Тайната на пролинa!

Добавена на 11 Февруари, Категория: Статии, Напиши коментар
В тази статия ще обърнем малко внимание на аминокиселината, яичто основна функция е да поддържа здрави кожата, ноктите и сухожилията в човешкия организъм, тъй като участва в производството на Колаген, но както се оказва, има и още фунции, които са изключително важни и полезни!
Прочети цялата статия >

Фреш от портокал, защо е толкова полезен?

Добавена на 09 Февруари, Категория: Статии, Напиши коментар

Един от най – често срещаните убийци в днешно време са сърдечносъдовите заболявания и инфарктите. Как да намалим риска от сърдечно заболяване? Изглежда, че портокаловия сок играе доста важна роля в предпазването от тези заболявания.
Прочети цялата статия >

Хранителни добавки за по – голям и стегнат бюст?

Добавена на 08 Февруари, Категория: Хранителни добавки, Напиши коментар

За много жени малкият бюст е основна причина за несигурност. Вариантите за уголемяване на гърдите не са много – операция, масажни стимулиращи кремове и хранителни добавки. В тази статия ще ви запознаем с някои от природните начини за уголемяване на бюста без странични ефекти и оперативна намеса.
Прочети цялата статия >

Калций и магнезий - Приемайте в комбинация!

Добавена на 07 Февруари, Категория: Без категория, Напиши коментар

Когато подбирате суплементите си, непременно търсете комбинация от калций и магнезий. И двата са жизненоважни минерали, но приемът им в комбинация максимизира ефекта.

Калцият е най-важният компонент на костната система, в средностатистическия човек има поне 1кг калций. 98% от него се съхранява в костите, 1% в зъбите и 1% в кръвта.
Калцият е необходим, за да се избегне остеопороза и развалянето на зъбите, а също така участва в съсирването на кръвта като активира фибрина, който превентира кървенето. С магнезия участват в регулиране на пулса и кръвното налягане, връзката между мускулите.
Прочети цялата статия >

Чудото зелен чай!

Добавена на 05 Февруари, Категория: Статии, Напиши коментар
Зеленият чай е използван като лекарство от хиляди години. Той произлиза от Китай, но е широко разпространен не само в Азия, но и по-целия свят. Първоначално се е пиел в манастирите от монасите, за да ги поддържа будни по време на медитация.
За разлика от любимия чай на запада - черния, зеленият не ферментира, затова е толкова здравословен.
Прочети цялата статия >

Полезно за косата!

Добавена на 04 Февруари, Категория: Статии, Напиши коментар
В тази статия, ще изброим витамините, който оказват благоприятно влияние върху косата!

Витамин А: полезен е при суха и чуплива коса, представлява антиоксидант, който помага в създаването на здравословен серум в кожата на главата, като по този начин възстановява структурата на повредената коса и й придава блясък и еластичност. Много често се използва в шампоаните, маските за коси и други козметични препарати под името ретинол.
Прочети цялата статия >

Българското чудо - Кисело мляко!

Добавена на 01 Февруари, Категория: Хранене, Напиши коментар

Да започнем с малко история, предполага се че българското кисело мляко води началото си от млечнокиселата напитка „кумис”, която прабългарите приготвяли от кобилешко мляко. Друга теория свързва неговото възникване с траките. Траките забелязали, че прокисналото мляко се запазва по - продължително от прясното. Чрез прибавяне на прокиснало мляко в прясно сварено получили продукт известен като квасено мляко или „прокиш”. Прабългарите произвеждали и кисело мляко под името „катък”, като подквасвали прясно овче мляко с „размивка” от сирене.
Прочети цялата статия >