъм и да не разградите мускулна тъкан през нощта е да си набавите достатъчно протеин. Е, това си има и минуси – нарушеният сън, който зачерква плюсовете от допълнителния протеин. Но ако така или иначе ще ставате посред нощ, предвидете 20-40г казеин.
Прочети цялата статия >

Изправяне на халки

Добавена на 02 Декември, Категория: Упражнения, 3 коментара

Тип : Силово
Основни мускули, извършващи движението : Латисимуси
Други мускули, участващи в движението : Коремни мускули, бицепс, предмишница, средна част на гърба, рамене, трапец, трицепс
Екипировка и оборудване : Уред за халки, халки
Ниво : Напреднали
Движение : Дърпане
Прочети цялата статия >