Цианкобаламин или метилкобаламин?

Добавена на 02 Октомври, Категория: Статии, Напиши коментар
Витамин Б-12 е водоразтворим витамин от Б-групата. Той е известен още като кобаламин и като структура е най-комплексният Б-витамин. Кобаламинът участва буквално в метаболизма на всяка една клетка, като засяга най-вече ДНК синтеза и регулацията.
Прочети цялата статия >

Полезни ли са картофите?

Добавена на 01 Октомври, Категория: Статии, Напиши коментар
В тази статия ще насочим поглед към картофите, но не конкретно към някой вид, тъй като съществуват около 200 вида диви картофи, а като цяло към това грудково растение.

Хората си мислят, че картофите им пречат за поддържането на добра фигура. Но това, което не се знае е, че именно картофите съдържат най – важните съставки, необходими за всеки организъм.
Прочети цялата статия >

Искахте иновация, ето я и нея!

Добавена на 29 Септември, Категория: Хранителни добавки, Напиши коментар


Поради увеличаващата се конкуренция в бизнеса с хранителни добавки, всички фирми се стремят да подобряват продуктовите си формули ежегодно. Иновациите при хранителните добавки напоследък са рядкост, но ето, че SWEDISH SUPPLEMENTS не спират да ни изненадват.
Прочети цялата статия >

Тайното оръжие за покачване на килограми е разкрито!

Добавена на 27 Септември, Категория: Хранителни добавки, Напиши коментар

Тук ще насочим вниманието ви към един от най – добрите гейнъри на пазара!
Massive Mass Gainer на марката SWEDISH Supplements!

Какво представляват гейнърите като цяло?

Гейнърът е хранителна добавка, която съдържа сравнително малко белтъчини и относително голямо количество въглехидрати. В повечето случаи те съдържат и минерално-витаминен комплекс, а съдържанието на мазнини е различно при различните продукти.
Прочети цялата статия >

Ябълките, източник на здраве!

Добавена на 26 Септември, Категория: Хранене, Напиши коментар

Какво е пектинът и защо е жизнено важно да се приема?

Пектинът е вид фибри, които се намират в клетъчните стени и тъканите на всички растения. Важното тук е, че само ябълките съдържат пектин в голяма концентрация - в кората и месото на пресния плод - и затова носят и много здравословни ползи.
Пектинът спада към групата на разтворимите хранителни влакнини и притежава изразена способност да свързва водата и да образува високо вискозни разтвори, както и способност да свързва жлъчните киселини в червата. Пектинът напълно ферментира под въздействие на микробите в дебелото черво за разлика от неразтворимата целулоза. Тези свойства на пектина определят и ползите от неговия прием.
Прочети цялата статия >

За или против хляба!?

Добавена на 25 Септември, Категория: Статии, Напиши коментар
Открай време диетолози спорят по един въпрос: „Полезно ли е, или вредно да се яде хляб?". Дали са единодушни все още не е ясно, но да – необходимо е да се яде хляб. Естествено в умерени количества.
Прочети цялата статия >

Как да се храним здравословно за малко пари!

Добавена на 24 Септември, Категория: Статии, Напиши коментар

„Не мога да се храня здравословно, излиза ми твърде скъпо!"

Вярно е, че нездравословните храни са по-достъпни и по-евтини от другите здравословни алтернативи. За съжаление, точно от тези храни се получава наднорменото тегло и болестите, които на свой ред водят към безумно СКЪПИ медикаменти и лечения.
Прочети цялата статия >